Home Greek News 140 αλλοδαποί στο κτίριο της Οκτάβιου Μερλιέ – Είχαν κοτέτσια στην ταράστα – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (φωτό)

140 αλλοδαποί στο κτίριο της Οκτάβιου Μερλιέ – Είχαν κοτέτσια στην ταράστα – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (φωτό)

by _
0 comment 170 views

140 αλλοδαποί στο κτίριο της Οκτάβιου Μερλιέ – Είχαν κοτέτσια στην ταράστα – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (φωτό)


Όπως φαίνεται τελικά σε όλα τα υπό κατάληψη κτίρια της Αθήνας βρίσκονται εγκατεστημένοι χιλιάδες παράνομοι, μη καταμετρημένοι, αλλοδαποί.

Δεκάδες αλλοδαποί, περίπου 100-140, αλλά και ένα κοτέτσι, βρίσκονταν στο υπό κατάληψη κτίριο στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά, στην περιοχή των Εξαρχείων, στο οποίο πραγματοποίησε τα ξημερώματα επιχείρηση εκκένωσης η ΕΛ.ΑΣ.

Στο πρώην 5ο Λύκειο Αθηνών, είχαν φτάσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, κρατική ασφάλεια), καθώς και 4 πούλμαν προκειμένου να μεταφέρουν τους πρόσφυγες και μετανάστες στη διεύθυνση αλλοδαπών, ώστε να γίνει εξακρίβωση στοιχείων.

Στη συνέχεια όσοι έχουν αιτηθεί άσυλο θα μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας (πιθανότατα στην Κόρινθο), ενώ όσοι βρίσκονται παράνομα στην Ελλάδα θα μεταφερθούν στην Αμυγδαλέζα προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία απέλασής τους.

Στο κτίριο στη συμβολή των οδών Οκταβίου Μερλιέ και Πρασσά που βρισκόταν υπό κατάληψη εδώ και τέσσερα χρόνια οι αλλοδαποί που διέμεναν εκεί είχαν φτιάξει μέχρι και κοτέτσι στην ταράτσα, προκειμένου να έχουν αβγά.

Ο φωτογραφικός φακός πάντως κατέγραψε για άλλη μια φορά οικογένειες με παιδιά να βρίσκονται σε υπό κατάληψη κτίρια στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η ΕΛ.ΑΣ είχε προχωρήσει σε εκκένωση δύο υπό κατάληψη κτιρίων στην οδό Αχαρνών απομακρύνοντας πάνω από 250 πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν σ’ αυτά.

Μία μητέρα κρατάει αγκαλιά την κόρη της και περιμένει να επιβιβαστεί στο πούλμαν
Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες μητέρας που κρατά από το χέρι τα παιδιά της την ώρα που εγκαταλείπουν το κτίριο για να μπουν στα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν σε δομές φιλοξενίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr