Home Greek News Όταν η κυβέρνηση του Καραμανλή προσπάθησε να σταματήσει δημοσίευση άρθρου σχετικά με την παρουσία της CIA στην Ελλάδα!

Όταν η κυβέρνηση του Καραμανλή προσπάθησε να σταματήσει δημοσίευση άρθρου σχετικά με την παρουσία της CIA στην Ελλάδα!

by _
0 comment 192 views

Όταν η κυβέρνηση του Καραμανλή προσπάθησε να σταματήσει δημοσίευση άρθρου σχετικά με την παρουσία της CIA στην Ελλάδα!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Σύμφωνα με τα αρχεία της CIA, με ημερ. 14 Ιουν. του 1977, εν σχέσει με την Ελλάδα, διαβάζουμε τα εξής συγκλονιστικά…

«Η ελληνική κυβέρνησις φέρεται να έχει προσπαθήσει να σταματήσει τη δημοσίευση ενός άρθρου σχετικά με την παρουσία της CIA στην Ελλάδα, που γράφτηκε από τον πρώην πράκτορα της CIA Philip Agee. Το άρθρο, που δημοσιεύθηκε το Σάββατο στο δισεβδομαδιαίο περιοδικό “Anti” («Αντί») της Κεντροαριστεράς, ονομάζει 64 Αμερικανούς που ο Agee ισχυρίζεται ότι είναι τώρα στην Ελλάδα ως υπάλληλοι της CIA, ενώ άλλοι 175 είπε ότι υπηρέτησαν στο παρελθόν στην Ελλάδα. Ο Agee κάλεσε τους Έλληνες να εργαστούν προς την απέλαση των Αμερικανών. Σύμφωνα με ανώτερο υπάλληλο, η κυβέρνησις προσπάθησε να σταματήσει τη δημοσίευση του συμπληρωματικού εγγράφου CIA των 30 σελίδων του “Anti”, προσφέροντας στο περιοδικό πλήρη οικονομική αποζημίωση.»

Δείτε τώρα το αρχείο …

Όταν η κυβέρνηση του Καραμανλή προσπάθησε να σταματήσει δημοσίευση άρθρου σχετικά με την παρουσία της CIA στην Ελλάδα!2Όταν η κυβέρνηση του Καραμανλή προσπάθησε να σταματήσει δημοσίευση άρθρου σχετικά με την παρουσία της CIA στην Ελλάδα!3Όταν η κυβέρνηση του Καραμανλή προσπάθησε να σταματήσει δημοσίευση άρθρου σχετικά με την παρουσία της CIA στην Ελλάδα!4

Πηγή Α’ – https://www.cia.gov/library/readingroom/document/cia-rdp88-01314r000300490001-9

Πηγή Β’ – https://www.cia.gov/library/readingroom/document/cia-rdp88-01314r000300490001-9

Το “Αντί” (1972 – 2008) ήταν ελληνικό πολιτικό και πολιτιστικό περιοδικό της Αριστεράς, το οποίο κυκλοφορούσε ανά δεκαπενθήμερο από το 1972 έως το 2008. Ιδρυτής, ιδιοκτήτης και διευθυντής του περιοδικού ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης και ο αρχιτέκτονας Χρήστος Γ. Παπουτσάκης τον Μάιο του 1972, και από το 1974 ο δεύτερος.

Παραδόξως, και χρόνια μετά, θα είναι ο ίδιος ο συνώνυμος ανηψιός του Κωνσταντίου Καραμανλή, Κώστας Καραμανλής, που θα βρεθεί αντιμέτωπος, ως πρωθυπουργός της χώρας, με απειλές από την ίδια την… CIA που συνεργαζόταν τότε, για τη ρήξη της κυβέρνησής του, με τον Γιώργο Παπανδρέου! Σύμφωνα με την υπόθεση «ΠΥΘΙΑ», η CIA προσπαθούσε επίσης να…ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ τον Καραμανλή! (ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ :  Τι λέει το πόρισμα της δικαιοσύνης για το σχέδιο «Πυθία», που είχε στόχο την δολοφονία του Κ. Καραμανλή) Τι περίεργη ειρωνεία!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr