Home Greek News «Φρένο» στην αλβανική μαφία στα Εξάρχεια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Το στοίχημα των αρχών και οι ημερομηνίες «σταθμοί»

«Φρένο» στην αλβανική μαφία στα Εξάρχεια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Το στοίχημα των αρχών και οι ημερομηνίες «σταθμοί»

by _
0 comment 110 views

«Φρένο» στην αλβανική μαφία στα Εξάρχεια έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Το στοίχημα των αρχών και οι ημερομηνίες «σταθμοί»


“Φρένο” στις δραστηρίοτητες της αλβανικής Μαφίας στην περιοχή των Εξαρχείων έχει βάλει το τελευταίο διάστημα η Δίωξη Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής με τις συνεχείς επιχειρήσεις στην περιοχή.

Μόλις το απόγευμα τις Δευτέρας, Αστυνομικοί της συγκεκριμένης Υπηρεσίας εν προκειμένω της Δίωξης, πραγματοποίησαν νέα επέμβαση στα Εξάρχεια, προσάγοντας 10 άτομα όλοι τους αλλοδαποί, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες πως ενέχονται σε διακίνηση ναρκωτικών.

Και οι 10 τις πρώτες πρωινές ώρες χθες αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους. Ωστόσο και όπως λέει αστυνομικός που έχει γνώση των επιχειρήσεων και επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, η κατάσταση στην περιοχή των Εξαρχείων έχει αισθητά βελτιωθεί όσον αφορά στην διακίνηση ναρκωτικών και την δραστηριότητα της ναρκομαφίας.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που έφερε ο συγκεκριμένος Αστυνομικός:

«….όταν πριν από περίπου δυο χρόνια που ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών στα Εξάρχεια, προσάγονταν σταθερά περί τα 50 άτομα, τα οποία εντοπίζονταν σε σημεία που γίνονταν εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών.»

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις πρώτες επιχειρήσεις της Δίωξης, από τα περίπου 50 άτομα που προσήγαγαν κατά μέσο όρο σε κάθε επέμβαση της Ασφάλειας Αττικής στην περιοχή, στα 30 άτομα σχηματίζονταν δικογραφίες και οδηγούνταν στην Δικαιοσύνη και στο Αυτόφωρο, με αποτέλεσμα αθρόες προφυλακίσεις διακινητών και εμπόρων ναρκωτικών.

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως επέδρασε καταλυτικά στα κυκλώματα, τα οποία σιγά σιγά άρχισαν να τα μαζεύουν από την περιοχή, αναζητώντας άλλη «γειτονιά» προκειμένου να την μετατρέψουν επίσης σε Σούπερ Μάρκετ πωλήσεις ναρκωτικών.

Πλέον όταν πραγματοποιούν επιχειρήσεις στην περιοχή των Εξαρχείων, τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα, προσήγαγαν την κάθε φορά το πολύ 10 άτομα από τα οποία ζήτημα είναι να έχει ναρκωτικά στην κατοχή του το ένα.

Οι αστυνομικοί καθαρίζουν ανενόχλητοι την περιοχή

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως το πρόβλημα λύθηκε εξ ολοκλήρου. Διακινητές ναρκωτικών στα Εξάρχεια συνεχίζουν να υπάρχουν, αναμορφώνοντας την δράση τους, εφευρίσκοντας παντοίους τρόπους προκειμένου να ξεφεύγουν από τα «δίχτυα» της Δίωξης Ναρκωτικών αλλά και τους μυστικούς αστυνομικούς που παρακολουθούν τις κινήσεις τους.

Το στοίχημα της ΕΛ.ΑΣ και οι ημερομηνίες «σταθμοί»

Αμέσως μετά την ΔΕΘ η αστυνομία θα κληθεί να ανταπεξέλθει σε μια σειρά δύσκολων καταστάσεων όπου αναμένονται πυκνές κινητοποιήσεις. Αρχικά η αστυνομία έχει ανοιχτό πλέον το θέμα των Εξαρχείων με συνεχείς επιχειρήσεις και πρόθεση να επανέλθει η κανονικότητα στην περιοχή, κάτι όμως που προκαλεί  αρχικά λεκτικές αντιδράσεις, αλλά θεωρείται βέβαιο από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, πως «εκτός από τα λόγια θα υπάρξουν και πράξεις που στόχο θα έχουν την αστυνομία».

Ενδεικτικό των προθέσεων του «σκληρού πυρήνα» των Εξαρχείων, είναι η αφίσα που τοποθέτησαν σε διάφορα σημεία της περιοχής και απεικονίζει ένα καλάσνικοφ, ενώ καλεί αναρχικούς σε δυο γλώσσες, αραβικά και αγγλικά να «υπερασπιστούν τα Εξάρχεια».

Όσο ο καιρός περνάει πέραν της καθημερινής τριβής των αστυνομικών με την περιοχή των Εξαρχείων, θα κληθούν να ενεργήσουν σε μεγάλες διαδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες σε «ημερομηνίες σταθμούς».

Η αρχή αναμένεται να είναι στις συγκεντρώσεις για την «μαύρη επέτειο» της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Εκεί αναμένεται να υπάρξει η πρώτη μαζική κινητοποίηση αναρχικών και αποτελεί στοίχημα πως η αστυνομία θα αντιδράσει σε μια τόσο ιδιαίτερη περίσταση.

Ακολούθως η δεύτερη «ημερομηνία σταθμός» και σημείο καμπής όπου αναμένεται να υπάρξει ευθεία αντιπαράθεση ατόμων του αναρχικού χώρου και αστυνομικών είναι η 17 Νοέμβρη. Με τα νέα δεδομένα οι αναρχικοί δεν θα έχουν την δυνατότητα κάλυψης μέσα στο Πολυτεχνείο, αλλά και οι αστυνομικοί δεν θα έχουν κανέναν δισταγμό  σε ενδεχόμενη επέμβαση στην πλατεία Εξαρχείων, ως εκ τούτου, η ημέρα εκείνη αποκτά νέα χαρακτηριστικά.

Αποκορύφωμα των αναμενόμενων συγκρούσεων στο κέντρο της Αθήνας, είναι η 6η Δεκεμβρίου, ημερομηνία δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα, που αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση του ποινικού κώδικα που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη ενέργεια είχε προκαλέσει κάποιες πρώτες αντιδράσεις από τον αναρχικό χώρο, με αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας να εκτιμούν πως φέτος θα είναι μια πολύ «καυτή ημέρα καθώς οι πορείες και οι συγκεντρώσεις θα γίνουν με τον Κορκονέα εκτός φυλακής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός όλων των παραπάνω  οι επιτελείς της «Κατεχάκη» ανησυχούν και για κάποιο απρόβλεπτο γεγονός που θα διαταράξει την κοινωνική ειρήνη, αλλά αφήνουν να εννοηθεί πως πλέον δεν θα γίνουν μάρτυρες εξελίξεων και θα αντιδράσουν ακαριαία με σκοπό την διαφύλαξη της ηρεμίας στην κοινωνία.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/801583_ta-mazeyei-i-alvaniki-mafia-apo-ta-exarheia

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr