Home Greek News Υπερ της κατάργησης των εσωτερικών συνόρων της χώρας & του «δικαιώματος» της ελεύθερης διακίνησης εντός της Ελλάδος για τους ΛΑΘΡΟμετανάστες ο Βαρουφάκης!

Υπερ της κατάργησης των εσωτερικών συνόρων της χώρας & του «δικαιώματος» της ελεύθερης διακίνησης εντός της Ελλάδος για τους ΛΑΘΡΟμετανάστες ο Βαρουφάκης!

by _
0 comment 119 views

GreekNewsOnDemand.com: Υπερ της κατάργησης των εσωτερικών συνόρων της χώρας & του «δικαιώματος» της ελεύθερης διακίνησης εντός της Ελλάδος για τους ΛΑΘΡΟμετανάστες ο Βαρουφάκης!


CNN Greece: Λουκέτο στο ΚΥΤ της Μόριας ζητά ο Βαρουφάκης


Να μπει λουκέτο στον καταυλισμό της Μόριας ζητά από την κυβέρνηση ο Γιάνης Βαρουφάκης. 

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 με επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα, αναφέρει πως τέτοιοι καταυλισμοί δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες ευρωπαϊκής χώρας.

Όπως επισημαίνει, πυρκαγιές σαν αυτή είναι αναπόφευκτες όταν χιλιάδες άνθρωποι ζουν συνωστισμένοι και σε συνθήκες εξαθλίωσης.

«Καμιά πολιτισμένη κοινωνία δεν μπορεί να κάθεται με σταυρωμένα χέρια όταν χιλιάδες συνάνθρωποί μας ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τον πέμπτο σκληρό χειμώνα ανοχύρωτοι μπροστά στο κρύο και τη βροχή», αναφέρει στην επίκαιρη ερώτησή του ο Γιάνης Βαρουφάκης και συνεχίζει:

Οι κάτοικοι «συνεχίζουν να υπομένουν την γειτνίαση, καθώς και την ταύτιση του τόπου τους στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης, με καταυλισμούς-στρατόπεδα που καταστρατηγούν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».

Τέλος, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τον ρωτά:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, επειδή πιστεύω ότι συμφωνείτε με τα πιο πάνω, σας ερωτώ:

Προτίθεστε να κλείσετε τη Μόρια και ποια η διαφορά της δικής σας πολιτικής από εκείνη της προηγούμενης κυβέρνησης που ενέδωσε στη συμφωνία Μέρκελ-Ερντογάν χρησιμοποιώντας τις κακουχίες των μεταναστών στη Μόρια ως μέσο σηματοδότησης σε εν δυνάμει μετανάστες να μην έρθουν στη χώρα; Θα καταργήσετε τα ιδιότυπα εσωτερικά σύνορα στη χώρα, που αφαιρούν από μετανάστες το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης εντός της χώρας και εγκλωβίζουν κατοίκους των νησιών μας (Έλληνες και μετανάστες); Πότε θα προβεί η Πολιτεία στο αυτονόητο βήμα της δημιουργίας πολλών μικρών δομών ανά την επικράτεια ώστε οικογένειες μεταναστών που σήμερα βρίσκονται στη Μόρια να ενταχθούν στις ανά την χώρα τοπικές κοινωνίες με τρόπο που να ωφελεί τόσο τις τοπικές κοινωνίες όσο και τους κατατρεγμένους που βρήκαν καταφύγιο στη χώρα μας;»

Πηγή >> https://www.cnn.gr/news/politiki

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr