Home Greek News Ο ”ανθύπατος” πρέσβης Πάϊαττ, επεμβαίνει τώρα και στην Ομoγένεια!

Ο ”ανθύπατος” πρέσβης Πάϊαττ, επεμβαίνει τώρα και στην Ομoγένεια!

by _
0 comment 195 views

Ο ”ανθύπατος” πρέσβης Πάϊαττ, επεμβαίνει τώρα και στην Ομoγένεια!


Με την φόρα που έχει πάρει ο πρέσβης- ”ανθύπατος” Τζέφρι Πάϊαττ, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι ”υπάκουες” ελληνικές κυβερνήσεις εκτελούν αδιαμαρτύρητα τις ”επιθυμίες” του, τώρα μας λέγει ότι «ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος είναι ένα ισχυρό χαρτί που με την στρατηγική του θα δημιουργήσει ακόμη πιο ισχυρούς δεσμούς σε αυτές τις σχέσεις» (Ελλήνων της διασποράς με την Αμερικανική πολιτεία).
Απαντώντας σε ερώτημα σε συνέντευξή του στο ”Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Ορθοδοξία”, σχετικά με τις εντυπώσεις του γιά το νέο Αρχιεπίσκοπο, ο πρέσβης των ΗΠΑ, δήλωσε ”πολύ ενθουσιασμένος” για τον Ελπιδοφόρο, τον οποίο, όπως είπε, έχει συναντήσει ”πολλές φορές” και «καταλαβαίνω ότι είναι ένας σημαντικός εκπρόσωπος για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα». Και πρόσθεσε: «Ξέρω επίσης ότι θα είναι ένας μεγάλος ηγέτης της διασποράς, με προοπτική. Είναι μια σημαντική δύναμη για την ένωση της ελληνικής διασποράς και θα παίξει ρόλο στην εμβάθυνση των ισχυρών δεσμών μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας».
Μάλιστα… Και ”ηγέτης (όλης) της Διασποράς”!!! ‘Οχι εκκλησιαστικός, αλλά γενικά ”ηγέτης της Διασποράς”!!! (δηλ. και σε παγκόσμιο επίπεδο), αφήνοντας, o πρέσβης, να εννοηθεί ότι ο Ελπιδοφόρος ήρθε στις ΗΠΑ γιά ”μετεκπαίδευση” σε ”Υπηρεσίες” φανερές και μυστικές, πριν γίνει πατριάρχης, ελεγχόμενος από την Ουάσιγκτον και κατευθυνόμενος στην κόντρα που οι ΗΠΑ έχουν με την Ρωσία!!!. Την ”διασπορά” την ρώτησε ο ”πραίτορας”, αν τον θέλει γιά…”ηγέτη”;;;

Είπε ακόμα: «Η Ορθοδοξία κράτησε τον Ελληνισμό μέσω της οθωμανικής κατοχής και υπήρξε το κλειδί γιά τη συνύπαρξη των Ελλήνων κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Η ελληνική Ορθοδοξία διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση των ανθρώπινων δεσμών μας και στη σύνδεση της ελληνικής Διασποράς με την πατρίδα τους».
ΠΩΣ η Ορθοδοξία κράτησε τον Ελληνισμό μέσω της οθωμανικής κατοχής, αφού συνεργάτηκε με τους κατακτητές και καταδίκασε την επανάσταση του ’21;;; ΠΩΣ η Ορθοδοξία στις ΗΠΑ συντελεί στην ”σύνδεση” όταν κατάργησε και την ελληνική γλώσσα στις εκκλησίες και η Αρχιεπισκοπή, μας θέλει ”ραγιάδες” του φιλοχρήματου-αρπακτικού πατριάρχη;;;
Φυσικά, ο ”ανθύπατος” πρέσβης, έπλεξε το εγκώμιο και του Βαρθολομαίου σε ότι αφορά τον ρόλο του στην Ουκρανία, δηλ. την εξαγορά του γιά παραχώρηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της. Κι έτσι, ο Πάϊαττ, προδόθηκε γιά τους σκοπούς των δηλώσεών του, αφού και ο ίδιος ως πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία, έπαιξε βρώμικο ρόλο (2014) και ”τα ‘κανε σαν τα μούτρα του”.

Ο πρέσβης, αναφέρθηκε και στον «σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει η Ορθοδοξία για τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά και στην διεθνή σκακιέρα σε θέματα διπλωματίας και στρατηγικής». Τι σχέση έχει η Ορθοδοξία, που πηγάζει από την βυζαντινή αυτοκρατορία με τον ελληνικό πολιτισμό; Σε ότι αφορά τον ”ρόλο” της, στην ”διεθνή σκακιέρα”, τον είδαμε με την εξαγορά του πατριάρχη, γιά αυτοκεφαλία στην Εκκλησία Ουκανίας, με απαίτηση των ΗΠΑ. Δηλαδή, το εξαγοράσιμο πατριαρχείο, στην υπηρεσία της εξωτερικής πολιτικής ΗΠΑ.

Από που ως που και με ποιό δικαίωμα ο ”ανθύπατος” επεμβαίνει στα της Ομογένειας ΗΠΑ και θέλει να μας ”καθιερώσει” τον ”διαπλεκόμενο πολιτικάντη” Ελπιδοφόρο ως… ”ηγέτη της Διασποράς”;;; Mα οι Ομογενείς στις ΗΠΑ γνωρίζουν άριστα ότι η Αρχιεπισκοπή είναι θυγατρική εμπορική επιχείρηση του πατριάρχη Βαρθολομαίου, με διαχειριστές Ελπιδοφόρο και Καρλούτσο. ‘Αρα, αυτά τα χαζά του πρέσβη Πάϊαττ, τι σκοπιμότητα έχουν;;; Σε ηλίθιους νομίζει ότι απευθύνεται ή σε δουλοπρεπείς πολιτικούς στην Ελλάδα;;;
Και φυσικά, το ”βούλωσαν” στο θλιβερό υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδας. Αποδεχόμενοι -φαίνεται- ότι η ”ελληνική Δασπορά” είναι ”ιδιοκτησία” των νεογενίτσαρων του Φαναρίου και του φιλοχρήματου πατριάρχη, ενώ η Ελλάδα δεν έχει λόγο!!!. Αλλά ποιός να αντιδράσει;;; Ο αστείος-άσχετος υφυπουργός γιά τους Απόδημους ή η -”κατεβάζω και τα σώβρακα”- κυβέρνηση;;;

Οι δηλώσεις Πάϊαττ και η ”πιστοποίηση” ότι συναντήθηκε πολλές φορές με τον Ελπιδοφόρο, επιβεβαιώνουν αυτό που το ”Κ” υποστηρίζει: Η αποστολή Ελπιδοφόρου στις ΗΠΑ δεν είναι προς όφελος της Ομογένειας, αλλά προς όφελος συμφερόντων πολιτικών και οικονομικών που ΔΕΝ έχουν σχέση με την Ελλάδα και την Ομογένεια. Μην ξεχνάμε ότι ο Ελπιδοφόρος, ως αρχιεπίσκοπος, ηγείται MONO ποσοστού 15% της Ομογένειας ΗΠΑ, όσα και τα μέλη των ενοριών της Αρχιεπισκοπής. Ενώ το πατριαρχείο, μας θέλει ”ραγιάδες”, ενδιαφερόμενο ΜΟΝΟ γιά το χρήμα της Ομογένειας.
Με Ελπιδοφόρο-Καρλούτσο στην Αρχιεπισκοπή και Διαματάρη στο υφυπουργείο Εξωτερικών, βγάλτε συμπέρασμα γιά το που θέλουν να οδηγήσουν, ειδικά την Ομογένεια ΗΠΑ, τα συμφέροντα και οι ”πραίτορες”, εκμεταλλευόμενοι την αδιαφορία και αφασία-απραξία ελληνικών κυβερνήσεων.
Σημ.: ”Υπάκουα” ομογενειακά και αθηναϊκά ΜΜΕ, φυσικά, αναμετάδωσαν τις δηλώσεις του ”ανθύπατου”, χωρίς σχολιασμό.


(23 Ιουλίου ’19)

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή: www.kalami.us

https://www.kalami.us/2019/ellada/pyatt_diaspora.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr