Home Greek News Τραγωδία στην Κάρπαθο: Πώς σώθηκε ο τρίτος δύτης;

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Πώς σώθηκε ο τρίτος δύτης;

by _
0 comment 107 views

φωτό αρχείου
Φωτογραφία από David Mark από το Pixabay


Τραγωδία στην Κάρπαθο: Πώς σώθηκε ο τρίτος δύτης;

Κώστας Τσιτούνας Κώστας Τσιτούνας


Καρέ – καρέ τα λάθη και οι παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία – Ραντεβού με το θάνατο είχαν οι δύο δύτες που εγκλωβίστηκαν σε υποθαλάσσια σπηλιά στην Κάρπαθο.

Ένας έμπειρος ιδιώτης δύτης που μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA, εξήγησε όσα δεν έκαναν οι άτυχοι δύτες που εκλωβίστηκαν σε σπηλιά στην Κάρπαθο και βρήκαν τραγικό θάνατο. Τα μοιραία λάθη και οι επιβεβλημένες κινήσεις που όφειλαν να ακολουθήσουν για την ασφάλειά τους, τις οποίες ενδεχομένως αγνόησαν.

Οι έρευνες δείχνουν μοιραία λάθη από την ομάδα των τριών, ενώ το γεγονός πως ο ένας κατάφερε να βγει από αυτή την περιπέτεια ζωντανός είναι… θαύμα.

Την Κυριακή ανασύρθηκε από τη σπηλιά η σορος του ενός εκ των δύο δυτών που βρήκαν τραγικό θάνατο σε υποθαλάσσια σπηλιά στην περιοχή Σώκαστρο στην Κάρπαθο. Την επιχείρηση οργάνωσε και εκτέλεσε η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών.

Τα στελέχη της ΜΥΑ εντόπισαν τις σορούς του Ιρανού και του Τσέχου το μεσημέρι της Κυριακής και σύμφωνα με πληροφορίες αυτές βρίσκονταν μόλις 15 μέτρα από την είσοδο του υποθαλάσσιου σπηλαίου.

Η επιχείρηση ανάσυρσης και της δεύτερης σορού αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα, καθώς την Κυριακή οι καιρικές συνθήκες ήταν δύσκολες και εγκυμονούσαν σοβαροί κίνδυνοι.

Πώς σώθηκε ο τρίτος δύτης;

Σύμφωνα με τον δύτη Νίκο Πρωτόπαππα ο οποίος συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό τους, το σημείο που αποφάσισαν να βουτήξουν είναι το πιο επικίνδυνο στο νησί καθώς πρόκειται για σπηλιά με στενό πέρασμα και λάσπη με αποτέλεσμα την έλλειψη ορατότητας.

Όπως σημείωσε μιλώντας στον Alpha δεν τήρησαν τους κανόνες ασφαλείας. Εγκλωβίστηκαν στην σπηλιά, έχασαν τον προσανατολισμό τους και συνέβη το μοιραίο.
Όπως αποκαλύπτεται, ο μοναδικός επιζήσαντας είχε και αυτός μπει αρχικά στη σπηλιά με τον Ιρανό να περιμένει στην είσοδό της όμως στην συνέχεια άλλαξαν θέσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ! >> https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1007406/tragodia-stin-karpatho-pos-sothike-o-tritos-dytis

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr