Home Greek News Ξεφτίλα: Ο Αναστασιάδης έβαλε την οικογένεια του 16χρονου ήρωα να ζητήσει & συγγνώμη από τους Τούρκους- Ιδού η επιστολή

Ξεφτίλα: Ο Αναστασιάδης έβαλε την οικογένεια του 16χρονου ήρωα να ζητήσει & συγγνώμη από τους Τούρκους- Ιδού η επιστολή

by _
0 comment 138 views

Ξεφτίλα: Ο Αναστασιάδης έβαλε την οικογένεια του 16χρονου ήρωα να ζητήσει & συγγνώμη από τους Τούρκους- Ιδού η επιστολή


(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 16.00) Δεν επέστρεψαν μόνο την τουρκική σημαία και την φωτογραφία του Ντενκτάς οι Κύπριοι αλλά η κυβέρνηση του Ν.Αναστασιάδη έβαλε την οικογένεια του 16χρονου ήρωα να ζητήσει και “συγγνώμη” με απολογητική επιστολή!

Το θέμα εδώ είναι πως ζητάνε συγγνώμη από ένα κράτος που προχώρησε σε παράνομη εισβολή και υφαρπαγή εδαφών, από τον ηγέτη του ψευδοκράτους που δεν αναγνωρίζει κανείς;

Πιο αναλυτικά, «συγνώμη» από τον κατοχικό ηγέτη ζήτησε η οικογένεια του 16χρονου που υπέστειλε την τουρκική σημαία από το δημοτικό της κατεχόμενης Λύσης την περασμένη Κυριακή. Αυτό αναφέρουν τουρκοκυπριακά Μέσα, επικαλούμενα πηγές.

Όπως συμπληρώνουν μάλιστα, στην εν λόγω επιστολή ο πατέρας του 16χρονου εξέφρασε ανησυχία ενώ παράλληλα ανέφερε ότι επιιθυμία τους είναι όπως το συμβάν να μην αποτελέσει αφορμή για διατάραξη των δεσμών και επικοινωνίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Μέσω της επιστολής, που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τ/κ ΜΜΕ, οι γονείς του 16χρονου εξέφρασαν τη λύπη τους για τις συνέπειες “που προκάλεσε σε όλους μας οι απερίσκεπτες πράξεις του, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα”.

Αυτούσια η επιστολή 

«Είμαι ο πατέρας του νεαρού , ο οποίος εμπλέκεται στο δυσάρεστο γεγονός που σημειώθηκε στη Λύση στις 8 Σεπτεμβρίου 2019. Απευθυνόμαστε σε Εσάς με αυτή την επιστολή, για να σας εκφράσουμε τη βαθειά μας λύπη για τις συνέπειες που προκάλεσε σε όλους μας οι απερίσκεπτες πράξεις του 16χρονου γιού μας, τις οποίες καταδικάζουμε απερίφραστα.

Τόσο εγώ όσο και ο γιός μου και ολόκληρη η οικογένεια μας μέσω σας, τις ειλικρινείς απολογίες σε όσους , δικαιολογημένα, ένιωσαν λύπη, θυμό και απογοήτευση από τις συγκεκριμένες πράξεις.

Είναι θερμή παράκληση μας όπως διαβάσετε την απολογία μας ιδιαίτερα στην τουρκοκυπριακή κοινότητα. Ήταν μια επιπολαιότητα που έγινε από ένα έφηβο κάτω από υπερβολική συναισθηματική φόρτωση.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι , το θετικό κλίμα συνεννόησης και φιλίας που δημιουργήθηκε όλο αυτό το διάστημα μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων να μην διαταραχτεί ανεπανόρθωτα. Σας επαναλαμβάνω ότι ο γιός μου αναγνώρισε το λάθος και μετάνιωσε γι΄αυτό. Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα επαναληφθεί»

Σημειώνεται πως ο τ/κ ηγέτης προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την επιστολή που παρέλαβε και είπε:

“είναι σημαντικό που απολογήθηκαν και που παραδέχθηκαν το λάθος τους”

Η επιστολή απεστάλη χτες βράδυ από τον πατέρα του 16χρονου, μέσω της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, με στόχο να συμβάλει στην εκτόνωση της κατάστασης.

Κληθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου να απαντήσει αν επιστράφηκε η σημαία και η φωτογραφία του Ντεκτάς, ο κ. Προδρόμου είπε ότι «είναι γνωστό ότι έχουν γίνει με ιδιωτικές πρωτοβουλίες κάποιες διευθετήσεις.

Πραγματικά ελπίζουμε ότι αυτό το θέμα θα λήξει διότι δεν προσφέρεται και δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης».

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή >> https://www.pronews.gr/kypros/804878_tk-mme-i-oikogeneia-toy-16hronoy-zitise-sygnomi-apo-toys-toyrkokyprioys

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr