Η Σοσιαλιστική Διεθνής του ΓΑΠ προσκάλεσε στη σύνοδό της τον Ακιντζί, Πρόεδρο του ψευδοκράτους των Τουρκοκυπρίων !


Η Σοσιαλιστική Διεθνής του ΓΑΠ προσκάλεσε στη σύνοδό της τον Ακιντζί, Πρόεδρο του ψευδοκράτους των Τουρκοκυπρίων !!!


Προσκεκλημένος και φέτος στη σύνοδο της Διεθνούς Σοσιαλιστικής είναι, σύμφωνα με το Sigmalive, ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Πρόεδρος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, είναι ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.Η σύνοδος της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, γίνεται στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Υπενθυμίζεται ότι το 2017, είχε ξεσπάσει έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στην ΕΔΕΚ (το σοσιαλισιτκό κόμμα τς Κύπρου που ίδρυσε ο Βάσος Λυσσαρίδης) και τον Γιώργο Παπανδρέου, με αφορμή την πρόσκληση του κατοχικού ηγέτη στη σύνοδο.Τότε, ο Μουσταφά Ακιντζί, εκμεταλλεύτηκε το δημόσιο βήμα που του δόθηκε, κατηγορώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά ως την υπεύθυνη για την κατάρρευση των συνομιλιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την είδηση περί πρόσκλησης του στη σύνοδο της Διεθνούς Σοσιαλιστικής, δημοσιοποίησε ο ίδιος ο Ακιντζί σε δηλώσεις του κατά την αναχώρηση του.Επίσης ανέφερε ότι θα έχει συναντήσεις με ανώτερους αξιωματούχους της ΕΕ που θα βρίσκονται εκεί και τους ΥΠΕΞ κάποιων χωρών χωρίς να κατονομάζει.

https://odosdrachmis.gr/?p=32449&fbclid=IwAR2N4z5c1pfqQNGSgr2S3QdzH3Ejr11dC0_tIpr2vrOtmwahEWV7UV4vEH8