Home Greek News Οι χριστιανικοί Σταυροί ενοχλούν: «Έσβησαν» τους Σταυρούς από τα εκκλησάκια της Σαντορίνης (φωτό)

Οι χριστιανικοί Σταυροί ενοχλούν: «Έσβησαν» τους Σταυρούς από τα εκκλησάκια της Σαντορίνης (φωτό)

by _
0 comment 236 views

Οι χριστιανικοί Σταυροί ενοχλούν: «Έσβησαν» τους Σταυρούς από τα εκκλησάκια της Σαντορίνης (φωτό)


Εξαφανίζουν τους Σταυρούς από οπουδήποτε διότι ο Σταυρός προφανώς ενοχλεί. Σε διαφήμιση για μια κάρτα υγείας και συγκεκριμένα της «European Health Insurance Card» για μια ακόμη φορά οι Σταυροί στα εκκλησάκια της Σαντορίνης «έσβησαν».

Και λέμε «για μια ακόμα φορά» διότι είχε ξανασυμβεί αυτό πριν 2 χρόνια σε άλλη διαφήμιση, αυτή την φορά της Lidl.

Το σχετικό μας άρθρο τότε έλεγε τα εξής:

Η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Lidl αποφάσισε να… αφαιρέσει τους σταυρούς πάνω από εκκλησία της Σαντορίνης από φωτογραφία! 

«Είμαι σοκαρισμένος που είδα τα Lidl που πωλούν ελληνικά προϊόντα να προσπαθούν να σβήσουν μέρος του ελληνικού τοπίου και πολιτισμού» έγραψε πελάτης του καταστήματος, ονόματι Αντουάν, απευθυνόμενος στο δίκτυο RTL που ανέδειξε και το θέμα. 

Mάλιστα, επισύναψε και τις φωτογραφίες από τη συσκευασία που αγόρασε από το Βέλγιο και του προκάλεσε έντονη δυσφορία και ενόχληση. 

H φωτογραφία πριν (πάνω) και μετά 

Το παραδοσιακό αυτό σαντορινιό τοπίο επιλέχθηκε για να «συνοδεύει» τα ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα ERIDANOUS, τα οποία διατίθενται από τα Lidl. Έτσι, η εκκλησία δίχως σταυρό στην Σαντορίνη κάνει την εμφάνισή της πάνω σε συσκευασίες γιαουρτιών, φιστικιών, φέτας ή ακόμη και μουσακά. 

«Ρωτήσαμε εκπρόσωπο των Lidl για το λόγο για τον οποίο αφαιρέθηκε ο σταυρός» αναφέρει το δίκτο RTL.be, και παραθέτει τη σχετική απάντηση: «Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε θρησκευτικά σύμβολα γιατί δεν θέλουμε να αποκλείουμε καμία θρησκευτική πεποίθηση. Είμαστε μια εταιρία που σέβεται την πολυπολιτισμικότητα και αυτή η αρχή είναι που επεξηγεί το “σχέδιο” πάνω στη συσκευασία». 

Δεν εξήγησε, όμως, για ποιους λόγους επιλέχθηκε το εν λόγω τοπίο και όχι κάποιο στο οποίο δεν εμφανιζόταν κάποια εκκλησία ή άλλο χριστιανικό σύμβολο. 

Η δημοσιοποίηση του θέματος προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αρκετούς καταναλωτές να δηλώνουν σοκαρισμένοι και αγανακτισμένοι από την απόφαση της γερμανικής αλυσίδας. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Έτσι, η γερμανική αλυσίδα αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους καταναλωτές: «η πρόθεσή μας δεν ήταν να σοκάρουμε, αποφεύγουμε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων στις συσκευασίες μας για να διατηρούμε ουδέτερη στάση απέναντι σε όλες τις θρησκείες και αν αυτό έγινε αντιληπτό διαφορετικά, τότε ζητάμε συγγνώμη σε όσους σοκαρίστηκαν» δήλωσε την Πέμπτη το απόγευμα εκπρόσωπος του Lidl. 

Αμέσως μετά το γεγονός αυτό είχαμε και συνέχει αυτή της φορά με τη Νεστλέ.

Mετά τα Lidl τα οποία αφαίρεσαν τον Σταυρό της Ορθοδοξίας από εκκλησία της Σαντορίνης (αλλά τουλάχιστον στην συνέχεια ζήτησαν συγγνώμη) έρχεται και η NESTLE να κάνει ακριβώς το ίδιο:

Έτσι στο γιαούρτι ελληνικού τύπου που πουλάει στα σουπερμάρκετ της Ελβετίας οι εκκλησίες εμφανίζονται χωρίς Σταυρούς!

Τις φωτογραφίες μας τις έστειλε αναγνώστης μας από την Ελβετία και δείχνουν ότι αποτελεί πάγια τακτική πλέον των «χριστιανικών δυτικών εταιρειών να αφαιρούν θρησκευτικά σύμβολα στα προϊόντα που πωλούν για να μην «προσβάλλονται» οι «άλλες πλευρές»

Θα ήταν κάπως κατανοητό εάν αυτό γινόταν σε μουσουλμανικές ή γενικότερα άλλου θρησκεύματος χώρες, αλλά όταν αυτό λαμβάνει χώρα σε χριστιανικά κράτη και μάλιστα όπως η Ελβετία, η οποία τηρεί τις χριστιανικές προτεσταντικές και καθολικές παραδόσεις της και ακόμα και η σημαία της είναι ένας μεγάλος Σταυρός σε κόκκινο φόντο, τότε αυτό φανερώνει μια γενική θρησκευτική και ιδεολογική υποχώρηση της Δύσης έναντι των «άλλων» και ειδικότερα του Ισλάμ.

O πόλεμος όμως κατά του Σταυρού δεν τελειώνει εδώ.

Άγνωστοι τον περασμένο Οκτώβριο στην περιοχή Απελλή της Λέσβου κατέστρεψαν ένα μεγάλο λευκού χρώματος Σταυρό που είχε ανεγερθεί πάνω από παραλία την οποία χρησιμοποιούν Έλληνες και παράνομοι μετανάστες.

Ο Σταυρός είχε ανεγερθεί περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2018 και μερικές μέρες αργότερα μια από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, έστειλε στον Λιμενάρχη Μυτιλήνης και στο Δήμαρχο Λέσβου, μια επιστολή σύμφωνα με την οποία ο Σταυρός ενοχλούσε τους μουσουλμάνους που έκαναν το μπάνιο τους!

Όπως ανέφερε στην επιστολή της η ελληνική ΜΚΟ, «η πράξη αυτή είναι παράνομη αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως», όπως επισημαίνει η ΜΚΟ, «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Κλείνοντας την επιστολή η ΜΚΟ ζητούσε από τον Λιμενάρχη και το Δήμαρχο «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».

Τελικά, ένα μήνα μετά την ανάδειξη του θέματος με την αποστολή της επιστολής της ΜΚΟ στις τοπικές αρχές, «άγνωστοι» ανέλαβαν «πρωτοβουλία» και με πολύ προσπάθεια όπως φαίνεται αφού ο Σταυρός ήταν κατασκευασμένος με ενισχυμένο μπετόν, κατάφεραν να τον γκρεμίσουν.

Ο Σταυρός εν συνεχεία επανατοποθετήθηκε τον Μάρτιο του 2019 για να συλληφθούν αυτοί που το έκαναν! Μάλιστα κατά τον εισαγγελέα ήταν αυθαίρετη κατασκευή η επανατοποθέτηση του Σταυρού στην Λέσβο.

Στο σύνολο τους οι συλληφθέντες κατηγορούνται για αυθαίρετη κατάληψη δημοσίου κτήματος, αυθαίρετες κατασκευές και απείθεια!

Για τις εργασίες χρησιμοποίησαν και δυο γερανοφόρα οχήματα τα οποία και κατασχέθηκαν, παραδόθηκαν όμως στους ιδιοκτήτες τους ως μεσεγγυούχοι.

‘Ολα αυτά γίνονται σε έναν συνεχή πόλεμο κατά του Σταυρού από παντού.

Τώρα πάλι έχουμε μια «διαφήμιση» προϊόντος η οποία εκ νέου τον «εξαφανίζει».

Θα πρέπει να υπάρξει νομολογία από την στιγμή που χρησιμοποιούνται τοπία που έχουν θρησκευτικά σύμβολα να απαγορεύεται η αλλοίωσή τους και να διώκονται ποινικά όσοι προβαίνουν σε αυθαίρετες σοβιετικού τύπου «εξαφανίσεις».

Στα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης έτσι έκαναν. Ότι δεν τους άρεσε το «εξαφάνιζαν» από τις φωτογραφίες, διέπρατταν δηλαδή, δολοφονία της Μνήμης…


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/thriskeia/orthodoxia/794970_oi-hristianikoi-stayroi-enohloyn-esvisan-toys-stayroys-apo-ta-ekklisakia

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr