Σάμος: Μεγάλη Καταστροφική Νύχτα στο Νησί.Οι Λιμενικοί Τρεχουν να σώσουν τον Κόσμο πανω απο 150 άτομα που εχουν Εγκλωβιστεί. <ΦΩΤΟ>


Σάμος: Μεγάλη Καταστροφική Νύχτα στο Νησί.Οι Λιμενικοί Τρεχουν να σώσουν τον Κόσμο πανω απο 150 άτομα που εχουν Εγκλωβιστεί. <ΦΩΤΟ>


Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Σάμο.

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στον Μεσόκαμπο στο Πυθαγόρειο καίει σε τουριστική περιοχή με ξενοδοχεία και σπίτια. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές όλο το βράδυ παραμένουν στην περιοχή, αν και η φωτιά έχει καλύτερη εικόνα, καθώς ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων παραμένει μεγάλος.

Η φωτιά από το βράδυ του Σαββάτου δεν έχει ενεργό μέτωπο, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, το απόγευμα του Σαββάτου εκκενώθηκαν πέντε ξενοδοχεία συνολικά, τα δύο γιατί πλησίαζε η φωτιά και άλλα τρία για προληπτικούς λόγους, όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος.

Οι τουρίστες φιλοξενούνται σε γήπεδα μπάσκετ ενώ όλοι οι κάτοικοι είναι στους δρόμους γεμάτοι αγωνία.

Την ίδια στιγμή, εικόνες που θυμίζουν την τραγωδία στο Μάτι είχαμε στο νησί αφού περισσότερα από 70 άτομα απεγκλωβίστηκαν από τις παραλίες Γλυκόριζας και Πρωτέας με σκάφη του Λιμενικού, της FRONTEX και ιδιωτικά σκάφη και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πυθαγορείου.


Πηγή