Home Greek News Ελλάδα – Ιταλία 83-63: Μαγική εικόνα και ετοιμάζεται για Παγκόσμιο

Ελλάδα – Ιταλία 83-63: Μαγική εικόνα και ετοιμάζεται για Παγκόσμιο

by _
0 comment 125 views

Ελλάδα – Ιταλία 83-63: Μαγική εικόνα και ετοιμάζεται για Παγκόσμιο


Γεράσιμος Λυμπέρης

Ένα… show του Γιάννη Αντετοκούμπο παρακολούθησαν οι περίπου 15 χιλιάδες φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ, στη νίκη της εθνικής, με 83-63 επί της Ιταλίας, για την 1η ημέρα του 29ου Τουρνουά «Ακρόπολις».

Σίγουρα η απουσία των Γκαλινάρι και Ντατόμε επηρέασε τους «Ατζούρι», σίγουρα υπάρχουν κάποιες αδυναμίες στο «γαλανόλευκο» παιχνίδι και σίγουρα τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα στην Κίνα.

Το γεγονός, όμως, ότι οι διεθνείς είχαν τεράστια διάθεση και κυνηγούσαν κάθε φάση, η ενέργεια που έβγαλαν κι ο τρόπος που κυκλοφόρησαν την μπάλα είναι κάτι που σίγουρα δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Για την ακρίβεια είναι στοιχεία που έκαναν άκρως απολαυστικό το παιχνίδι της Εθνικής.

Αν δεν ήταν κι ο τραυματισμός του Κώστα Σλούκα, δεν θα υπήρχε κάτι να χαλάσει το πολύ όμορφο καλοκαιρινό βράδυ Παρασκευής στο ΟΑΚΑ. Επόμενος αντίπαλος η Τουρκία, το βράδυ (20:30) του Σαββάτου…

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος ξεκίνησε με σχήμα που περιελάμβανε τρεις φόργουορντ, με τους Παπαπέτρου και Παπανικολάου να είναι στην περιφέρεια. Δείγμα της φιλοσοφίας που θέλει να περάσει στην ομάδα, εκμεταλλευόμενος τα κορμιά που διαθέτει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Άλλωστε, από τα πρώτα λεπτά ήταν ξεκάθαρο ότι η Ιταλία δεν είχε τρόπο να «ματσάρει» τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος ξεκίνησε σημειώνοντας τους 11 από τους πρώτους 20 της ελληνικής ομάδας.

Οι διεθνείς σημείωσαν όλους τους πόντους τους στα πρώτα τρία λεπτά μέσα από το «ζωγραφιστό», δείγμα της κυριαρχίας στη ρακέτας αλλά και της διάθεσης να «τρέξουν» στο ανοικτό γήπεδο. Με τον «Greek Freak» να έχει σε οκτώ λεπτά ήδη 10 πόντους και 5 ριμπάουντ, τον Καλάθη να μέτραει ήδη 5 ασίστ και τον Παπαπέτρου να σκοράρει 7 πόντους, η Εθνική «έχτισε» από νωρίς διψήφια διαφορά (22-11 στο 8′)!

Ο τραυματισμός του Σλούκα «έκοψε» λίγο τη φόρα των διεθνών, οι οποίοι, πάντως, τα πήγαιναν εξαιρετικά στο «ανοικτό» γήπεδο. Επίσης, η άμυνα έφερε «ζόρια» στους Ιταλούς, με τον Χάκετ να είναι ο μοναδικός που απειλούσε με συνέπεια κι ως εκ τούτου η διαφορά έφτασε στο +20 (37-17 στο 13′). Μολονότι, ο Σκουρτόπουλος δοκίμασε διάφορα πράγματα, ο ρυθμός δεν επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό, γιατί όσοι βρέθηκαν στο παρκέ έδειξαν μεγάλη διάθεση! Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο πήρε την… μπαγκέτα από τον αδερφό του κι έκανε τρία συνεχόμενα καρφώματα!

Γενικά, οι παίκτες της «επίσημης αγαπημένης» κυκλοφόρησαν υποδειγματικά την μπάλα κι η διαφορά στις ασίστ (13-3) στο πρώτος ημίχρονο «μιλάει» από μόνη της. Σίγουρα η απουσία των Ντανίλο Γκαλινάρι και Λουίτζι Ντατόμε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εικόνα της Ιταλίας, η οποία δεδομένα δεν θα έχει τον Νικολό Μέλι. Οι δύο παίκτες κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο ρυθμός δεν ήταν το ίδιο υψηλός στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους αλλά με τον Καλάθη να αναλαμβάνει ρόλο σκόρερ, η διαφορά ανέβηκε στο +26 (54-28 στο 21′). Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχηγός του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ είχε σε εκείνο το σημείο 3/4 τρίποντα κι ενώ ο Σκουρτόπουλος έπαιζε με τον Παπαγιάννη στο «5»!

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός συνέχισε να κάνει πολλές αλλαγές, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε την περίοδο, έχοντας 5/6 δίποντα και 2/4 τρίποντα. Την ώρα που στην άλλη άκρη του παρκέ, ο σέντερ του «τριφυλλιού» έβγαλε ορισμένες καλές άμυνες.

Από την άλλη, η ιταλική ομάδα με 2/20 τρίποντα ως τα μισά της τέταρτης περιόδου δεν θα μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο. Γενικά, πάντως, προς το φινάλε, αμφότερες οι ομάδες δεν έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ. Όπως και να έχει αυτό δεν «χαλάει» την ωραία εικόνα που είχε η Εθνική στο ματς.

Τα δεκάλεπτα: 27-13, 49-28, 65-47, 83-63.


https://www.cnn.gr/news/sports/story/187742/ellada-italia-83-63-magiki-eikona-kai-etoimazetai-gia-pagkosmio?fbclid=IwAR18SfMPhwo0GA9Z74_uivxueoD-BzCysJef_kF6pucNOkb5Gozw_PAoI1A

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr