Home Greek News Συναγερμός στους γονείς: Ανοίγουμε διάπλατα και τις πόρτες των σχολείων: Ενήλικοι μετανάστες ΔΙΠΛΑ στα παιδιά μας- «Είναι όλοι καλοδεχούμενοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός στους γονείς: Ανοίγουμε διάπλατα και τις πόρτες των σχολείων: Ενήλικοι μετανάστες ΔΙΠΛΑ στα παιδιά μας- «Είναι όλοι καλοδεχούμενοι» (ΒΙΝΤΕΟ)

by _
0 comment 103 views

Ανοίγουμε διάπλατα και τις πόρτες των σχολείων: Ενήλικοι μετανάστες ΔΙΠΛΑ στα παιδιά μας- «Είναι όλοι καλοδεχούμενοι» (ΒΙΝΤΕΟ)


Συναγερμός στους γονείς….

Οι πολυάριθμες μεταναστευτικές ροές έφεραν στη χώρα μας πολλούς νεαρούς μετανάστες που σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης αναμένεται να γίνουν δεκτοί σε 304 γυμνάσια και λύκεια της χώρας, στα οποία θα λειτουργήσουν και σχετικές τάξεις υποδοχής εκπαίδευσης προσφυγόπουλων για το σχολικό έτος 2019-2020.

Ειδικότερα, με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Σοφίας Ζαχαράκη ορίστηκαν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που μπορούν να λειτουργήσουν τάξεις υποδοχής για μετανάστες.

Τα εν λόγω σχολεία ανέρχονται περίπου στα 300, 84 εκ των οποίων βρίσκονται στην Αττική, 71 στην Κεντρική Μακεδονία, 29 στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, 28 σε Θεσσαλία και Ήπειρο, 19 στη Στερεά Ελλάδα, 11 σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, 7 σε Κρήτη και Δυτική Ελλάδα, 6 σε Πελοπόννησο και Νότιο Αιγαίο, καθώς και στη Δυτική Μακεδονία.

Το εν λόγω πρόγραμμα, στοχεύει στη μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου από μαθητές προερχόμενους από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και μαθητών με πολιτισμικές και θρησκευτικές ιδιαιτερότητες. Οι εκπαιδευτικοί που θα απασχοληθούν σε αυτές τις τάξεις υποδοχής, θα έχουν ως κύριο αντικείμενο τους, την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και τη διδακτική στήριξη σε άλλα αντικείμενα, ώστε να διευκολύνεται στους μετανάστες η ομαλή προσαρμογή και η παραμονή στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Σημαντικό: Η ελληνική νομοθεσία, απαιτεί για την εγγραφή ανήλικων πολιτών τρίτων χωρών στα ελληνικά σχολεία, όλων των βαθμίδων, τα προβλεπόμενα για τους ημεδαπούς δικαιολογητικά.

Ωστόσο δύνανται να γραφτούν σε δημόσια σχολεία παιδιά με ελλιπή δικαιολογητικά μπορεί να εγγράφονται στα δημόσια σχολεία και τέκνα εφόσον

1) Είτε προστατεύονται από το ελληνικό κράτος ως δικαιούχοι διεθνούς προστασίας και όσων τελούν υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών,

2) Είτε προέρχονται από περιοχές, στις οποίες επικρατεί έκρυθμη κατάσταση.

3) Έχουν υποβάλει αίτηση διεθνούς προστασίας.

4) Είναι πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν στην Ελλάδα, ακόμη και αν δεν έχει ρυθμισθεί η νόμιμη διαμονή τους σε αυτή.

Φυσικά δεν διαφωνεί κανείς με το ότι τα παιδιά αυτά πρέπει να πάνε σχολείο, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπουμε ορισμένα πράγματα.

Το πρόβλημα: Όταν το 2015 είχαμε πάλι αυξημένες ροές, παρατηρήθηκε πως πολλοί μετανάστες δήλωναν ανήλικοι ενώ ήταν ξεκάθαρα…ενήλικοι. Μάλιστα πολλές φορές αν κάποιος διευθυντής αρνούνταν να δεχθεί τους νεαρούς μετανάστες εξαιτίας του ότι πολλοί είναι ενήλικοι που παριστάνουν τους ανήλικους, παρενέβαιναν ορισμένες ΜΚΟ που τον απειλούσαν ότι θα αντιμετωπίσει προβλήματα αν δεν πάρει τα παιδιά. Το ίδιο συμβαίνει και σε πολλά δημοτικά σχολεία σήμερα.

Έτσι όμως, τα ανήλικα παιδιά μας, βρίσκονται σε ένα περιβάλλον με κατά πολύ μεγαλύτερους από αυτά άτομα. Καταλαβαίνετε τους κινδύνους που ελλοχεύουν, ιδίως μάλιστα όταν η πλειοψηφία των μεταναστών φέρει αποδεδειγμένα βάρβαρη νοοτροπία.

Έχουμε επομένως ένα πολύ σοβαρό θέμα για το οποίο για ακόμη μια φορά δεν μιλάει κανείς.

(φώτο: Eurokinissi)


Πηγή >> https://www.el.gr/ellada/refuges/anoigoyme-diaplata-kai-tis-portes-ton/?fbclid=IwAR0df4aQckOEXvDRIjOmvIj5YkLi8RIpBTyxCHSffp89YlE_mTc_naiKUa8

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr