Όρμπαν σε Ερντογάν: Αν ανοίξεις τα σύνορα στους μετανάστες θα χρησιμοποιήσουμε βία!

Δημοσίευση: 18 Οκτωβρίου 2019, 1:28 μμ

Όρμπαν σε Ερντογάν: Αν ανοίξεις τα σύνορα στους μετανάστες θα χρησιμοποιήσουμε βία!


Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν δήλωσε ότι η Ουγγαρία θα αναγκαστεί να «χρησιμοποιήσει βία» στα νότια σύνορά της για να προστατεύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση εάν ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν ανταποκριθεί στην υπόσχεσή του να «ανοίξει τις πύλες» και να «πλημμυρίσει» την Ευρώπη με μετανάστες.

«Εάν η Τουρκία προωθήσει άλλες εκατοντάδες χιλιάδες πέρα ​​από τις (υπάρχουσες μεταναστευτικές ροές), τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τη βία για να προστατέψουμε τα ουγγρικά σύνορα και τα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Ουγγαρίας και δεν επιθυμώ για κανέναν λόγο να καταφύγουμε σε αυτό «, δήλωσε ο Orbán.

Το 2015 ο Orbán δημιούργησε ένα χαλύβδινο φράγμα στα νότια σύνορα της Ουγγαρίας με τη Σερβία για να τερματίσει τη μεταναστευτική διαδρομή των Βαλκανίων, αφού εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες του τρίτου κόσμου μπήκαν στη Δυτική Ευρώπη από τη Μέση Ανατολή κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης.

Η Τουρκία κρατά τώρα ένα «πυροβόλο όπλο» στον κρόταφο της ΕΕ. Ο Ερντογάν και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι απειλούν συνεχώς ότι θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη με τα σχεδόν 4 εκατομμύρια μεταναστών της Μέσης Ανατολής που βρίσκονται σήμερα στην Τουρκία.

Και την περασμένη εβδομάδα, μετά από εκτεταμένες επικρίσεις για την στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία από διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ, ο Ερντογάν απειλούσε και πάλι να «ανοίξει τις πύλες».

«Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες στο δρόμο σας», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας προς τούρκους νομοθέτες.

Μετά τις απειλές της Τουρκίας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός , Κυριάκος Μητσοτάκης, προέτρεψε το ΝΑΤΟ να αυξήσει τις ναυτικές του περιπολίες στο Αιγαίο για να αποφευχθεί η έλευση παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα.

Αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ουγγρικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Ορμπάν δήλωσε: «Τις επόμενες εβδομάδες θα αποφασίσει τι κάνει η Τουρκία με αυτούς τους ανθρώπους». «Μπορεί να τους κατευθύνει προς δύο κατευθύνσεις: πίσω στη Συρία ή προς την Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν πρόκειται να επισκεφθεί τη Βουδαπέστη στις αρχές του επόμενου μήνα.


https://www.pentapostagma.gr