Home Greek News Επεισοδιακή νύχτα στη Σάμο: Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος του νησιού – Κλειστά όλα τα σχολεία

Επεισοδιακή νύχτα στη Σάμο: Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος του νησιού – Κλειστά όλα τα σχολεία

by _
0 comment 122 views

Επεισοδιακή νύχτα στη Σάμο: Τι καταγγέλλει ο δήμαρχος του νησιού – Κλειστά όλα τα σχολεία


Μεγάλο μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου καταστράφηκε το βράδυ της Δευτέρας, από τη φωτιά που ξεκίνησε μετά από συμπλοκές ανάμεσα σε αιτούντες άσυλο διαφορετικών εθνοτικών ομάδων.

Οι καταστροφές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις φιλοξενίας είναι αρκετά μεγάλες.

Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου και των απρόβλεπτων καταστάσεων και γεγονότων που συνέβησαν στην πόλη, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη.

Οι εντάσεις της Δευτέρας ξεκίνησαν από το κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν συγκρούστηκε ομάδα Σύρων και Αφγανών. Οι τρεις από τους Σύρους τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται με τραύματα στον θώρακα και στην πλάτη. Σύμφωνα με το samos24.gr, οι δράστες συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά.

Τα γεγονότα κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 22:00 το βράδυ, στο ΚΥΤ. Οι φιλοξενούμενοι εγκατέλειψαν τον καταυλισμό και άρχισαν να επιστρέφουν τα ξημερώματα της Τρίτης. Σημειώνεται ότι, στον καταυλισμό διαμένουν σήμερα, περίπου 6.300 άνθρωποι.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr