Home Greek News Ο Ασαντ ταπεινώνει Ερντογάν: 48 ώρες διορία σε 150 Τούρκους στρατιώτες να πετάξουν τα όπλα & να φύγουν από Χαν Σεϊχούν

Ο Ασαντ ταπεινώνει Ερντογάν: 48 ώρες διορία σε 150 Τούρκους στρατιώτες να πετάξουν τα όπλα & να φύγουν από Χαν Σεϊχούν

by _
0 comment 119 views

Ο Ασαντ ταπεινώνει Ερντογάν: 48 ώρες διορία σε 150 Τούρκους στρατιώτες να πετάξουν τα όπλα & να φύγουν από Χαν Σεϊχούν

Κρεμλίνο: Hταν μια νίκη κατά της τρομοκρατίας!


O M.Άσαντ ταπεινώνει τον Ρ.Τ.Ερντογάν καθώς μετά την επίθεση της συριακής Αεροπορίας σε δεύτερο τουρκικό παρατηρητήριο, έδωσε 48 ώρες διορία στις τουρκικές δυνάμεις να μπουν στα “πράσινα λεωφορεία της ήττας” και να αποχωρήσουν από τις θέσεις τους στο Morek αφήνοντας πίσω τους όλο τον οπλισμό!

“Οι 150 περίπου άντρες των τουρκικών δυνάμεων μπορούν να φύγουν από την περιοχή του Morek και να μπουν στο κεντρικό ή βόρειο τμήμα της Ιντλίμπ αλλά χωρίς τα όπλα τους ή τον υπόλοιπο οπλισμό, άρματα μάχης τεθωρακισμένα, πυρομαχικά κτλ.

Οι συριακές δυνάμεις ελέγχουν όλη την περιοχή και οι τουρκικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για τους 150 Τούρκους αλλά και για ακόμη 2.500 ισλαμιστές.

Είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε τα γνωστά “πράσινα λεωφορεία” για εκκένωση προς τον βορρά αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μεταφέρουν όπλα ή πυρομαχικά.

Αυτά θα παραμείνουν στην περιοχή του παρατηρητηρίου τους επειδή υπάρχει ρίσκο κλιμάκωσης της κατάστασης βόρεια της Khan Sheikhun.

Σκοπός είναι να μεταφερθούν σε νέα θέση νότια του Maraat Al Numan” τόνισε πηγή του συριακού Στρατού.

Από την πλευρά της το συριακό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε πως η “Συριακή Δημοκρατία προχώρησε ήδη στο άνοιγμα ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου στην πόλη Σουράν, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα, προκειμένου οι πολίτες που επιθυμούν να αποχωρήσουν από τις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών στη βόρεια Χάμα και τη νότια Ιντλίμπ να το κάνουν»

Διχογνωμία και παγωμάρα επικρατεί στην Αγκυρα μετά τις εξελίξεις αυτές καθώς ο Ερντογάν γνωρίζει πως αν αρνηθεί τότε θα ξεσπάσει απευθείας σύγκρουση συριακών και τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επιτελείο του Ρ.Τ.Ερνογάν θα αξιολογήσει την κατάσταση εντός των επόμενων 48 ωρών και θα αποφασίσει αν θα αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις.

Ωστόσο νωρίτερα ο εκπρόσωπος τύπου της τουρκικής προεδρίας, Ι.Καλίν, αρνήθηκε το κλείσιμο ή έστω μετακίνηση του 9ου παρατηρητηρίου στο Morek παρά την περικύκλωση του από τις δυνάμεις του Άσαντ.

Δηλώσεις εκπροσώπου Β.Πούτιν

“Το Κρεμλίνο θεωρεί την ανακατάληψη της πόλης Khan Sheikhun ως τοπική νίκη κατά της τρομοκρατίας.

Από την αρχή ήταν μια ξεκάθαρη μάχη κατά της τρομοκρατίας.

Αυτή συνεχίζεται με μάχες εναντίον τρομοκρατικών ομάδων σε αρκετές περιοχές. Αυτοί συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον των συριακών δυνάμεων και της ρωσικής βάσης στην Khmeimim.

Γι αυτό τέτοιες νίκες, τοπικές νίκες, είναι πιο σημαντικές και είναι μόνο ευχάριστες” είπε ο Peskov…

Δείτε τον χάρτη και βίντεο


 


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/798729_o-asant-tapeinonei-erntogan-48-ores-dioria-stoys-toyrkoys

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr