Home Greek News Φέρεται το Ισραήλ να πίεζε τις ΗΠΑ να διώξουν την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35.

Φέρεται το Ισραήλ να πίεζε τις ΗΠΑ να διώξουν την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35.

by _
0 comment 167 views

Φέρεται το Ισραήλ να πίεζε τις ΗΠΑ να διώξουν την Τουρκία από το πρόγραμμα F-35.


Η έκθεση έρχεται καθώς οι Τούρκοι αξιωματικοί άμυνας προειδοποίησαν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες “δεν έχουν νομική βάση” για να αποκλείσουν την Άγκυρα από το πρόγραμμα F-35, αφού η Ουάσιγκτον πάγωσε την παράδοση των μαχητικών αεροσκαφών για την απόκτηση της Ρωσικής αεροπορικής άμυνας από την Τουρκία….

Το Ισραήλ άσκησε πίεση στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αποκλείσουν την Τουρκία από το μυστικό πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35, ως μέρος των προσπαθειών της να διατηρήσει ένα ποιοτικά στρατιωτικό πλεονέκτημα στην περιοχή, ανέφερε το The Times of Israel, επικαλούμενο το Channel 12.

Δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αρνήθηκε να εγκαταλείψει συμφωνία για την αγορά ρωσικής κατασκευής πυραυλικών αμυντικών συστημάτων S-400, σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ, που είναι η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ για να λάβει το F-35 από την Lockheed Martin,, προσπάθησε να εμποδίσει την Ουάσιγκτον να πουλήσει τα αεριωθούμενα αεροπλάνα στην Άγκυρα λόγω των υποτιθέμενων ανησυχιών ότι θα δώσει στην Τουρκία προηγμένες δυνατότητες αεροπορίας.

Πηγή >> https://sputniknews.com

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr