Home Greek News Ο Γ.Παπανδρέου «ξαναχτύπησε»: Επέκρινε την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια!

Ο Γ.Παπανδρέου «ξαναχτύπησε»: Επέκρινε την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια!

by _
0 comment 124 views

Ο Γ.Παπανδρέου «ξαναχτύπησε»: Επέκρινε την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια!


«Όταν το προσφυγικό ανατίθεται στο ΥΠΡΟΠΟ, η διαχείριση θυμάτων πολέμου αλλά και διακινητών, μετατρέπεται από ανθρωπιστική προστασία και ανάπτυξη σε ποινική υπόθεση και αστυνομική επιχείρηση» έγραψε ο Γ. Παπανδρέου.

Με μια ανάρτησή του στο twitter που πέρασε… απαρατήρητη, ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται να ασκεί κριτική στην επιχείρηση που οργανώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. – επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – για την εκκένωση τεσσάρων υπό κατάληψη κτιρίων από τα οποία έβγαλαν 143 μετανάστες-πρόσφυγες.

Παρά το γεγονός ότι η εικόνα ανομίας που επικρατούσε – και εξακολουθεί να επικρατεί – στην περιοχή των Εξαρχείων έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους κατοίκους που ζουν εκεί ο κ. Παπανδρέου επέλεξε να επικρίνει την συγκεκριμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.
Εντρομοι οι κάτοικοι από τις εικόνες καταστροφής στα εκκενωθέντα κτίρια

Ο πρώην πρωθυπουργός, παρέβλεψε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες των υπό κατάληψη κτιρίων αντίκρισαν έντρομοι εικόνες καταστροφής στα τέσσερα κτίρια στα οποία έκαναν έφοδο οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα μάλιστα με την ιδιοκτήτρια του ενός εκ των τεσσάρων κτιρίων, η κατάσταση ήταν αποκαρδιωτική, καθώς υπήρχαν διαλυμένοι τοίχοι, χωρίσματα και κομμένες προσβάσεις σε συγκεκριμένους χώρους.

Η ιδιοκτήτρια, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open, είπε πως φοβόταν να μπει μέσα στο κτίριο για να μη την χτυπήσουν. «Πήγε η αδερφή μου που ήρθε από τις ΗΠΑ να δει το κτίριο και αντίκρισε πλυντήρια, ψυγεία και οικοσυσκευές στο κτίριο.

Δεν μπορούσαμε να μπούμε στο κτίριο, μας ρωτούσαν ποιοι είμαστε, φοβόμασταν μη μας δείρουν κιόλας. Σήμερα είναι μία κατάσταση φρικτή. Έχουν γκρεμίσει, έχουν χτίσει, έχουν βάλει σιδερένια πόρτα επάνω στην ταράτσα για να μην μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση, ένα κτίριο αγνώριστο.

Έχουν γράψει τους τοίχους, έχουν κάνει χωρίσματα μέσα», τόνισε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια του κτιρίου στην οδό Σ. Τρικούπη.

Η επιχειρηματολογία Ραγκούση

Η επιχειρηματολογία στην ανάρτηση Παπανδρέου κατά της αστυνομικής επιχείρησης με ψήγματα «προοδευτικής ματιάς» παραπέμπει εμμέσως, αν όχι ευθέως, σε αντίστοιχες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Για παράδειγμα δεν διαφέρει καθόλου από την ανακοίνωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος επί ηγεσίας Παπανδρέου είχε προωθηθεί στα υψηλότερα αξιώματα του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης και ο οποίος πλέον εξελέγη βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ραγκούσης, αναφερόμενος στη μεγάλη επιχείρηση – «σκούπα» της αστυνομίας στα Εξάρχεια, υποστήριζε ότι «παρακολουθήσαμε ένα οργανωμένο επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Διότι συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος δεν είναι γυναίκες πρόσφυγες με ανήλικα παιδιά» και διαμαρτύρονταν λέγοντας πως «επιτέλους, η Ελληνική Αστυνομία δεν μπορεί να γίνεται πρωταγωνιστής σε επικοινωνιακές καμπάνιες της κυβέρνησης».


(φώτο: Eurokinissi-πηγή: iefimerida.gr)

http://www.el.gr/ellada/kommata/o-g-papandreoy-xanachtypise-epekrin/?fbclid=IwAR3aoUVAfq39LhD8i7AriBxXCn9WpXboGHhGSBCFu1_39jexVB1QmESqs0c

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr