Home Greek News Αντιδράσεις ΟΗΕ- Αράβων για την πρόθεση Νετανιάχου να προσαρτήσει τον Ιορδάνη

Αντιδράσεις ΟΗΕ- Αράβων για την πρόθεση Νετανιάχου να προσαρτήσει τον Ιορδάνη

by _
0 comment 146 views

Αντιδράσεις ΟΗΕ- Αράβων για την πρόθεση Νετανιάχου να προσαρτήσει τον Ιορδάνη

Δημοσιεύτηκε 5 λεπτά πριν on 11 Σεπτεμβρίου 2019


Ο Αραβικός Σύνδεσμος και τα Ηνωμένα Έθνη, καταδικάζουν το σχέδιο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχιου για προσάρτηση μέρους της Δυτικής Όχθης και συγκεκριμένα της Κοιλάδας του Ιορδάνη και της Νεκρής Θάλασσας, στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές της επόμενης Τρίτης.
Με ανακοινώσεις τους μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ σημειώνουν ότι μία τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε τροχοπέδη για την ειρηνευτική προσπάθεια.

Η αντίδραση στην ανακοίνωση  Νετανιάχου ήταν άμεση. Δεν πέρασαν τρεις ώρες και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός φυγαδεύτηκε άρον-άρον από τους σωματοφύλακές του, όταν στη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας άρχισαν να ηχούν οι σειρήνες , καθώς, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από την λωρίδα της Γάζας , οι οποίες και αναχαιτίστηκαν  από το αντιπυραυλικό τους σύστημα.

Για οργανωμένο σχέδιο εθνοκάθαρσης κατηγόρησε το Νετανιάχου η παλαιστινιακή Αρχή, ενώ σύμφωνα με ισραηλινούς πολιτικούς αναλυτές πρόκειται για προεκλογική κορώνα που έχει ως στόχο την αλίευση ακροδεξιών ψηφοφόρων.

Πηγή : ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.astratv.gr/2019/09/11/antidrasis-oie-aravon-gia-tin-prothesi-netaniachou-na-prosartisi-ton-iordani/?fbclid=IwAR2Dp-xfELIot0U5JJtGuKB1yM4DAKxhHwZKq2o3cUW48vffHwSNoyO0c1Q

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr