Home Greek News Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Μηχανική βλάβη ή ανθρώπινο λάθος;

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Μηχανική βλάβη ή ανθρώπινο λάθος;

by _
0 comment 143 views

Πτώση ελικοπτέρου στον Πόρο: Μηχανική βλάβη ή ανθρώπινο λάθος;

21/08/2019, 06:06


Η έρευνα θα αναδείξει τα αίτια της τραγωδίας – Βίντεο από τη στιγμή της πτώσης – Από την Πολεμική Αεροπορία και με μεγάλη εμπειρία ο πιλότος

Τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου στα νερά του Πόρου αναζητούν οι εμπειρογνώμονες, προκειμένου να διευκρινιστεί αν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος ή σε μηχανική βλάβη.

Από τις περιγραφές που έκαναν οι αυτόπτες μάρτυρες, όλα συντείνουν στο σενάριο το ελικόπτερο που μετέφερε τους Ρώσους να παρουσίασε βλάβη. Κάτοικος της περιοχής υποστήριξε ότι το ελικόπτερο προσπάθησε να απογειωθεί πάνω από μία φορά, ενώ όταν τα κατέφερε και πήρε λίγο ύψος, εξερράγη.

Άλλη μαρτυρία αναφέρει ότι το ελικόπτερο επιχείρησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο και τότε έπεσε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ, με συνέπεια να συντριβεί.

Φως στην υπόθεση θα ρίξουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, τα οποία θα μεταβιβαστούν προς εκτίμηση και αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Το τραγικό δυστύχημα του Agusta A109C συνέβη περίπου στις 15:40 το μεσημέρι της Τρίτης. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, για άγνωστο λόγο προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ, ακολούθησε έκρηξη και μετά η συντριβή στη θάλασσα, με συνέπεια τον θάνατο του πιλότου και των δύο επιβατών.

Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα, οι βατραχάνθρωποι της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών ανέσυραν τις σορούς των δύο Ρώσων επιβατών αλλά και του Έλληνα χειριστή Νίκου Καρυστινού, που προερχόταν από την Πολεμική Αεροπορία. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή, που οι δύτες του Λιμενικού εντόπισαν μια «τσαλακωμένη» καμπίνα και τους έλικες του ελικοπτέρου.

Το ελικόπτερο ανήκει στην εταιρεία ifly, που εδρεύει στην Πάχη Μεγάρων, εκτελούσε πτήση αεροταξί και σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε κατατεθεί, ερχόταν από το Κρανίδι προς το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με ενδιάμεση στάση την περιοχή του Γαλατά για να παραλάβει τους δύο Ρώσους επιβάτες.

Δείτε βίντεο με τη στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου:

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από το ελικόπτερο

Φωτογραφίες ντοκουμέντο από την τραγωδία στον Πόρο με τους τρεις επιβάτες που ανασύρθηκαν νεκροί μετά από πτώση ελικοπτέρου το μεσημέρι της Τρίτης δημοσιεύει το protothema.gr.

Στις φωτογραφίες που δείχνουν το ελικόπτερο δευτερόλεπτα πριν την πτώση του στη θάλασσα ανάμεσα σε Πόρο και Γαλατά φαίνονται καπνοί να βγαίνουν από τον κινητήρα του ελικοπτέρου το οποίο δευτερόλεπτα αργότερα αρχίζει να περιστρέφεται ανεξέλεγκτα.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο protothema.gr το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα (ένας Έλληνας και δύο Ρώσοι) έκανε πάνω από μια προσπάθεια για να απογειωθεί και αφού τα κατάφερε, ακούστηκε μια έκρηξη μετά την οποία άρχισαν να βγαίνουν καπνοί.

Κατά τον ίδιο αυτόπτη μάρτυρα στη συνέχεια ο κυβερνήτης φαίνεται ότι προσπάθησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο και ήταν τότε που χτύπησε στα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η πτώση του ελικοπτέρου στη θάλασσα.

Άλλες πληροφορίες λένε ότι το ελικόπτερο προσπάθησε περάσει από κάτω από τα καλώδια με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έκρηξη με μικρά κομμάτια από το ελικόπτερο να εκσφεδονίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Μετά την πτώση του ελικοπτέρου ακολούθησε μπλακ άουτ στο νησί του Πόρου με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ να σπεύδουν στο νησί προκειμένου να επιδιορθώσουν τη βλάβη το συντομότερο δυνατόν.

elikoptero_sidrivi
elikoptero_sidrivi2

Σε τρίτη φωτογραφία που αναρτήθηκε σε σελίδα στο Facebook έχει καταγραφεί η στιγμή της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στη θάλασσα:

foto-ptosi-nero

Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών

Από την πρώτη στιγμή, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των Αρχών, στην οποία μετείχαν δυνάμεις του Λιμενικού, δύτες, αλλά και super puma της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ το ΕΚΑΒ βρισκόταν σε επιφυλακή.

Στο σημείο όπου βρίσκεται η άτρακτος του ελικοπτέρου βρίσκονται προληπτικά για λόγους ασφαλείας δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Μετά από επικοινωνία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, εγκρίθηκε η μετακίνηση της ατράκτου σε ασφαλές σημείο για να μην δημιουργηθεί κίνδυνος για τη θαλάσσια ναυσιπλοΐα αλλά και να εξεταστεί από ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Φωτογραφίες από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου

sud_2
sud_1
kfr1
kfr2
kfr3
kfr4
kfr5
kfr6
kfr-7
kfr-8

Βίντεο από τις έρευνες στην περιοχή της πτώσης του ελικοπτέρου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ >> https://www.protothema.gr/greece/article/917903/ptosi-elikopterou-ston-poro-mihaniki-vlavi-i-anthropino-lathos/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr