Home Greek News ΑΝΑΤΡΟΠΗ! «ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ ΤΑΝΚΕΡ» – ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ [ΒΙΝΤΕΟ+ΧΑΡΤΗΣ]

ΑΝΑΤΡΟΠΗ! «ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ ΤΑΝΚΕΡ» – ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ [ΒΙΝΤΕΟ+ΧΑΡΤΗΣ]

by _
0 comment 148 views

ΑΝΑΤΡΟΠΗ! «ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟ ΤΑΝΚΕΡ» – ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ [ΒΙΝΤΕΟ+ΧΑΡΤΗΣ]


Με την Αθήνα να βρίσκεται στο επίκεντρο ενός -εν δυνάμει- διπλωματικού επεισοδίου, εκπρόσωπος του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος επιβεβαίωσε στο iefimerida ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί αίτημα για να καταπλεύσει στην Καλαμάτα το ιρανικό Grace 1. «Δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση, ωστόσο παρακολουθούμε στενά το ζήτημα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο «σκοτάδι» βρίσκεται μέχρι στιγμής και το Λιμεναρχείο Καλαμάτας, το οποίο αναμένει σχετικές οδηγίες από ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια για τη διαχείριση της υπόθεσης του Grace 1.

Υψηλόβαθμος αξιωματικός του Λιμεναρχείου Καλαμάτας εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι «ακόμη και αν ο καπετάνιος του Grace 1 στοχεύει να καταπλεύσει στην Καλαμάτα, κάτι τέτοιο δεν θα ήταν δυνατόν. Το συγκεκριμένο δεξαμενόπλοιο είναι της κατηγορίας VLCC (Very Large Crude Carriers) και έχει 300.000 τόνους deadweight (σ.σ. χωρητικότητα εκτοπίσματος). Με τέτοιο μέγεθος εκτιμούμε ότι δεν μπορεί να καταπλεύσει και να “δέσει” στο λιμάνι της Καλαμάτας» σημείωσε.

O αξιωματικός του Λιμεναρχείου Καλαμάτας επανέλαβε ότι δεν έχει ληφθεί κανένα αίτημα για την κατάπλευση του Grace 1.
Το Grace 1 μετονομάστηκε σε.. Adrian Darya

Οπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, το δεξαμενόπλοιο Grace 1 είχε αλλάξει προ ημερών την ονομασία του και πλέον εμφανίζεται στο Marine Traffic ως Adrian Darya. Στις 4 Ιουλίου το Grace 1 είχε κατασχεθεί από τις Αρχές του Γιβραλτάρ, από το οποίο, ωστόσο, απέπλευσε το βράδυ της Κυριακής, ύστερα από 46 ημέρες παραμονής στην περιοχή.
Αυτήν την ώρα το πλοίο πλέει ανοικτά της Αλγερίας όπως βλέπετε στον παρακάτω χάρτη:

gg

Αυτό που παρατηρούμε είναι το εξής: Μπορεί να μην έχει κατατεθεί επίσημα αίτημα κατάπλου αλλά το marinetraffic.com αναφέρει ως λιμάνι προορισμού το λιμάνι της Καλαμάτας, συγκεκριμένα στις 15:00 της 26ης Αυγούστου.

Έχουμε λοιπόν άλλες 6 ημέρες σκληρού διπλωματικού πόκερ με την Ελλάδα στο επίκεντρο μιας κρίσης χωρίς ουσιαστικά λόγο, κατά τη γνώμη μας.


Πηγη >> makeleio.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr