Home Greek News Η πλήρης κατάργηση των τεκμηρίων προϋποθέτει την αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών

Η πλήρης κατάργηση των τεκμηρίων προϋποθέτει την αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών

by _
0 comment 144 views

Η πλήρης κατάργηση των τεκμηρίων προϋποθέτει την αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών


Στην κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο, υπό την προϋπόθεση ότι θα αυξηθεί η χρήση πλαστικού χρήματος. Από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές απαλλάσσονται φορολογούμενοι άνω των 70 ετών.

Όσο μεγαλύτερη χρήση του πλαστικού χρήματος κάνουν οι φορολογούμενοι, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες κατάργησης των τεκμηρίων διαβίωσης ύστερα από 40 χρόνια εφαρμογής.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, η πλήρης κατάργηση των τεκμηρίων προϋποθέτει την αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών, την ηλεκτρονική τήρηση των βιβλίων της εφορίας και την ηλεκτρονική έκδοση των τιμολογίων.

Εκτός από την αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών, ώστε να αντιστοιχούν στο 30% του εισοδήματος, το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τις απαλλαγές που προβλέπει η νομοθεσία.

Η ηλεκτρονική τήρηση των βιβλίων από τις επιχειρήσεις αναμένεται να τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή ακόμη και μέσα στον Νοέμβριο.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Θάνος Τσίρος

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr