Home Greek News Πιο ΑΥΣΤΗΡΑ μέτρα από το 2020 για την καταστολή «ρυπών διοξειδίου του άνθρακα» βάσει της ΨΕΥΤΟ-κλιματικής αλλαγής! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

Πιο ΑΥΣΤΗΡΑ μέτρα από το 2020 για την καταστολή «ρυπών διοξειδίου του άνθρακα» βάσει της ΨΕΥΤΟ-κλιματικής αλλαγής! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

by _
0 comment 131 views

Ελληνικά Νέα Τώρα: Έρχονται πιο ΑΥΣΤΗΡΑ μέτρα από το 2020 για την καταστολή «ρυπών διοξειδίου του άνθρακα» βάσει της ΨΕΥΤΟ-κλιματικής αλλαγής!

Το ακόλουθο άρθρο καταδειχνύχει πως οι ελιτιστές-ΣΚΟΥΠΙΑ της Ευρώπης και των ΗΠΑ θέλουν να συνεχίζουν να ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ επιβάλλοντάς μας μέτρα για την ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ, ιδιαίτερα όσον αφορά την χρήση απλών πραγμάτων στη καθημερινή μας ζωή, όπως…ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, μόνο και μόνο για να περέσουν την ψυχασθενή τους νεο-ταξικη ατζέντα για την «διάσωση του πλανήτη» –από τους «κακούς ανθρώπους» που τον «καταστρέφουν»— με βάση την…ΨΕΥΤΟ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ της «κλιματικής αλλαγής» ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!!!

Μας κάνει όμως μεγάλη εντύπωση πως την «κλιματική αλλαγή» την επικαλούνται και στην περίπτωση των…ΦΩΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ λέγοντας ότι η «αιτία» πίσω από αυτές είναι, ΠΑΛΙΝ, η….«ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» ενώ, στην πραγματικότητα, είναι ένα πάρα πολύ ΥΠΟΥΛΟ ΣΧΕΔΙΟ του…Ο.Η.Ε., σε συνεργασία με ΟΛΑ τα εθνη-μέλη του, που λέγεται…ΑΤΖΕΝΤΑ 21 και με λίγα λόγια, σχοπόν έχει τη…ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ κάτα τουλάχιστον…80 τοις 100!!! ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ!!!

Και ΤΙ -παρακαλώ!– συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον βρωμο-Μακρόν στο Παρίσι;; Μα την…ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ βεβαιώς-βεβαίως!!!

Πρίν από ακριβώς 20 χρόνια όλα τα ΜΜΕ του κόσμου είχαν αποκαλύψει το ΓΕΓΟΝΟΣ πως η «κλιματική αλλαγή» πρόκειται για τη μεγαλύτερη….ΦΑΡΣΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ και αυτό έγινε μέσω του σκανδάλο «Climate-gate» (Κλιματο-γκέιτ) οπότε είχαν διαρρεύσει τότε στον τύπο τα μυστικά εμαιλ γνωστών επιστημόνων όπου ΟΛΟΙ παραδέχτηκαν μεταξυ τους πως η «κλιματική αλλαγή» είναι…ΨΕΥΤΙΚΗ!!! Γι᾽αυτό έπρεπε να βρούν έναν τρόπο με τον οποίον να πείσουν τον κόσμο που όντως «λιώνουν» τα παγόβουνα, κτλ, χειραγωγώντας, προς τα…πάνω, τα σταστικά δεδομένα πάνω στις ετήσιες θερμοκρασίες όλων των περιοχών της γης…!!! Δείτε τώρα το σχετικό βίντεο και διαβάστε μετά το άρθρο…

Τέλος, μαι από τις μεγαλύτερες αποδείξεις για όλ’αυτά έγκειται στην επιθυμία των ελιτιστών να μειωθούν οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου κάτα….100 τοις 100 μέχρι το 2060. Μα ρε παιδιά, ξέρετε τι σημαίνει αυτό??? Σημαίνει πως, αν γίνει κάτι τέτοιο, θα εξαφαστεί μια και καλή η ζωή στην γήν μιας και ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Η ΙΔΙΑ…..!!!! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ!!! Και όλα αυτά εκφράζονταο μέσα από Το Σχέδιον Δράσεως για το Κλίμα που ενώνει όλα τα ένθη ΜΑΖΙ γιατί ΟΛΑ συμφωνούν επι της δήθεν…«ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» που εξυπηρετεί μια πάρα πολύ ύπουλην ατζέντα προς την…ΕΞΑΦΑΝΙΣΙΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΠΛΥΘΗΣΜΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ!!!

Στην ΑΘΗΝΑ ο σκοπός τους είναι να μειωθούν οι εκπομπές δειοξιδίου κάτα…40% μέχρι το 2030!!!

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!! ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΛΙΤΙΣΤΕΣ/ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΑΦΟΡΜΗ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΣ!!!


ProNews.gr: Ριζικές αλλαγές από το 2020 στα τέλη κυκλοφορίας – Η «παγίδα» για χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ – Τί μελετά το ΥΠΟΙΚ


Ριζικές αλλαγές αναμένεται να έρθουν στον υπολογισμό των τελών κυκλοφορίας από το 2020, καθώς τίθεται σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου πανευρωπαϊκά ο νέος τρόπος μέτρησης των εκπομπών ρύπων και κατανάλωσης καυσίμου WLTP (Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure).

Το νέο καθεστώς θα είναι πιο αυστηρό από το προηγούμενο και οδηγεί σε καταγραφή αυξημένων ρύπων διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε όχημα.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρα, για τα οχήματα τα οποία έχουν ταξινομηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα για τα καινούργια και στην Ευρώπη για τα μεταχειρισμένα εισαγόμενα από την 1η Νοεμβρίου 2010 και μετά, ως εξής:

0-90 γρ. CO2 – μηδέν ευρώ
91-100 γρ. CO2 – 0,90 ευρώ / γραμ.
101-120 γρ. CO2 – 0,98 ευρώ / γραμ.
121-140 γρ. CO2 – 1,20 ευρώ / γραμ.
141-160 γρ. CO2 – 1,85 ευρώ / γραμ.
161-180 γρ. CO2 – 2,45 ευρώ / γραμ.
181-200 γρ. CO2 – 2,78 ευρώ / γραμ.
201-250 γρ. CO2 – 3,05 ευρώ / γραμ.
Άνω από 251 γρ. CO2 – 3,72 ευρώ / γραμ.

Με την αλλαγή όμως του προτύπου υπολογισμού των ρύπων οι εκπεμπόμενοι ρύποι θα αυξηθούν για τα οχήματα που θα ταξινομηθούν για πρώτη φορά μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2019 ή σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία αν αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο σύστημα μετρήσεων ρύπων θα είναι πιο σωστό από το προηγούμενο, καθώς θα καταγράφει του πραγματικούς ρύπους ανά όχημα. Αν για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο εκπέμπει 130 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα, μέχρι σήμερα έπρεπε να πληρώσει τέλη 156 ευρώ.

Ωστόσο, με το νέο πρότυπο υπολογισμού, το ίδιο όχημα θα εμφανίζεται να εκπέμπει 200 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα και ο ιδιοκτήτης του θα κληθεί να πληρώσει 556 ευρώ. Δηλαδή 400 ευρώ παραπάνω.

Τι μελετά το ΥΠΟΙΚ

Το θέμα έχει σημάνει «συναγερμό» στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, που αναζητά τρόπους για να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, αφού εάν δεν μεταβληθεί η ισχύουσα κλίμακα υπολογισμού των τελών τότε οι επιβαρύνσεις για τους υπόχρεους θα είναι μεγάλες.

Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθούν ανάλογες υπέρογκες επιβαρύνσεις για χιλιάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων το υπουργείο Οικονομικών μελετά ήδη σχέδιο για αναπροσαρμογή της κλίμακας υπολογισμού των τελών. Σε κάθε περίπτωση για τα υπόλοιπα οχήματα, τα οποία έχουν ταξινομηθεί έως τις 31 Οκτωβρίου 2010 και τα τέλη υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης, δεν αναμένεται να υπάρξει καμία αλλαγή.

Τι είναι το WLTP

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Worldwide harmonized Light vehicles Test Procedure, είναι ένας νέος τρόπος υπολογισμού εκπομπής ρύπων κα κατανάλωσης καυσίμου που αντικατέστησε το NEDC τον Σεπτέμβριο του 2017 και βάση προγραμματισμού θατον έχει αντικαταστήσει πλήρως το 2021. Η αλλαγή έγινε για οικολογικούς λόγους καθώς η αύξηση των εκπομπών ρύπων από τα αυτοκίνητα λειτουργούσε αρνητικά ως προς το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Ο WLTP προσφέρει πιο ρεαλιστικές μετρήσεις όχι μόνο για το διοξείδιο του άνθρακα, βάση του οποίου βγάινουν και οι τιμές των τεών κυκλοφορίας, αλλά και για τους υπόλοιπους ρύπους.


https://www.pronews.gr/oikonomia/elliniki-oikonomia/799419_rizikes-allages-apo-2020-sta-teli-kykloforias-i-pagida-gia

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr