Home Greek News Ο Διευθυντής του σχολείου που έδιωξε μαθήτρια με μαντήλα στο SigmaLive

Ο Διευθυντής του σχολείου που έδιωξε μαθήτρια με μαντήλα στο SigmaLive

by _
0 comment 157 views

Ο Διευθυντής του σχολείου που έδιωξε μαθήτρια με μαντήλα στο SigmaLive

 Κύπροςsigmaliv


Τη δική του εκδοχή για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, δίνει στο SigmaLive, ο Διευθυντής του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, όταν ο ίδιος έδιωξε κατά τον αγιασμό μαθήτρια επειδή φορούσε μαντήλα.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο κύριος Λοίζος Σέπος, ανέφερε πως ακολούθησε τους Κανονισμούς των σχολικών μονάδων.

«Στους κανονισμούς αναγράφεται ξεκάθαρα πως δεν πρέπει οι μαθητές να εισέρχονται στα σχολεία, με καλυμμένο το πρόσωπο και αυτός ο κανονισμός ισχύει και τον χειμώνα όταν οι μαθητές φοράνε καπέλα. Γιατί να υπάρξει εξαίρεση στον κανόνα», είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα, «παρουσιάζεται ως ρατσιστικός λόγος. Όπως δεν αφήνουμε τα παιδιά να φοράνε τεράστιους σταυρούς, να κρέμονται στο λαιμό τους, το ίδιο πρέπει να ισχύει και σ΄αυτή την περίπτωση. Έχω υπάρξει Διευθυντής και σ΄άλλα σχολεία, υπάρχουν μουσουλμάνοι αλλά δεν φορούσαν μαντίλα».

«Τι σημαίνει ρατσισμός ; Τα σχολεία δεν μεγαλώνουν Ταλιμπαν. Είναι τιμή μας που δεχόμαστε τους αλλόθρησκους αλλά πρέπει να σέβονται τους κανόνες. Αν το δούμε πολιτικά, αυτοί που τους έδιωξαν από την χώρα τους είναι αυτοί που φοράνε μαντήλα», εξήγησε.

Σημειώνεται τέλος πως η μαθήτρια μετέβη μαζί με τον πατέρα της στο Υπουργείο Παιδεία , για να εξετάσουν το θέμα.

Πειθαρχική έρευνα διατάχθηκε εναντίον Διευθυντή Λυκείου της Λευκωσίας που εκδίωξε σήμερα από το σχολείο μαθήτρια που φορούσε μαντήλα.


https://www.sigmalive.com/news/local/586361/o-diefthyntis-tou-sxoleiou-pou-ediokse-mathitria-me-mantila-sto-sigmalive?fbclid=IwAR3fiJ58UoT3lZE495bEqZ19g95Y3aUHjKQw6Fysw1o7lZsPYb4C4Bs8KvM#

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr