Home Greek News Σε εφαρμογή τουρκικό σχέδιο για το Αιγαίο: H Άγκυρα έστησε νέο ραντάρ στο νησί Τσαβούς – Προπομπός επιχειρήσεων

Σε εφαρμογή τουρκικό σχέδιο για το Αιγαίο: H Άγκυρα έστησε νέο ραντάρ στο νησί Τσαβούς – Προπομπός επιχειρήσεων

by _
0 comment 128 views

Σε εφαρμογή τουρκικό σχέδιο για το Αιγαίο: H Άγκυρα έστησε νέο ραντάρ στο νησί Τσαβούς – Προπομπός επιχειρήσεων

Δημοσίευση: 3 Οκτωβρίου 2019, 9:47 πμ


Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Νέο σύστημα ραντάρ εγκατέστησαν οι Τούρκοι στο νησί Τσαβούς, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα Ίμια.

Τα Τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία ως γνωστόν ελέγχονται από το καθεστώς Ερντογάν, ισχυρίζονται ότι τοποθέτησαν το ραντάρ δήθεν για να παρακολουθούν τις μεταναστευτικές ροές.

Μας δουλεύουν κανονικά οι Τούρκοι, οι οποίοι είναι αυτοί οπου έχουν ανοίξει τις πύλες και έχουν βουλιάξει την χώρα μας.

Το ραντάρ τοποθετήθηκε με σκοπό να παρακολουθεί κάθε ελληνική δραστηριότητα στην περιοχή, ας μην ξεγελιόμαστε.

Αν δει κανείς τον χάρτη της περιοχής το νησί Τσαβούς βρίσκεται σε θέση στρατηγική ως προς τις δυο βραχονησίδες, μια θέση σχεδόν αντίστοιχη εκείνης της Καλολίμνου. Η ίδια η Καλόλιμνος ίσως αποτελεί και η ίδια “στόχο” των Τούρκων, ωστόσο με τις εγκαταστάσεις του ελληνικού στρατού σε αυτή αποτελεί και ένα προκεχωρημένο φυλάκιο στην περιοχή. 

Το παρατηρητήριο εδώ και ένα χρόνο είναι εφοδιασμένο με θερμικές κάμερες που χρησιμοποιούνται από στρατιώτες 24 ώρες το 24ωρο.

Με άλλα λόγια οι κατασκευές του τουρκικού στρατού στο νησάκι Τσαβούς και την ακτή μοιάζουν με εγκαταστάσεις που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν μια πιθανή επιχείρηση αποβίβασης στρατευμάτων στις βραχονησίδες.

Κατά την κρίση των Ιμίων το 1996 οι Τούρκοι κομάντος είχαν επιβιβαστεί στη μια από τις δύο βραχονησίδες από μια από φρεγάτα του τουρκικού στόλου με τη χρήση φουσκωτών. Μετά την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων η παρουσία μεγάλου σκάφους δεν είναι απαραίτητη, οι λέμβοι δεν έχουν να διανύσουν παρά μόνο τρία μίλια.


Πηγή >> https://www.pentapostagma.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr