Μητσοτάκης – Μέρκελ: Το γιγαντιαίο «πρόγραμμα πράσινης ανάπτυξης» μια ξεκάθαρη ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ Ατζέντα του ΟΗΕ!


Μητσοτάκης – Μέρκελ: Το γιγαντιαίο «πρόγραμμα πράσινης ανάπτυξης» μια ξεκάθαρη ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ Ατζέντα του ΟΗΕ που προωθεί την ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ μέσω ύπουλων σχεδιών για τη «διάσωση του πλανήτη»!!!

Σχολιάζουν τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ»-

ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» ΩΣ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ…ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ…ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ…!!!

ΓΙἈΥΤΟ πήγε ο Μηστοτάκης στη Γερμανία να συζητήσει την «πράσινη ανάπτυξη» με τον μεγάλο…ΕΧΘΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕΡΚΕΛ, διότι είναι ΑΥΤΗ που προτείνεται ως «λύσις» της «κλιματικής αλλαγής» που υπάρχει ΜΟΝΟ στη φαντασία μας!!! ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ τι γράφει το παρακάτω άρθρο του «Πρωτοθέματος» για τη συνάντηση Μέρκελ-Μητσοτάκη, ότι «Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε να υπάρξει ένα κύμα επενδύσεων στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» και διαβάστε και το άρθρο μας με τίλτο «Μήπως καίγεται η Εύβοια και αλλού λόγω έργων στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και όχι μόνο;;;» που γράψαμε πριν δύο εβδομάδες για τις φωτιές στην Εύβοια και αλλού!!!

Μόνο ένας επιστημονικά…ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ή / και ΗΛΙΘΙΟΣ θα πίστευε και έλεγε πως όλες αυτές οι φωτιές όλα που έχουν ξεσπάσει τόσο στην Ελλάδα όπως και στην Βραζιλία οφείλονται στην ΔΗΘΕΝ «κλιματική αλλαγή». Γι’ αυτό άλλωστε τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο κι ο ελληνικός τύπος παπαγαλίζουν την ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΥΤΗΝ (περι «κλιματικής αλλαγής) της ΑΤΖΕΝΤΑΣ 21 του Ο.Η.Ε. (που ακολουθούν ΟΛΟΙ, συμπεριλαμβανομένης της ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ) που δεν έχει και τις καλύτερες προθέσεις κατά νούν για μας και που είναι που είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τις…ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ!!! Διαβάστε επίσης το άρθρο μας με τίτλο «ΒΟΜΒΑ: Το ΣτΕ με απόφασή του άνοιξε το δρόμο για εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις το Δεκ. του 2018…!!!» και τα καταλάβετε.

Πρίν από ακριβώς 20 χρόνια όλα τα ΜΜΕ του κόσμου είχαν αποκαλύψει το ΓΕΓΟΝΟΣ πως η «κλιματική αλλαγή» πρόκειται για τη μεγαλύτερη….ΦΑΡΣΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ και αυτό έγινε μέσω του σκανδάλο «Climate-gate» (Κλιματο-γκέιτ) οπότε είχαν διαρρεύσει τότε στον τύπο τα μυστικά εμαιλ γνωστών επιστημόνων όπου ΟΛΟΙ παραδέχτηκαν μεταξυ τους πως η «κλιματική αλλαγή» είναι…ΨΕΥΤΙΚΗ!!! Γι᾽αυτό έπρεπε να βρούν έναν τρόπο με τον οποίον να πείσουν τον κόσμο που όντως «λιώνουν» τα παγόβουνα, κτλ, χειραγωγώντας, προς τα…πάνω, τα σταστικά δεδομένα πάνω στις ετήσιες θερμοκρασίες όλων των περιοχών της γης…!!! Δείτε τώρα το σχετικό βίντεο και διαβάστε μετά το άρθρο…


Μητσοτάκης – Μέρκελ: Τι προβλέπει το γιγαντιαίο «πρόγραμμα πράσινης ανάπτυξης» που συμφώνησαν στο Βερολίνο

Γρηγόρης Τζιοβάρας

«Συναντίληψη» συνάντησε στο Βερολίνο ο Έλληνας πρωθυπουργός σε οικονομία, μεταναστευτικό –  Ζητά επενδύσεις και όχι χάρες, έγραψαν τα γερμανικά ΜΜΕ για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Με τη συμφωνία για την εκπόνηση ενός γιγαντιαίου «πράσινου επενδυτικού σχεδίου» ανάπτυξης για τη δεκαετία 2020-2030 επισφραγίστηκε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Πέμπτη στο Βερολίνο με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Στη διάρκεια της συνάντησής του, η οποία διεξήχθη, όπως μεταδίδουν ελληνικές κυβερνητικές πηγές, σε ατμόσφαιρα που δεν είχε καμία σχέση με τις ανάλογες επισκέψεις στη γερμανική πρωτεύουσα των τεσσάρων προκατόχων του κ. Μητσοτάκη που είχαν τετ α τετ με την κ. Μέρκελ, οι δύο ηγέτες αναζήτησαν τρόπους για να πάρει σάρκα και οστά η συνεργασία των δύο χωρών σε διμερές επίπεδο, εγκαινιάζοντας τη νέα εποχή που σηματοδοτεί η έξοδος της Ελλάδος από τη δεκαετή κρίση.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμφωνήθηκε να υπάρξει ένα κύμα επενδύσεων στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της διαχείρισης απορριμμάτων, των δράσεων που είναι φιλικές προς το περιβάλλον και της ηλεκτροκίνησης ιδιαίτερα με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η χώρα μας.

Προκειμένου, μάλιστα, το σχέδιο αυτό να πάρει ουσιαστική υπόσταση και να μη μείνει στα χαρτιά, όπως συνέβη με ανάλογες ιδέες που είχαν τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων σε προγενέστερες εποχές, επιφορτίστηκαν οι δύο υπουργοί Οικονομικών Όλαφ Σολτς και Χρήστος Σταϊκούρας να συντονίσουν τα επόμενα βήματα – και τους λοιπούς συναρμόδιους Υπουργούς – μέχρι τη διενέργεια του μεγάλου Επενδυτικού Forum που προγραμματίζεται για τις αρχές του επόμενου έτους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν έκρυβε την ικανοποίηση του από το θετικό κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο, κάνοντας λόγο για «κλίμα συναντίληψης» που επικράτησε στις συνομιλίες των δύο πλευρών –οικονομία, μεταναστευτικό, επενδύσεις κ.ά.- εξήγησε αργότερα σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους που τον συνόδευσαν στο ταξίδι στο Βερολίνο ότι το «πράσινο επενδυτικό σχέδιο» που θα εκπονήσει η ελληνική πλευρά δεν απευθύνεται αποκλειστικά και μόνον σε Γερμανούς επενδυτές.

«Δεν περιορίζουμε τους ορίζοντες μας στη Γερμανία και στην Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός. Και προς αυτή την κατεύθυνση ανακοίνωσε ότι στις αρχές Νοεμβρίου θα βρεθεί στη Σαγκάη στο πλαίσιο της EXPO 2019 – στην οποία η Ελλάδα είναι τιμώμενη χώρα – και θα έχει συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Κίνας για να συζητήσει μαζί του την προοπτική συμμετοχής και άλλων επενδυτών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η ελληνική πλευρά εμφανιζόταν, εξάλλου, ικανοποιημένη και για το γεγονός ότι η γερμανική πλευρά έδειξε να ασπάζεται τη σημασία της πρωτοβουλίας RescEU για την οποία μέχρι πρόσφατα ήταν ιδιαιτέρως επιφυλακτική. Κυβερνητικές πηγές θεωρούσαν αυτή τη στάση «εξαιρετικής σπουδαιότητας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής».

mi11
mi12

Η ψυχολογία και οι αλλαγές

Εκείνο, πάντως, που σημείωναν με ιδιαίτερη ικανοποίηση Έλληνες αξιωματούχοι είναι ότι η καγκελάριος Μέρκελ ήταν απολύτως ενήμερη τις αλλαγές που προωθήθηκαν στη χώρα μέσα στις πρώτες 50 ημέρες της νέας κυβέρνησης. Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή δεν πέρασε απαρατήρητη η επισήμανση της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι η βελτίωση του κλίματος κατά το 50% αποδίδεται στην ψυχολογία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός από την πλευρά του ξεκαθάρισε ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές που γίνονται από τη νέα κυβέρνηση για τη στήριξη της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων και καλά αμειβομένων θέσεων εργασίας «είναι αλλαγές που γίνονται από εμάς γιατί αφορούν πρωτίστως εμάς».

Συναντίληψη, εξάλλου, κατεγράφη και στις προτεραιότητες γύρω από το μεταναστευτικό με βάση τις αρχές της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας. Σον τομέα της αλληλεγγύης επισημάνθηκε η ανάγκη για δίκαιο καταμερισμό όσων δικαιούνται άσυλο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ενώ στον τομέα της υπευθυνότητας τέθηκε με έμφαση η αναγκαιότητα για φύλαξη των θαλασσίων και εν γένει των ευρωπαϊκών συνόρων.

Όπως και στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα έτσι και στο Βερολίνο τέθηκε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές. Και πρόσθεταν ότι, όπως και στο Παρίσι, εκφράστηκε απόλυτη αλληλεγγύη και στήριξη στην Κύπρο, καθώς είναι κοινή πεποίθηση στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι η Τουρκία προβαίνει σε παράνομες, αντίθετες με το διεθνές δίκαιο ενέργειες.

f03

Γερμανικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στο Βερολίνο: Ζητά επενδύσεις και όχι χάρες

Θετικά αποτιμούν τα γερμανικά ΜΜΕ την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο και την συνάντησή του με την καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ, ενώ εστιάζουν κυρίως στις προοπτικές συνεργασίες των δύο χωρών.

Για «αρμονική εικόνα των δύο» ηγετών κατά την συνέντευξη Τύπου έκανε λόγο ο σχολιαστής του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου n-tv Κρίστιαν Βιλπ, ο οποίος επισήμανε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασε στο Βερολίνο με καθαρό μήνυμα, ότι θέλει να αφήσει πίσω του τα τελευταία δέκα χρόνια κρίσης, με την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδιαίτερα της Γερμανίας. «Το γεγονός ότι η ίδια η κυρία Μέρκελ στις δηλώσεις της είπε ότι παίζει μεγάλο ρόλο η ψυχολογία δείχνει ότι η Ελλάδα είναι σε αυτόν τον δρόμο, ότι δεν έχει και τόσο άδικο ο Έλληνας πρωθυπουργός όταν λέει ότι η Ελλάδα έχει βγει από την κρίση. Μπορούσε κανείς να διαβάσει ανάμεσα στις γραμμές ότι η Μέρκελ στηρίζει αυτή την πορεία του ομολόγου της και πιστεύω ότι δεν θα του βάλει εμπόδια στην πορεία του», ανέφερε ο σχολιαστής.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «ζητά επενδύσεις και όχι χάρες», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του περιοδικού Der Spiegel, στο οποίο επισημαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε στο Βερολίνο ως μεταρρυθμιστής και «προς το παρόν δεν θέλει να ζητήσει χαλάρωση των μέτρων λιτότητας». «Για την ‘Αγγελα Μέρκελ μια νέα εμπειρία: ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός από την αρχή της κρίσης ο οποίος σε επίσκεψή του στο Βερολίνο δεν ζητά βοήθεια από την Καγκελάριο. Το μήνυμα, το οποίο βγαίνει από το στρατόπεδο του προσφάτως εκλεγμένου συντηρητικού πρωθυπουργού, είναι ενδεικτικό μιας νέας αυτοπεποίθησης στην Αθήνα», γράφει το περιοδικό.

Σε μια «εμφανή προσπάθεια να μην εστιάσουν στις δυσκολίες του παρελθόντος, αλλά σε ευκαιρίες του μέλλοντος», αναφέρεται σχολιάζοντας την εμφάνιση των δύο ηετών η Deutsche Welle.

Τα γερμανικά ΜΜΕ στο σύνολό τους μεταδίδουν επίσης και την αναφορά του πρωθυπουργού στην διεκδίκηση πολεμικών επανορθώσεων, συνδέοντάς την με τις αντίστοιχες απαιτήσεις που διατυπώνει η Πολωνία. «Η Ελλάδα θέλει αποζημιώσεις», γράφει το δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF στην ιστοσελίδα του, ενώ στο κεντρικό δελτίο του αναφέρθηκε εκτενώς στις ελληνικές θέσεις για το θέμα.

Το περιοδικό Focus και η εφημερίδα Die Welt αναμεταδίδουν τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa) ότι «ο Μητσοτάκης θέλει να διαπραγματευτεί με την Γερμανία για τις αποζημιώσεις». «Δυσάρεστη έκπληξη: Ο νέος Έλληνας ηγέτης θέλει από μας δισεκατομμύρια», είναι ο τίτλος της Bild.

f05
f04
f02