Home Greek News Υποχρεωτική η ανάρτηση σταυρών στα δημόσια κτίρια της Βαυαρίας

Υποχρεωτική η ανάρτηση σταυρών στα δημόσια κτίρια της Βαυαρίας

by _
0 comment 182 views

Υποχρεωτική από σήμερα η ανάρτηση σταυρών στα δημόσια κτίρια της Βαυαρίας

01|06|2018 | 10:13
Ο Χριστιανοκοινωνιστής πρωθυπουργός της Βαυαρίας


Υποχρεωτική είναι από σήμερα η ανάρτηση σταυρών στις εισόδους όλων των δημοσίων κτιρίων στη Βαυαρία, παρά τις αντιδράσεις ηγετικών μελών της Καθολικής Εκκλησίας και επιφανών θεολόγων.

Στόχος του μέτρου, σύμφωνα με τον Προτεστάντη πρωθυπουργό του κρατιδίου, Μάρκους Ζέντερ, – που επισκέπτεται σήμερα τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό- είναι η ενίσχυση της ταυτότητας των Βαυαρών μετά το μεγάλο κύμα Μουσουλμάνων μεταναστών, καθώς όπως υποστήριξε «ο σταυρός δεν αποτελεί ένδειξη μιας θρησκείας αλλά είναι θεμελιώδες σύμβολο της πολιτιστικής ταυτότητας του δυτικού χριστιανισμού».

Όλα τα περιφερειακά υπουργεία, τα δικαστήρια, τα αστυνομικά τμήματα, οι υπηρεσίες και οι θεσμοί που υπόκεινται στην αρχή του κρατιδίου πρέπει πλέον να διαθέτουν στις εισόδους τους, σε ένα «εμφανές» σημείο, έναν σταυρό, βάσει του διατάγματος που τίθεται σε ισχύ από σήμερα, 1η Ιουνίου.

Η απόφαση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε όλη τη Γερμανία. Ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων Κρίστιαν Λίντνερ παρομοίασε τον Ζέντερ με τον Ταγίπ Ερντογάν. Άλλοι του καταλόγισαν ότι περιθωριοποιεί άλλες θρησκείες, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Πράσινοι τον κατηγορούν ότι με το μέτρο αυτό θέλει να προσελκύσει δεξιούς ψηφοφόρους στις βαυαρικές εκλογές τον Οκτώβριο.

Ωστόσο το CSU κινδυνεύει να χάσει την απόλυτη πλειοψηφία του στις περιφερειακές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 14 Οκτωβρίου, και απειλείται κυρίως από το ακροδεξιό και αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Σκληρή ήταν η αντίδραση και της Καθολικής Εκκλησίας. «Ο σταυρός δεν επιβάλλεται», δήλωσε κατηγορηματικά ο καρδινάλιος Ράινχαρντ Μαρξ, που είναι ο επικεφαλής της Διάσκεψης των Επισκόπων της Καθολικής Εκκλησίας στη Γερμανία. Ενώ και ο Ευαγγελικός Επίσκοπος Βαυαρίας και πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Εκκλησίας Γερμανίας, Χάινριχ Μπέντφορντ-Σρομ, τόνισε ότι ο σταυρός δεν πρέπει ποτέ να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για σκοπούς που δεν σχετίζονται άμεσα με τον ίδιο.

Πάντως, σε τελευταία δημοσκόπηση της Infratest το 56% των Βαυαρών -κυρίως οπαδοί του Afd και των Χριστιανοκοινωνιστών- τάσσεται υπέρ του συγκεκριμένου νόμου ενώ αντίθετο δηλώνει το 38%.


Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/news/420488/ypohreotiki-apo-simera-i-anartisi-stayron-sta-dimosia-ktiria-tis-vayarias?fbclid=IwAR2BiurX6NSa3dV-M6y7MFxhEcunEKLfVZGielV_NA7YWC6o8Be15Hj28wg

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr