Home Greek News Ματαιώθηκε η πτήση Ελληνικών F-16 στην Κύπρο – Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε την Τουρκία; – Απίστευτη απόφαση

Ματαιώθηκε η πτήση Ελληνικών F-16 στην Κύπρο – Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε την Τουρκία; – Απίστευτη απόφαση

by _
0 comment 120 views

Ματαιώθηκε η πτήση Ελληνικών F-16 στην Κύπρο – Δεν θέλουμε να προκαλέσουμε την Τουρκία; – Απίστευτη απόφαση

Δημοσίευση: 1 Οκτωβρίου 2019, 10:13 πμ


Η Αθήνα εγκαταλείπει την Kύπρο. Όχι μόνο δεν γίνεται επανασύσταση ενιαίου αμυντικού δόγματος, αλλά πλέον η μητέρα πατρίδα δεν προχωράει πλέον ούτε σε συμβολικές κινήσεις.

Η πτήση ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στην παρέλαση της Λευκωσίας για την επέτειο ανεξαρτησίας της Κύπρου ματαιώθηκε σήμερα το πρωί, αναφέρει το militaire.gr

Η αποστολή είχε σχεδιαστεί όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια. Τελικά, άγνωστο γιατί δόθηκε εντολή ματαίωσης. Γιατί; Προφανώς έχει σχέση με το κυπριακό και δεν θελουμε να προκαλέσουμε; Είναι πρόκληση η πτήση ελληνικών μαχητικών στην Κύπρο;

Αντί δηλαδή η Ελλάς να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Άγκυρα, υποχωρούμε πάλι! Θα περιμέναμε από μία πατριωτική υποτίθεται κυβέρνηση να προχωρήσει στα αυτονόητα.

Δεν έγιναν πτήσεις για οικονομικούς λόγους; Δεν νομίζουμε! Μάλλον το φοβικό σύνδρομο των Αθηνών ξαναχτύπησε. Αιδώς Αργείοι!

Στα Σκόπια όμως στέλνουμε μαχητικά κύριοι των Αθηνών.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Η Κύπρος ανακηρύχθηκε ως ανεξάρτητο κράτος την 16η Αυγούστου 1960 και όχι την 1η Οκτωβρίου, ημέρα την οποία γιορτάζεται.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Νομικής Υπηρεσίας, η Κυπριακή Δημοκρατία ανακηρύχθηκε σε ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος στις 16 Αυγούστου 1960, ως αποτέλεσμα των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου του 1959, άσχετα με το τι διδαχθήκαμε, καθώς η 1η Οκτωβρίου ορίστηκε ως Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου την 11η Ιουλίου 1963.

Για την ιστορία, στις 11 Φεβρουαρίου 1959 υπεγράφη η Συμφωνία της Ζυρίχης μεταξύ των τότε πρωθυπουργών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Κ. Καραμανλή και Α. Μεντερές. Η εν λόγω Συμφωνία ενσωματώθηκε στη Συμφωνία του Λονδίνου, η οποία υπεγράφη στις 19 Φεβρουαρίου 1959 από τους Υπουργούς Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Ελλάδας και Τουρκίας, τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο εκ μέρους της Ελληνοκυπριακής κοινότητας και τον Δρα. Κουτσιούκ εκ μέρους της Τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Οι συμφωνίες εγκαθίδρυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας τέθηκαν σε ισχύ στις 16 Αυγούστου 1960, ωστόσο λόγω των καλοκαιρινών διακοπών και της απουσίας των ξένων Πρέσβεων στις χώρες τους, το Υπουργικό συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελούμενο από εφτά Ελληνοκυπρίους και τρείς Τουρκοκυπρίους υπουργούς, στις 11 Ιουλίου 1963 ομόφωνα αποφάσισε τον ορισμό της 1ης Οκτωβρίου ως Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Ήταν λοιπόν μεσάνυχτα της 16ης Αυγούστου 1960, όταν η αγγλική σημαία υπεστάλη και τη θέση της πήρε η σημαία του νεοσυσταθέντος κυπριακού κράτους: Ο χάρτης της Κύπρου σε χάλκινο χρώμα και σε λευκό φόντο, με κλωνάρια ελιάς εκατέρωθεν, ως σύμβολα ειρήνης.


https://www.pentapostagma.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr