Εκτελέστηκε τελικά, με τρεις ώρες καθυστέρηση, στη Φλόριντα ο 57χρονος Γκάρι Μπόουλς που είχε δολοφονήσει τρεις ομοφυλόφιλους σε οκτώ μήνες το 1994.

Ο 57χρονος εκτελέστηκε με θανατηφόρα ένεση στις 22:58 τοπική ώρα (05:58 ώρα Ελλάδας) στην πολιτειακή φυλακή Ρέιφορντ, διευκρίνισαν οι αρχές.

Η εκτέλεση καθυστέρησε για ώρες, καθώς συνήγοροι υπεράσπισης του Μπόουλς προσπαθούσαν ως την τελευταία στιγμή να εξασφαλίσουν διαταγή να ανασταλεί από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα.

Ο Μπόουλς παραδέχθηκε την ενοχή του και σώμα ενόρκων τον καταδίκασε το 1996 σε θάνατο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση και με επιβαρυντικές περιστάσεις του Ουόλτερ Χίντον, δύο χρόνια νωρίτερα. Η καταδίκη ανατράπηκε από το πολιτειακό Ανώτατο Δικαστήριο της Φλόριντας, όμως άλλο σώμα ενόρκων τον καταδίκασε ξανά σε θάνατο το 1999.

Ο δράστης των φόνων αποκάλυψε σε ανακριτές ότι πούλαγε το σώμα του αφότου ήταν έφηβος για να εξασφαλίζει τροφή, στέγη και χρήματα, ιδίως σε ομοφυλόφιλους, παρότι τους απεχθανόταν αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το Reuters και το AFP.

Σύμφωνα με εισαγγελείς, ο Μπόουλς δολοφόνησε επίσης τους Τζον Ρόμπερτς και Άλμπερτ Μόρις, που είχαν δοσοληψίες μαζί του. Για τους φόνους είχε καταδικαστεί σε ισόβια. Ο ίδιος είχε ομολογήσει συνολικά 6 φόνους.

Ο Μπόουλς ήταν ο 13ος φυλακισμένος που εκτελέστηκε στις ΗΠΑ και ο δεύτερος στη Φλόριντα εντός 2019, κατά το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή.