Home Greek News Καίνε τον Αμαζόνιο που συνδέεται με την… ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ φυλή των ΑΜΑΖΟΝΩΝ;! Φωτιές & στον Αμαζόνιο & στην Ελλάδα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

Καίνε τον Αμαζόνιο που συνδέεται με την… ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ φυλή των ΑΜΑΖΟΝΩΝ;! Φωτιές & στον Αμαζόνιο & στην Ελλάδα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!

by _
0 comment 265 views

Φωτογραφία από την πυρκαγιά στην περιοχή Novo Progresso που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Greenpeace Brazil 


Καίνε τον Αμαζόνιο που συνδέεται με την… ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ φυλή των ΑΜΑΖΟΝΩΝ;! Φωτιές & στον Αμαζόνιο & στην Ελλάδα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!!!


Εκατοντάδες νέες φωτιές στη Βραζιλία!!! ΠΩΣ ΟΜΩΣ;;;


ΤΥΧΑΙΟ ΟΜΩΣ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΩΣ Ο…ΑΜΑΖΟΝΙΟΣ;;; Οι…Αμαζόνες (εν. ο Αμαζόνας) ήταν λαός κυνηγών και πολεμιστών της Ευρασίας που άνηκαν στην ομάδα νομαδικών φυλών που οι …Έλληνες ονόμαζαν γενικά Σκύθες…

Οι Αμαζόνες/Αμαζόνιος έχει ελληνική καταγωγή; Ο θρύλος με τη μυστηριώδη φυλή των γυναικών που θύμιζαν τις Αμαζόνες των αρχαιοελληνικών μύθων και κατατρόπωσαν τους πρώτους εξερευνητές …

Καίγονται…ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ και ο Αμαζόνιος και η…ΕΛΛΑΔΑ!!! ΤΥΧΑΙΟ ΑΥΤΟ;;;

Εκατοντάδες νέες φωτιές στη Βραζιλία λόγω ύπουλου σχέδιου πετρελαϊκών εταιρειών. Κατακαίγονται ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ τα δάση του Αμαζονίου και αυτό το φορτώνουν στην ΔΗΘΕΝ «κλιματική αλλαγή». ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…!!!


Lifo.gr: Ο επικεφαλής του INPE αποπέμφθηκε στις αρχές Αυγούστου γιατί έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με την αποψίλωση των δασών, τα οποία κρίθηκαν ψευδή από τον πρόεδρο Μπολσονάρου: τα στοιχεία έδειχναν ότι η αποψίλωση των δασών τον Ιούλιο ήταν σχεδόν τετραπλάσια από εκείνη που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα του 2018…

Zougla.gr: Στη χώρα μας φέτος, μέχρι τις 31 Ιουλίου έχουν εκδηλωθεί διπλάσιες πυρκαγιές συγκριτικά με το περσινό διάστημα (7.633 έναντι 3.743 πέρσι). Πατήστε ΕΔΩ για περισσότερα.

ΔΗΛΑΔΗ, ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΕΔΩ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΑΖΟΝΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!


ΒΟΜΒΑ: Φυλή Αμαζονίου κέρδισε αγωγή κατά των εταιρειών πετρελαίου για τη προστασία των δασών τους και τώρα καίγονται τα ίδια!!!

Τους καίνε, δηλαδή, με όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας, με όπλα…ΛΕΪΖΕΡ!!! ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ και αυτό το έχουμε αποδείξει πολλές φορές, από τούτο βήμα, σχετικά με τις φωτιές τόσο στην Ελλάδα όσο και ΑΛΛΟΥ…!!!

Οι μεγάλες δυνάμεις ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ εις βάρος ιθαγενών φυλών του Αμαζονίου γιατί…ΕΠΟΦΛΑΜΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΟΥΣ!!!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Διαβάστε πτώρα το χθεσινό μας άρθρο με τίτλο Φυλή Αμαζονίου κέρδισε αγωγή κατά των εταιρειών πετρελαίου για τη προστασία των δασών τους και τώρα καίγονται τα ίδια!!! διότι μόνο εκεί θα μπορέσετε να καταλάβετε τι γίνεται με τις φωτίες τόσο στο Αμαζόνιο όσο και στην…ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΑΥΤΑ ΠΕΡΙ «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» ΩΣ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ…ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ…ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ…!!!

Μόνο ένας επιστημονικά…ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ή / και ΗΛΙΘΙΟΣ θα πίστευε και έλεγε πως όλες αυτές οι φωτιές όλα που έχουν ξεσπάσει τόσο στην Ελλάδα όπως και στην Βραζιλία οφείλονται στην ΔΗΘΕΝ «κλιματική αλλαγή». Γι’ αυτό άλλωστε τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο κι ο ελληνικός τύπος παπαγαλίζουν την ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΥΤΗΝ (περι «κλιματικής αλλαγής) της ΑΤΖΕΝΤΑΣ 21 του Ο.Η.Ε. (που ακολουθούν ΟΛΟΙ, συμπεριλαμβανομένης της ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ) που δεν έχει και τις καλύτερες προθέσεις κατά νούν για μας και που είναι που είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τις…ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ!!! Διαβάστε επίσης το άρθρο μας με τίτλο «ΒΟΜΒΑ: Το ΣτΕ με απόφασή του άνοιξε το δρόμο για εγκατάσταση σταθμών ΑΠΕ σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις το Δεκ. του 2018…!!!» και τα καταλάβετε.

Πρίν από ακριβώς 20 χρόνια όλα τα ΜΜΕ του κόσμου είχαν αποκαλύψει το ΓΕΓΟΝΟΣ πως η «κλιματική αλλαγή» πρόκειται για τη μεγαλύτερη….ΦΑΡΣΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ και αυτό έγινε μέσω του σκανδάλο «Climate-gate» (Κλιματο-γκέιτ) οπότε είχαν διαρρεύσει τότε στον τύπο τα μυστικά εμαιλ γνωστών επιστημόνων όπου ΟΛΟΙ παραδέχτηκαν μεταξυ τους πως η «κλιματική αλλαγή» είναι…ΨΕΥΤΙΚΗ!!! Γι᾽αυτό έπρεπε να βρούν έναν τρόπο με τον οποίον να πείσουν τον κόσμο που όντως «λιώνουν» τα παγόβουνα, κτλ, χειραγωγώντας, προς τα…πάνω, τα σταστικά δεδομένα πάνω στις ετήσιες θερμοκρασίες όλων των περιοχών της γης…!!! Δείτε τώρα το σχετικό βίντεο και διαβάστε μετά το άρθρο…

Διάβατε τώρα τα ακολουθα και…ΦΡΙΞΤΕ…!!!…


Εκατοντάδες νέες φωτιές στη Βραζιλία ενώ η οργή για τον Αμαζόνιο μεγαλώνει

Νέα πύρινα μέτωπα και ανησυχία στον Αμαζόνιο

LIFOTEAM 24.8.2019 | 23:55 Πηγή: www.lifo.gr


Εκατοντάδες νέες δασικές πυρκαγιές σαρώνουν τo δάσος του Αμαζόνιου στη βόρεια Βραζιλία και η διεθνής πίεση αυξήθηκε σήμερα ώστε να παρακινηθεί ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μποσονάρου να δράσει για να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πύρινη καταστροφή εδώ και χρόνια.   Ομάδα του Γαλλικού Πρακτορείου που πέταξε χθες, Παρασκευή, πάνω από την πολιτεία Ροντόνια (βορειοδυτικά) διαπίστωσε την παρουσία πολλαπλών πυρκαγιών. Οι κάτοικοι του Πόρτο Βέλο εξέφρασαν σήμερα φόβους για το σύννεφο του καπνού που καλύπτει την μεγαλύτερη πόλη της περιοχής.

«Ανησυχώ πολύ για το περιβάλλον και την υγεία μας», δήλωσε η Ντελμάρα Σίλβα στο AFP. «Έχω μια κόρη που έχει αναπνευστικά προβλήματα και με τις πυρκαγιές υποφέρει περισσότερο».

Η τύχη του μεγαλύτερου τροπικού δάσους στον πλανήτη βρίσκεται στο επίκεντρο της συνόδου κορυφής της G7 που πραγματοποιείται αυτό το Σαββατοκύριακο στο Μπιαρίτς, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Τα τελευταία επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι 78.383 πυρκαγιές έχουν καταγραφεί από τον Ιανουάριο, ένα ρεκόρ από το 2013.

Στην Αμαζονία, όταν μια δασική έκταση εκχερσώνεται, οι κορμοί των δέντρων μεταφέρονται αλλού, αλλά η υπόλοιπη βλάστηση καίγεται επί τόπου κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, η οποία διαρκεί από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο. Στις γεωργικές εκτάσεις ή στα λιβάδια, η βλάστηση και τα ζιζάνια επίσης στοιβάζονται εκεί, περιμένοντας την ξηρή περίοδο. Αυτά καίγονται τώρα, λένε οι ειδικοί.

Περισσότερες από τις μισές αυτές πυρκαγιές μαίνονται στην Αμαζονία, όπου ζουν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι. ‘Αλλες 1.663 νέες φωτιές καταγράφηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Διαστημικής Έρευνας της Βραζιλίας (INPE).

Ο επικεφαλής του INPE αποπέμφθηκε στις αρχές Αυγούστου γιατί έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία σχετικά με την αποψίλωση των δασών, τα οποία κρίθηκαν ψευδή από τον πρόεδρο Μπολσονάρου: τα στοιχεία έδειχναν ότι η αποψίλωση των δασών τον Ιούλιο ήταν σχεδόν τετραπλάσια από εκείνη που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα του 2018.   Αυτά τα νέα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν την ημέρα που ο Μπολσονάρου ανακοίνωσε την ανάπτυξη του στρατού για την κατάσβεση των φωτιών και την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Ένα φίδι σε καμένη έκταση (EPA)  

Ευπρόσδεκτη βοήθεια

Ο Αμερικανός Ντόναλντ Τραμπ και ο Βρετανός Μπόρις Τζόνσον προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. «Οποιαδήποτε βοήθεια όσον αφορά τις πυρκαγιές είναι ευπρόσδεκτη», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας σήμερα στους δημοσιογράφους. Οι εικόνες του φλεγόμενου πνεύμονα του πλανήτη προκάλεσαν παγκόσμια αγωνία.

Φωνάζοντας «Σώστε την Αμαζονία», χιλιάδες διαδηλωτές που μετείχαν σε διάφορες κινητοποιήσεις συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στο Σάο Πάολο και το Ρίο ντε Ζανέιρο. ‘Αλλες διαδηλώσεις έγιναν έξω από τις πρεσβείες και τα προξενεία της Βραζιλίας ανά τον κόσμο, έπειτα από το προσκλητήριο πολλών ΜΚΟ.

Η περιβαλλοντική κρίση είναι τέτοια που απειλεί να τορπιλίσει την εμπορική συμφωνία ΕΕ-Mercosur (Βραζιλία, Αργεντινή, Ουρουγουάη και Παραγουάη) που υπογράφηκε στα τέλη Ιουνίου έπειτα από 20 χρόνια διαπραγματεύσεων.

«Είναι δύσκολο να φανταστούμε μια ομαλή διαδικασία επικύρωσης από τις ευρωπαϊκές χώρες, όσο η κυβέρνηση της Βραζιλίας θα επιτρέπει την καταστροφή του πράσινου πνεύμονα της Γης», προειδοποίησε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου της G7.

Ο Εμανουέλ Μακρόν κατηγόρησε την Παρασκευή τον πρόεδρο Μπολσονάρου ότι είπε ψέματα όταν δεσμεύτηκε για την προστασία του περιβάλλοντος και ανακοίνωσε ότι υπό αυτές τις συνθήκες η Γαλλία αντιτίθεται στη συνθήκη ΕΕ-Mercosur.   «Υπάρχουν δασικές πυρκαγιές σε όλο τον κόσμο και αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για πιθανές διεθνείς κυρώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας σε σύντομη τηλεοπτική του ομιλία. Κατηγόρησε επίσης μέσω Twitter τον ομόλογό του της Γαλλίας ότι θέλει να υποκινεί το μίσος εναντίον της Βραζιλίας από απλή ματαιοδοξία. Λίγο νωρίτερα, είχε γράψει στο Twitter: «Η πιο έντονη φωτιά είναι αυτή της κυριαρχίας μας επί της Αμαζονίας», της οποίας το 60% βρίσκεται στο έδαφος της Βραζιλίας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Μπολσονάρου είχε δείξει με το δάκτυλο τις περιβαλλοντικές ΜΚΟ αναφερόμενος σε εμπρησμούς. «Οι ΜΚΟ χάνουν χρήματα που προέρχονται από τη Νορβηγία και τη Γερμανία. Δεν έχουν πια θέσεις εργασίας, προσπαθούν να με ανατρέψουν», δήλωσε αναφερόμενος στην αναστολή από τις δύο χώρες των επιδοτήσεών τους στο Ταμείο Αμαζονία για την προστασία του τεράστιου τροπικού δάσους.


Πηγή: www.lifo.gr


Ο Αμαζόνιος έχει ελληνική καταγωγή; Ο θρύλος με τη μυστηριώδη φυλή των γυναικών που θύμιζαν τις Αμαζόνες των αρχαιοελληνικών μύθων και κατατρόπωσαν τους πρώτους εξερευνητές …

Στις 24 Ιουνίου του 1542, ο Ισπανός εξερευνητής Φρανσίσκο ντε Ορεγιάνα μαζί με 50 πολεμιστές, έπλεαν σε έναν ποταμό του αποκαλούμενου Νέου Κόσμου.  Στη σύγχρονη εποχή, ο ποταμός είναι γνωστός με το όνομα «Αμαζόνιος» και η περιοχή ονομάστηκε Βραζιλία, αλλά τότε ήταν ανεξερεύνητες περιοχές που δεν είχαν καν όνομα. Ο Ορεγιάνα ανήκε στην ομάδα του Γκονζάλο Πιζάρο, αδελφού του Φρανσίσκο Πιζάρο, που κατέκτησε την αυτοκρατορία των Ίνκας. Αποστολή του Ορεγιάνα ήταν να εξερευνήσει τον ποταμό και να επιστρέψει στον Πιζάρο όταν θα έφτανε στη θάλασσα. Ξεκίνησε στις 26 Δεκεμβρίου του 1541 και έξι μήνες αργότερα δεν είχε καλύψει ούτε τα μισά της διαδρομής….

Στις 24 Ιουνίου, ο Ορεγιάνα διέταξε το πλήρωμα να αποβιβαστεί στις όχθες του ποταμού για να ξαποστάσουν. Η περιπέτεια που ακολούθησε καταγράφηκε από τον Δομινικανό μοναχό, Γκασπάρ ντε Καρβαχάλ, που συνόδευε τον εξερευνητή. Ο Καρβαχάλ έγραψε ότι όταν αποβιβάστηκαν οι άντρες, ήρθαν αντιμέτωποι με μια φυλή πολεμιστριών. Οι γυναίκες ήταν ψηλές, δυνατές, με μακριά πλεγμένα μαλλιά και λευκό δέρμα. Ξεχώριζαν από τις υπόλοιπες φυλές ιθαγενών που είχαν πιο σκούρο δέρμα.

Φρανσίσκο ντε Ορεγιάνα … 

Οι πολεμίστριες ήταν γυμνές, αλλά οπλισμένες με τόξα και βέλη. Επιτέθηκαν με μανία εναντίον των αντρών, οι οποίοι πάσχισαν να τις αναχαιτίσουν. Ο Ορεγιάνα και οι άντρες του πρόλαβαν να επιβιβαστούν στο πλοίο και να αποχωρήσουν, πριν να επιστρέψουν δριμύτερες οι πολεμίστριες.

H γυναικοκρατούμενη φυλή του Αμαζονίου

Σύμφωνα με τα κείμενα του Καρβαχάλ, ο Ορεγιάνα ρώτησε άλλους ιθαγενείς που ήταν πιο φιλικά προσκείμενοι προς τους δυτικούς για τη μυστηριώδη φυλή των πολεμιστριών. Τις αποκαλούσαν «Coniupuyara», δηλαδή δυνατές γυναίκες και η περιοχή τους απείχε περίπου εφτά μέρες δρόμο από τις όχθες του ποταμού. Ήταν μία γυναικοκρατούμενη φυλή που ερχόταν σε επαφή με άντρες μόνο για την απόκτηση απογόνων. Οι «σύζυγοι» ήταν συνήθως αιχμάλωτοι τους οποίους επέστρεφαν στις φυλές τους, αφού είχαν ολοκληρώσει τα «καθήκοντά» τους. Αν το παιδί ήταν κορίτσι μεγάλωνε στη φυλή σαν πολεμίστρια, αλλά αν ήταν αγόρι είτε θανατώνονταν είτε το έστελναν στη φυλή του πατέρα του. Η φυλή των πολεμιστριών αριθμούσε 70 διαφορετικούς οικισμούς, οι οποίοι συνδέονταν με δρόμους που προστατεύονταν από πέτρινους φράχτες. Υπήρχαν παντού φύλακες και όποιος τους χρησιμοποιούσε έπρεπε να πληρώσει διόδια. Τα σπίτια τους κι αυτά πέτρινα και μεγαλοπρεπή….

Αμαζόνες, γκραβούρα του 1601 … 

Αρχηγός του ήταν η πολεμίστρια Κονόρι, η οποία επέβλεπε τον καταμερισμό του τεράστιου πλούτου της φυλής. Οι πολεμίστριες είχαν τόσο χρυσό και ασήμι που κατασκεύαζαν με αυτά ακόμα και αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Όμως, το μεγαλύτερο μέρος του θησαυρού χρησιμοποιούνταν για τη λατρεία του Ήλιου, στον οποίο ήταν αφιερωμένοι τέσσερις λαμπροί ναοί. Αν και οι πολεμίστριες που επιτέθηκαν στους Ισπανούς ήταν γυμνές, οι ιθαγενείς είπαν ότι κανονικά φορούσαν ρούχα από μαλλί λάμα, τα οποία έφταναν συνήθως μέχρι τα γόνατά τους και στόλιζαν τα μαλλιά τους με χρυσά στεφάνια. Ο Ορεγιάνα ονόμασε τον ποταμό «Αμαζόνιο», συγκρίνοντας τις γυναίκες αυτές με τις πολεμίστριες των αρχαιοελληνικών μύθων.

Όταν επέστρεψε στην Ευρώπη διέδωσε την ιστορία που γοήτευσε όποιον την άκουσε. Όμως, ο εξερευνητής δεν μπόρεσε να αποδείξει ποτέ την ύπαρξη των πολεμιστριών. Η δεύτερη εξερευνητική αποστολή κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία και δεν έφτασε ποτέ στα βάθη του Αμαζονίου, που πίστευε ότι ζούσαν οι «Αμαζόνες».

Οι Αρχαίοι Έλληνες στον Αμαζόνιο

Το 1555, ο Φραγκισκανός μοναχός και κοσμογράφος, Αντρέ Θεβέτ, έγραψε ότι οι πολεμίστριες του Ορεγιάνα κατάγονταν από τις Αμαζόνες του Τρωικού Πολέμου, που κατέφυγαν στην περιοχή του Αμαζονίου μετά το τέλος του πολέμου. Ένας ισχυρισμός ο  οποίος δεν αποδείχτηκε ποτέ. …

Η φυγή των Αμαζόνων, Claude Deruet, 1620 … 

Ο Αμαζόνες ήταν άντρες;

Κανείς εξερευνητής δεν επιβεβαίωσε τις ιστορίες του Ορεγιάνα, οι οποίες θεωρούνται μέχρι σήμερα  φανταστικές. Ορισμένοι μελετητές υποστηρίζουν ότι ο Ορεγιάνα δέχθηκε επίθεση από άντρες, τους οποίους μπέρδεψε με γυναίκες. Σύμφωνα με περιγραφές του εξερευνητή Πέρσι Φόσετ, οι άντρες μιας φυλής που ονόμασε «Ταπούγια», είχαν ανοιχτόχρωμο δέρμα, μακριά μαλλιά και κάποια γυναικεία χαρακτηριστικά στα άκρα. Μια θεωρία που έμεινε αναπόδεικτη. Πάντως, η σύγχρονη φυλή «Ταπούγια» έχει σκούρο δέρμα, κοντά πόδια και αιματηρό παρελθόν, καθώς τα μέλη της κανιβάλιζαν τους εχθρούς τους. Ωστόσο, δεν παρουσιάζουν καμία ομοιότητα με γυναίκες, πόσο μάλλον με τις Αμαζόνες που περιέγραψε ο Ορεγιάνα. Αντλήθηκαν πληροφορίες από Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes….


Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/o-amazonios-echi-elliniki-katagogi-o-thrilos-me-tin-mistiriodi-fili-ton-ginekon-pou-thimizan-tis-amazones-ton-archeoellinikon-mithon-ke-katatroposan-tous-protous-exerevnites/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr