Home Greek News Ξέσπασαν 59 φωτιές σε ένα 24ωρο – Σε ύφεση όλα τα μέτωπα

Ξέσπασαν 59 φωτιές σε ένα 24ωρο – Σε ύφεση όλα τα μέτωπα

by _
0 comment 113 views

Ξέσπασαν 59 φωτιές σε ένα 24ωρο – Σε ύφεση όλα τα μέτωπα

 Upd: 


Παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής σε όλα τα μέτωπα υπό το φόβο αναζωπυρώσεων – Άνοιξαν όλοι οι δρόμοι – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Σχεδόν εξήντα δασικές πυρκαγιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει μέσα σε ένα 24ωρο η Πυροσβεστική

Στην πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και των πολύ ισχυρών ανέμων εκδηλώθηκαν 59 δασικές πυρκαγιές στις οποίες επιχείρησαν συνολικά 459 πυροσβεστες, 204 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 9 αεροσκάφη, 7 ελικόπτερα και 7 Pezedel.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής τις δυνάμεις συνέδραμαν 16 υδροφόρες των περιφερειών και των ΟΤΑ εθελοντικά οχήματα ενώ αυτό που επισημαίνεται είναι ότι στην πλειοψηφία τους οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο, πριν δηλαδή πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Αυτό ήταν και το στοίχημα που κέρδισαν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις και οι ιθύνοντες της Πολιτικής Προστασίας στις τρεις φωτιές που ξέσπασαν από το πρωί στην Αττική, η πρώτη στον μαραθών, η δεύτερη στο Ζούμπερι και η τρίτη στον Ασπρόπυργο.

Οι σημαντικότερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν και βρίσκονται σε ύφεση είναι στην Ελαφόνησο, όπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα και στον Μαραθώνα όπου στις προσπάθειες κατάσβεσης πήραν μέρος 146 πυροσβέστες με 47 οχήματα, 3 ομάδες μηχανοκίνητες, 6 ομάδες πεζοπόρες, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο, ωστόσο στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟ. ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ! >> https://www.protothema.gr/greece/article/915601/xespasan-59-foties-se-ena-24oro-se-ufesi-ola-ta-metopa/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr