Home Greek News Πάμε όπως το 2006…

Πάμε όπως το 2006…

by _
0 comment 110 views

Πάμε όπως το 2006…

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2019, 10:07


Με οδηγό το «γαλανόλευκο» έπος του 2006 στη Σαϊτάμα της Ιαπωνίας η Εθνική μας ομάδα, 2.786 χιλιόμετρα δυτικότερα στον χάρτη, και συγκεκριμένα στη Σενζέν της Κίνας, αντιμετωπίζει σήμερα την ομάδα των ΗΠΑ με τον ίδιο στόχο: να προκαλέσει μπασκετικό «σεισμό».

Πριν από 13 χρόνια η «γαλανόλευκη» έριξε στο καναβάτσο τους πανίσχυρους Αμερικανούς και έγραψε μία από τις πιο χρυσές σελίδες στα κιτάπια του ελληνικού αθλητισμού, όταν είχε πάρει εις βάρος της Dream Team μια ανεπανάληπτη νίκη-πρόκριση με 101-95 σκορ για τον τελικό του Μουντομπάσκετ.

Σήμερα λοιπόν στις 15.30 (ΕΡΤ SPORTS), η «επίσημη αγαπημένη» θα βρει και πάλι στο διάβα της την ομάδα των ΗΠΑ, αυτή τη φορά για τον 11ο όμιλο, της φάσης των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, με την «επίσημη αγαπημένη» να είναι αναγκασμένη να κυνηγήσει τη νίκη, προκειμένου να διατηρηθεί στο κυνήγι της πρόκρισης.

Η ήττα από τη Βραζιλία στην πρώτη φάση της διοργάνωσης δυσκόλεψε το έργο της ομάδας μας, κι έτσι σε περίπτωση που νωρίτερα (11.30, ΕΡΤ Sports) οι Τσέχοι δεν καταφέρουν να επικρατήσουν της «σελεσάο», η ομάδα του Σκουρτόπουλου πρέπει να διεκδικήσει τις πιθανότητές της για την κατάκτηση του ροζ φύλλου απέναντι στο συγκρότημα του Πόποβιτς, προκειμένου να μην τεθεί εκτός διεκδίκησης του εισιτηρίου, που οδηγεί στα προημιτελικά.

Με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο η «γαλανόλευκη» καλείται στο «Shenzhen Bay Sports Center» να κάνει κατάθεση ψυχής και την ευνοεί το γεγονός ότι το παιχνίδι του «Greek Freak» ταιριάζει «γάντι» σε αυτό των ΗΠΑ.

Ο MVP του περσινού πρωταθλήματος του ΝΒΑ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τους Αμερικανούς, ειδικά τους συμπαίκτες του στους Μιλγουόκι Μπακς, Μπρουκ Λόπες και Κρις Μίντλετον, του «πάει» το γρήγορο παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ αναμφίβολα ψάχνει να καρφιτσώσει ακόμη ένα… παράσημο στη φανέλα του, οδηγώντας την Ελλάδα στην υπέρβαση.

Bέβαια επειδή ένας… Γιάννης δεν μπορεί να φέρει από μόνος του την… Άνοιξη και οι άλλοι Έλληνες διεθνείς είναι πανέτοιμοι να κάνουν σπουδαία εμφάνιση, καθώς μόνο σε μία τέτοια περίπτωση η «επίσημη αγαπημένη» θα μπορέσει να έχει τύχη απέναντι σε μία σαφώς καλύτερη ομάδα.

Καλύτερη μεν, όχι όμως άτρωτη, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, Θανάσης Σκουρτόπουλος στις δηλώσεις του εν όψει αυτού του αγώνα.

«Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μείνουμε πιστοί σε αυτά που έχουμε δουλέψει, αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Τακτικά έχουμε ετοιμάσει αρκετά πράγματα, πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Έχουμε δει όλες τις φάσεις, έχουμε δει πολλά βίντεο, έχουν κάνει καλό διάβασμα, όπως και εμείς. Δεν είναι άτρωτοι οι Αμερικανοί, κανένας δεν είναι, όλοι έχουν τα καλά τους και τα κακά τους σημεία.

Είναι θέμα timing και αποφασιστικότητας για να καταφέρεις να κερδίσεις μία καλύτερη ομάδα από εσένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κόουτς της Εθνικής μας το Σάββατο.

Το promo της FIBA για τη μονομαχία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ >> https://www.zougla.gr/sports/mpasket/article/pame-opos-to-2006

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr