Home Greek News Νατοϊκό σενάριο: Πως η Ελλάδα θα πολεμήσει στο πλευρό της…Τουρκίας (Βίντεο)

Νατοϊκό σενάριο: Πως η Ελλάδα θα πολεμήσει στο πλευρό της…Τουρκίας (Βίντεο)

by _
0 comment 107 views

Νατοϊκό σενάριο: Πως η Ελλάδα θα πολεμήσει στο πλευρό της…Τουρκίας (Βίντεο)


Πρέπει να εξετάσουμε ένα πολύ περίεργο αλλά αληθινό σενάριο!

Του Γιώργου Φαρμάκη | EL.gr


Ευτυχώς η Τουρκία δεν ήρθε σε αντιπαράθεση με την Συρία και την Ρωσία αφού ο Ερντογάν είναι σύμμαχος του Πούτιν. Αν όμως Συρία-Τουρκία ή Συρία και Ρωσία έρχονταν σε σύγκρουση με την Τουρκία θα γινόταν το εξής:

Με βάση συνθήκη του ΝΑΤΟ, αν οποιοδήποτε μέλος της συμμαχίας δεχθεί επίθεση, θεωρείται ότι δέχθηκε επίθεση όλο το ΝΑΤΟ.

Θεωρητικά η Ελλάδα σε τέτοια περίπτωση θα αναγκαζόταν να…. πολεμήσει στο πλευρό της Τουρκίας, έστω και αν δεν πραγματοποιούσε επιθέσεις για λογαριασμό της, θα άνοιγε τα αεροδρόμιά της, τα στρατόπεδά της και θα έστελνε στρατό στο μέτωπο (έστω και για υποστήριξη στα μετόπισθεν). Άλλωστε δεν υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι η Ελλάδα έχει την δυνατότητα να πει όχι στο ΝΑΤΟ. Την τελευταία φορά που το έκανε το 2008 στο Βουκουρέστι που δεν άφησε τους Βόρειους γείτονες να μπουν στην συμμαχία με το όνομα Μακεδονία, φορτώθηκε 10 χρόνια Μνημόνιο.

Δεν γνωρίζουμε αν η συνθήκη του ΝΑΤΟ θα εφαρμοστεί στην πράξη, αλλά υποτίθεται ότι πρέπει (να εφαρμοστεί). Αν ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, η Ελλάδα θα βοηθήσει την Τουρκία σε μια ενδεχόμενη ρήξη με οποιαδήποτε χώρα (εκτός ΝΑΤΟ). Καταλαβαίνουμε γιατί μας ενδιαφέρει να μην διεξάγει πολέμους η Άγκυρα.

Είναι ευτύχημα το ότι ο Ερντογάν αποφάσισε να μην αντιπαρατεθεί στρατιωτικά με τον Άσαντ στην Συρία.

Αυτή την πιθανότητα την σκέφτονται λίγοι. Με αφορμή την κατάσταση στην Συρία λοιπόν, πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για την γραμμή που θα ακολουθήσει η Ελλάδα σε περίπτωση που η Τουρκία δεχθεί επίθεση.

Επειδή η Τουρκία προκαλεί καθημερινά με παραβιάσεις και με παράνομες γεωτρήσεις, ξεχάσαμε ότι είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και ότι έχουμε δεσμεύσεις. Αυτό δεν θέλουμε να το θυμόμαστε αλλά η πραγματικότητα κάποια στιγμή θα μας «χτυπήσει την πόρτα».

Ας φανταστούμε (για..σεναριακούς λόγους) την πιθανότητα η τιμημένη Πολεμική μας Αεροπορία να δεχθεί εντολή να πολεμήσει στο πλευρό των Τούρκων:

Το σενάριο που διαβάσατε είναι ρεαλιστικό. Το τι θα συμβεί στην πράξη το γνωρίζουμε:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!


Πηγή εικόνας: eurokinissi

https://www.el.gr/_featured_1/natoiko-senario-pos-i-ellada-tha-polemi/?fbclid=IwAR2MK6dbo8SG6eVKE3XleefnOiGR9ukPZH11l8czUwAg8ahj4O23b4JcLEo

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr