Home Greek News Βασιλική Θάνου: Τέλος και επίσημα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Βασιλική Θάνου: Τέλος και επίσημα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

by _
0 comment 111 views

Βασιλική Θάνου: Τέλος και επίσημα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού


Τέλος και επίσημα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την Βασιλική Θάνου και τα υπόλοιπα κομματικά στελέχη τα οποία είχε τοποθετήσει στη διοίκηση η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υπέγραψε τις διαπιστωτικές πράξεις για την απομάκρυνση τεσσάρων στελεχών της Επιτροπής.

Πέραν της κ. Θάνου, η οποία είχε εργαστεί αμισθί στο πρωθυπουργικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα, απομακρύνονται η αντιπρόεδρος Άννα Νάκου, πρώην επικεφαλής του νομικού γραφείου στα υπουργεία που υπηρέτησε ο Νίκος Παππάς, και δύο από τους τέσσερις εισηγητές.

Οι πράξεις βασίζονται στον νόμο που υπερψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και ορίζει, με αναδρομική ισχύ, πως πρόσωπα που έχουν υπηρετήσει σε πολιτικά γραφεία δεν δικαιούνται για πέντε χρόνια μετά το πέρας της θητείας τους να αναλάβουν θέση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι πράξεις που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης ενημερώνουν πως η κ. Θάνου και τα τρία άλλα στελέχη εμπίπτουν στις διατάξεις του νέου νόμου και συνεπώς είναι αυτοδίκαια έκπτωτα από τα αξιώματά τους.

Η κ. Θάνου έχει υποστηρίξει ότι η απομάκρυνσή της προσκρούει στην νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και σε ακόλουθη οδηγία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που διασφαλίζουν την προστασία ανεξάρτητων Αρχών από κυβερνητικές παρεμβάσεις και είχε διαμηνύσει πως εάν δεν της επιτραπεί να ολοκληρώσει την θητεία της στην Επιτροπή θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων:

Εξεδόθησαν σήμερα από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων οι διαπιστωτικές πράξεις για την αυτοδίκαιη έκπτωση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 12 του Ν. 3959/2011, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 101 του Ν. 4623/2019 και ισχύει,

-της Προέδρου κ. Βασιλικής Θάνου – Χριστοφίλου,

-της Αντιπροέδρου κ. Άννας Νάκου

-και των Εισηγητών – τακτικών Μελών κ. Ιωάννη Παύλοβιτς και κ. Νικολάου Ζευγώλη.

Η ως άνω έκπτωση επέρχεται αυτοδικαίως από τη δημοσίευση του Ν. 4623/2019 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ήτοι από την 9-8-2019.


https://www.mononews.gr/politics/vasiliki-thanou-telos-ke-episima-apo-tin-epitropi-antagonismou

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr