Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα


Παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Κορκονέα

Newsroom

Την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσε η προκλητική πρόσφατη απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας, η οποία οδήγησε στην αποφυλάκιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα για την υπόθεση δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου 2008, στα Εξάρχεια.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας να διαβιβαστεί αντίγραφο της απόφασης, μόλις αυτή καθαρογραφεί, προκειμένου  από τη μελέτη του σχετικού υλικού  να αποφασιστεί αν θα πρέπει να ασκηθεί αναίρεση από τον Άρειο Πάγο. Σε μία τέτοια περίπτωση η δίκη θα επαναληφθεί μέσα στο νομικό πλαίσιο που θα καθορίζει η αναιρετική απόφαση.

Όπως είναι γνωστό, την περασμένη Δευτέρα οι δικαστές, μετά από μακρά διαδικασία, έκριναν ναι μεν ένοχο τον Κορκονέα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Το γεγονός αυτό είχε σαν  αποτέλεσμα να μειωθεί δραστικά η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και να του επιβληθεί  ποινή κάθειρξης 13 ετών, με αποτέλεσμα  ο δράστης της δολοφονίας του 15χρονου να είναι ήδη ελεύθερος, καθώς είχε εκτίσει την ποινή του.

Επαμεινώνδας Κορκονέας βγήκε από τη φυλακή το μεσημέρι της Τρίτης (30 Ιουλίου).

Ενστάσεις και αντιρρήσεις σημειώθηκαν από την πλευρά της πολιτικής αγωγής, της Ζωής και του Νίκου Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι προανήγγειλαν αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Μιλώντας στο CNN Greeceμετά την ανακοίνωση της απόφαση του δικαστηρίου που οδηγούσε στην αποφυλάκιση Κορκονέα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για μία «προκλητική απόφαση που οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα». 

«Είναι μια απόφαση προκλητική που οπλίζει το χέρι του κάθε επόμενου Κορκονέα. Δυστυχώς μετά από σχεδόν 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου το δικαστήριο απάλλαξε λόγω αμφιβολιών τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων και έδωσε μια ποινή χάδι στον Κορκονέα, στον άνθρωπο που καταδικάστηκε ομόφωνα για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο για εν ψυχρώ δολοφονία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!