Home Greek News Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, Ελλάδα-Μαυροβούνιο 85-60: Σκέτη απόλαυση

Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, Ελλάδα-Μαυροβούνιο 85-60: Σκέτη απόλαυση

by _
0 comment 214 views

Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ, Ελλάδα-Μαυροβούνιο 85-60: Σκέτη απόλαυση


Δημήτρης Τυχάλας
 Upd: 

Με άμυνα που τσάκιζε κόκαλα στο πρώτο ημίχρονο, η Εθνική μας ομάδα πραγματοποίησε εκρηκτικό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας κερδίζοντας εύκολα το Μαυροβούνιο με 85-60 – Παπαγιάννης, Πρίντεζης, Μπουρούσης, ήταν εκείνοι που ξεχώρισαν, αγωνίστηκε ελάχιστα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Λένε ότι «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και αν λάβουμε υπόψιν μας την διάθεση που έδειξαν οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κόντρα στο Μαυροβούνιο, τότε έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια!

Η γαλανόλευκη φόρτσαρε στο πρώτο ημίχρονο παίζοντας καταπληκτική άμυνα, ενώ στο δεύτεροι μισό του αγώνα έκανε… συντήρηση δυνάμεων και έφτασε σε μια επαγγελματική νίκη (85-60) κρατώντας μπόλικη ενέργεια για τη συνέχεια της διοργάνωσης και τα ματς με Βραζιλία και Νέα Ζηλανδία.

Τα πάντα τελείωσαν… πριν καν αρχίσουν αφού η Εθνική μας είχε προηγηθεί με 42-16 και είχε επιβάλλει τους δικούς της όρους στο «Gymnasium of Youth Olympic Games Sport Park» στην πόλη Νανζίνγκ. Το μεγάλο κέρδος της Εθνικής ήταν η παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος «γέμισε» τις δύο ρακέτες έχοντας 15 πόντους με 7/8 δίποντα, 1/1 βολή, 9 ριμπάουντ, 2 τάπες και 1 ασίστ σε 18 λεπτά. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν… εγγύηση (12π., 5ριμπ.) ενώ στα ευχάριστα και η δυναμική επιστροφή του Κώστα Σλούκα μετά τον τραυματισμό του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπήκε δυνατά στο ματς αλλά στη συνέχεια δεν χρειάστηκε να πιέσει τον εαυτό του και κράτησε και εκείνος… καύσιμα για τη συνέχεια μένοντας μόλις 16 λεπτά το παρκέ. Σταθερός όπως πάντα και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος ήταν εξαιρετικός για ένα ακόμα ματς με 16 πόντους και μόλις ένα άστοχο σουτ (3/4 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 4/4 βολές).

Το ματς

Μπορεί η έκφραση «έστησε Σινικό τείχος» να έγκειται στα δημοσιογραφικά κλισέ ωστόσο έφερε την απόλυτη εφαρμογή όσον αφορά την ελληνική άμυνα του πρώτου ημιχρόνου. Οι διεθνείς μας είχαν εξολοθρεύσει κάθε προσπάθεια των Μαυροβούνιων οι οποίοι -στην κυριολεξία- δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάσα, ενώ έφταναν (όταν έφταναν) μετά κόπων και βασάνων σε μια τελική προσπάθεια προς το καλάθι της Εθνικής μας.

Άλλωστε οι εννέα πόντοι παθητικό στο πρώτο δεκάλεπτο και οι άλλοι επτά στο δεύτερο, αποτυπώνουν και με το παραπάνω του λόγου το αληθές! Στο σύνολο η «γαλανόλευκη» δέχθηκε μόλις 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο δείγμα της φοβερής αμυντικής προσήλωσης των παικτών της ομάδας μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μαυροβούνιο είχε μόλις 7/28 σουτ εντός παιδιάς σε αυτό το διάστημα (25%) εκ των οποίων 5/18 δίποντα και 2/10 τρίποντα! Σε αυτά προσθέστε και τα 10 λάθη του πρώτου ημιχρόνου.

Όσο για την ελληνική επίθεση; Με εξαίρεση το νευρικό και βιαστικό ξεκίνημα με 0/5 τρίποντα, όλα τα υπόλοιπα λειτούργησαν υποδειγματικά! Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (10π., 6ριμπ., 2κλ.) έκοβε και έραβε, ο Πρίντεζης ήταν «λίρα εκατό» (12π., 1/1δίπ., 2/2τρ., 4/4β.) και η Εθνική μας σκορπούσε τον φόβο και τον τρόμο στην επίθεση. Και πώς να μην το κάνει από τη στιγμή που είχε 11/15 δίποντα (73%), 11/12 βολές (92%) ενώ μετά τα 0/5 τρίποντα είχε 3/4 εύστοχα σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα.

Η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τους 10 πόντους λίγο πριν από το δεκάλεπτο (17-7 στο 9′) ενώ και με την πολύ καλή παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη ο δείκτης του σκορ εκτοξεύθηκε στο +21 (37-16) ενώ έκλεισε το ημίχρονο στο +26 (42-16) χάρη στην μυθική της άμυνα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά στους 27 πόντους (47-20) ύστερα από τρίποντο του Μπουρούση αλλά με ένα επιμέρους 11-4 το Μαυροβούνιο μπόρεσε να μειώσει σε 51-31. Ήταν ολοφάνερο ότι η Εθνική μας είχε ρίξει ταχύτητα, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να ήταν σε εκείνο το διάστημα εκτός αγώνα. Παρόλα αυτά διατήρησε την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου (63-38), με τον Μπουρούση να ανεβάζει την απόδοσή του και την έλληνική ομάδα να έχει 13 ριμπάουντ περισσότερα (32-19) κόντρα στους Μαυροβούνιους. Βέβαια ήταν το διάστημα όπου οι αντίπαλοί μας σημείωσαν περισσότερους πόντους (22π.) σε σχέση με την συνολική τους παραγωγικότητα του πρώτου ημιχρόνου.

Στη συνέχεια το ματς αποτέλεσε τυπική διαδικασία αφού ο δείκτης του σκορ έφτασε και τους 30 πόντους (70-40) για λογαριασμό της ελληνικής ομάδας. Ο Παπαγιάννης ήταν το σημείο αναφοράς σε εκείνο το σημείο, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μένει εκτός στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου έχοντας μόλις 16 λεπτά συμμετοχής,
Τα δεκάλεπτα: 17-9, 42-16, 63-38, 85-60

Πηγή:www.gazzetta.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr