Home Greek News Πανελλαδικές: Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους – Σήμερα οι βάσεις

Πανελλαδικές: Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους – Σήμερα οι βάσεις

by _
0 comment 117 views

Πανελλαδικές: Αγωνία τέλος για τους υποψηφίους – Σήμερα οι βάσεις

Ισμήνη Χαραλαμποπούλου
27/08/2019, 06:07


Το protothema.gr θα δημοσιεύσει άμεσα τις βάσεις εισαγωγής σε όλες τις σχολές και τα τμήματα – Μετά τις 11 θα αναρτηθούν τα αποτελέσματα στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας

Τέλος στην αγωνία των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια της χώρας, καθώς, σήμερα Τρίτη, λίγο μετά τις 11 το πρωί, θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής για την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το protothema,gr θα δημοσιεύσει άμεσα τις βάσεις εισαγωγής σε όλες τις σχολές και τα τμήματα των Ιδρυμάτων.

Σημειώνεται ότι εφέτος θα εισαχθούν συνολικά 79.631 υποψήφιοι, όλοι σε Πανεπιστήμια, ενώ υπάρχουν και περίπου 100 νέα τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr, η οποία ήδη είναι έτοιμη- πληκτρολογώντας:

α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους,

β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για να εκτυπωθούν καταστάσεις των επιτυχόντων που θα αναρτηθούν στα Λύκεια.

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα στοιχεία της επιτυχίας του και όχι τα ονομαστικά στοιχεία του.

Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, αναμένεται πτωτική πορεία των βάσεων στις υψηλόβαθμες σχολές του 1ου, 2ου και 3ου επιστημονικού πεδίου.


https://www.protothema.gr/greece/article/919448/panelladikes-simera-oi-vaseis/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr