Home Greek News Αίγυπτος κατά Ερντογάν: «Είσαι υπεύθυνος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

Αίγυπτος κατά Ερντογάν: «Είσαι υπεύθυνος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

by _
0 comment 135 views

Αίγυπτος κατά Ερντογάν: «Είσαι υπεύθυνος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»


Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για παραπλανητικές δηλώσεις, ζητώντας από την παγκόσμια κοινότητα να τον καταστήσει υπεύθυνο για την υποστήριξη της τρομοκρατίας.

Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών Αχμέντ Χάφεζ, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι ‘Al Arabia’.

Η αντίδραση προήλθε από αναφορές του Τούρκου προέδρου στην 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά μου έκπληξη και αγανάκτηση από την επιμονή με την οποία ο Ερντογάν συνεχίζει να κατηγορεί και να προβαίνει σε μη πειστικές και ψευδείς δηλώσεις, φαινομενικά υπερασπιζόμενος τις αξίες της δικαιοσύνης», δήλωσε ο Χάφεζ.

Τα λόγια του προέδρου της Τουρκίας σχετικά με την Αίγυπτο, ήτα μόνο μια «απελπισμένη προσπάθεια να εκτρέψει την προσοχή από την εμβάθυνση της κατάστασης του καθεστώτος του και τις συνεχιζόμενες αποτυχίες  τόσο σε επίπεδο κόμματος όσο και σε εγχώριες και διεθνείς αρένες».

«Η Τουρκία φιλοξενεί τρομοκράτες»

Ο Χάφεζ κατηγόρησε τον Τούρκο ηγέτη ότι φιλοξενεί στη χώρα του τρομοκράτες από την Ισλαμική Αδελφότητα, δίνοντας υποστήριξη και πλατφόρμες ενημέρωσης για να ξεκινήσουν τις ανατρεπτικές τους ιδέες στην Αίγυπτο και σε ολόκληρη την περιοχή.

«Υπεύθυνος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας»

«Η υποστήριξή του στην τρομοκρατία στη Συρία έχει οδηγήσει σε μια παρατεταμένη σύγκρουση που έχει σκοτώσει εκατοντάδες χιλιάδες Σύριους και  έχει βάλει στο στόχαστρο του Κούρδους μέσω αντιποίνων, δολοφονιών και γενοκτονίας, που σχετίζονται με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εξωτερικών.

«…είναι υπέρ των εξτρεμιστικών ομάδων στη Λιβύη»

«Δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι συνεχίζει να μιλά υπέρ των εξτρεμιστικών ομάδων και των ενόπλων δυνάμεων στη Λιβύη, παρέχοντας τους κάθε πολιτική και υλικοτεχνική βοήθεια με όπλα και εξοπλισμό», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, αν ο Ερντογάν επιθυμεί πραγματική δικαιοσύνη, η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να τον καταστήσει υπεύθυνο «για όλα τα εγκλήματα, ιδίως για βοήθεια στους τρομοκράτες, για προμήθεια όπλων και παροχή ασύλου, παραβιάζοντας τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και για εγκλήματα κατά του λαού του και των Κούρδων».

https://www.enoplos.gr/2019/09/blog-post_167.html?fbclid=IwAR2iqtBVToG-RN39u8fk8hxPAGv_NIXCVuX3QHKR4kQX9_ajunO_7o3DAO4

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr