Πωπω! “Σοκ”! Να διακόψει την παροχή τουρκικών σειρών προς την Ευρώπη απειλεί ο Ερντογάν


Πωπω! “Σοκ”! Να διακόψει την παροχή τουρκικών σειρών προς την Ευρώπη απειλεί ο Ερντογάν

ΑΠΟ  ΣΤΙΣ  – ΤΕΛ.ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 


Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Ταγίπ Ερντογάν και της Ε.Ε. μετά από απειλές του Τούρκου προέδρου ότι μελετά το ενδεχόμενο να διακόψει την παροχή τουρκικων σίριαλ προς την Ευρώπη.

Οι νέες δηλώσεις Ερντογάν έρχονται εν μέσω της νέας όξυνσης των σχέσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με αφορμή την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στη Συρία.

Μιλώντας σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος του, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε πολύ υψηλούς τόνους ότι η Τουρκία «δεν θα διστάσει να διακόψει» την παροχή τουρκικών σειρών προς τη Δύση, μια δήλωση που προκάλεσε αναστάτωση στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και έντονο προβληματισμό στην Αθήνα.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΕ που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, εκφράζουν την ανησυχία ότι, αν ο Τούρκος πρόεδρος κάνει πράξη την απειλή του, οι χώρες της Ευρώπης δεν θα έχουν άλλη επιλογή από το να ενδώσουν στις απαιτήσεις του, προκειμένου να μη διακινδεύσουν να βυθιστούν στο χάος από τις ακραίες αντιδράσεις των πολιτών τους που θα ακολουθούσαν μία τέτοια κίνηση.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ομαλή και συνεχή ροή τουρκικών σειρών, η διακοπή των οποίων θα μπορούσε πλήξει τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες που υπάρχουν μέσα στην Ε.Ε.» τονίζουν.


https://tovatraxi.com/world/na-diakopsei-tin-paroxi-tourkikon-seiron-apeili-o-erntogan/#.XaSqDJMzbOQ