Home Greek News CIA: ΟΙ ΗΠΑ γνώριζαν για την πραξικόπημα στην Κύπρο & δεν συνελήφθησαν ποτέ οι δολοφόνοι του πρέσβη Ρότζερ Ντέιβις.

CIA: ΟΙ ΗΠΑ γνώριζαν για την πραξικόπημα στην Κύπρο & δεν συνελήφθησαν ποτέ οι δολοφόνοι του πρέσβη Ρότζερ Ντέιβις.

by _
0 comment 329 views

ΜΕΓΑ ΣΟΚ: CIA: ΟΙ ΗΠΑ γνώριζαν για την πραξικόπημα στην Κύπρο και ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΕ & δεν συνελήφθησαν ποτέ οι δολοφόνοι του Αμερικανού πρέσβη Ρότζερ Ντέιβις.

Ο Ντέιβις ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ «από σφαίρες σκοπευτών» που επιβεβαιώνει τόσο η New York Times όσο και η ίδια η…CIA!!!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Στο ακόλουθο αρχείο της CIA με τίτλο «HOUSE PANEL ON CIA ISSUING REPORT U.S. KNEW ABOUT CYPRUS COUP PLAN», δηλαδή, «ΠΑΝΕΛ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΙΝ ΕΚΘΕΣΩΣ ΤΗΣ CIA ΔΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΙ ΗΠΑ ΕΓΝΩΡΙΖΟΝ ΔΙΑ ΣΧΕΔΙΟΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟΝ»…

Πάνελ για την εκπροσώπηση της CIA

Από τον Νίκολα Μ. Χόροκ

Νιου Γιορκ Ταιμς

Οι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της CIA ενδέχεται να έχουν επιτρέψει στους Έλληνες μαχητές να κατασκευάσουν πραξικόπημα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Κύπρο, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε το προσωπικό της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις μυστηκές πληροφορίες.

Δείτε τώρα το σχετικό αρχείο….


Πηγή >> https://www.cia.gov/library/readingroom/document/cia-rdp88-01314r000300520005-1


Και το ίδιο αρχείο περιλαμβάνει το εξής αποκαλυπτικό άρθρο της New York Times, για το ίδιο θέμα, που δημοσιεύθηκε και στις 20 Ιαν. του 1976 και προσέξτε τις γραμμές υπογραμμισμένες με κόκκικο. Είναι ολοφάνερο εδώ ότι οι Αμερικανοί έκαναν τα…ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ τόσο για το Πραξικόπημα όσο για την προσαγωγή στην Δικαιοσύνη των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ..


Οι ΗΠΑ γνώριζαν για το κυπριακό σχέδιο πραξικοπήματος

Από τον Νίκολα Μ Horrock από την εφημερίδα The New York Times

Οι αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της CIA ενδέχεται να έχουν επιτρέψει στους Έλληνες μαχητές να σχεδιάσουν πραξικόπημα εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Κύπρου, σύμφωνα με έκθεση που εκπόνησε το προσωπικό της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για τις μυστηκές πληροφορίες.

Η έκθεση δύο όγκων, μέρος των οποίων δόθηκε χθες στους New York Times, έπρεπε να εξεταστεί από την επιτροπή σε ανοικτή συνεδρίαση σήμερα.

Η έκθεση προσωπικού παρακολούθησε τα γεγονότα που οδήγησαν στο πραξικόπημα στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974. Αναγνώρισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είπαν στους αντιπροσώπους της να αντιταχθούν σε πραξικόπημα κατά του Μακαρίου.

“Είναι ωστόσο σαφές ότι η πρεσβεία δεν έλαβε μέτρα για να υπογραμμίσει για τον Ιωαννίδη (τον ταξίαρχο Δημήτριο Ιωαννίδη, ο οποίος ηγήθηκε του πραξικοπήματος) το βάθος των ανησυχιών των ΗΠΑ για ένα πιθανό πραξικόπημα“, ανέφερε η έκθεση.

Στη συνέχεια, η έκθεση ανέφερε: “Οι αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, γνωρίζοντας ότι ένα πραξικόπημα είναι επικείμενο, μπορεί απλώς να το επέτρεπε να συμβεί“.

Η έκθεση αποκάλυψε ότι είχε πληροφορίες από «πηγές πληροφοριών» ότι ο κ. Rodger Paul Davies (Ρότζερ Ντέιβις), ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Κύπρο που σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 1974, σκοτώθηκε από αξιωματικούς της κυπριακής αστυνομίας. Οι ύποπτοι, παρά τις διαμαρτυρίες των ΗΠΑ, δεν έχουν ποτέ κατηγορηθεί ή απομακρυνθεί από την εργασία τους.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι ύποπτοι για το θάνατο του πρεσβευτή εντοπίστηκαν από διαφημίσεις τηλεοπτικών ταινιών από την κυπριακή αστυνομία και προσωπικό ασφαλείας της Πρεσβείας των ΗΠΑ. Ο πρεσβευτής και ο γραμματέας του σκοτώθηκαν από σφαίρες σκοπευτών κατά τη διάρκεια αντι-αμερικανικής διαδήλωσης γύρω από την πρεσβεία.

Είπαν ότι έγιναν πολλές γραπτές και προφορικές διαμαρτυρίες στις Κυπριακές Αρχές Εξωτερικών και Αστυνομίας αλλά ότι οι ύποπτοι δεν συνελήφθησαν ποτέ. «Συνεχίζουν κανονικότατα τις κανονικές τους δραστηριότητες στη Λευκωσία», δήλωσε ένας υπάλληλος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο ίδιος, ωστόσο, αξιωματικός δήλωσε ότι πίστευε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν ό, τι μπορούσαν για να αναγκάσουν τους Κύπριους να προσαγάγουν τους υπόπτους στη Δικαιοσύνη.

Δείτε τώρα το σχετικό αρχείο….

Πηγή >> https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/CIA-RDP88-01314R000300520005-1.pdf


ΓΙΑΤΙ αυτούς τους «δολοφόνους του Αμερικακού πρέσβη ΔΕΝ τους συνέλαβαν ΠΟΤΕ;;;…και ΓΙΑΤΙ τους επέτρεψαν να παραμείνουν στις δουλειές τους χωρίς να υποστούν οποιαδήποτε συνέπεια κτλ;;;

ΑΛΗΘΕΙΑ τα πιστεύουμε εμείς αυτά ενώ ΟΛΟΙ ξέρουν πώς πίσω από το Κυπριακό ήταν ο Κίσινγκερ, οι Αμερικανοί και οι καλοί τους σύμμαχοί οι Βρετανοί;;; Και αφού ήταν έτσι τα πράγματα, και αφού αυτές οι δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχον της Κύπρο σε συνεργασία με τους Τούρκους, κτλ., αυτούς τους ΔΗΘΕΝ «Ελληνο-Κύπριους δολοφόνους» δεν μπορούσαν να τους εντοπίσουν και βάλουν στη φυλακή, κτλ, για ευνόητους λόγους;;;

Και ΠΟΙΟΙ τελικά ήταν αυτοί οι «σκοπευτές», Κύπριοι ή μήπως πράκτορες της….CIA σταλμένοι να δολοφονήσουν έναν από τους…ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, ο οποίος, απ᾽ο,τι φαίνεται και σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο, εμπρόκειτο να μετατραπεί εις έναν…ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑ ΤΑΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ;;;

Τώρα, στο ακόλουθο άρθρο διαβάζουμε το πιο πιθανό σενάριο της δολοφονίας του Αμερικανού πρέσβη Ρότζερ Ντέιβις που δολοφονήθηκε το 1974. Λέγεται ότι αυτός εμπρόκειτο τότε να τα…«ΞΕΡΑΣΕΙ» ΟΛΑ όσον αφορά τον ύπουλα παρασκηνιακό ρόλο του…ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ και των Αμερικανών γενικότερα στο Κυπριακό και γι’ αυτό έπρεπε να τον βγάλουν από τη…ΜΕΣΗ με ό, τι σημαίνει αυτό! 


Ο Κίσινγκερ και η δολοφονία του αμερικανού πρέσβη Ρότζερ Ντέιβις στη Λευκωσία

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr