Αλλαγή φρουράς εντός της ημέρας στην ΕΥΠ – Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν – Τα νέα στελέχη-κλειδιά


Αλλαγή φρουράς εντός της ημέρας στην ΕΥΠ – Ποιοι έρχονται και ποιοι φεύγουν – Τα νέα στελέχη-κλειδιά


Τέλος εποχής σήμερα στην ΕΥΠ με παράδοση της διοίκησης των ορισμένων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στελεχών και την ανάληψη του ελέγχο της ΕΥΠ από στελέχη που επέλεξε προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο δημοσιογράφος και πρώην στέλεχος των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, καθώς και ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον, Γ.Ρουμπάτης, παραδίδει και αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Κοντολέων, ιδιώτης, άνθρωπος της αγοράς, με στενές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα, πρώην διευθυντικό στέλεχος της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας G4S, μια εταιρεία η οποία έχει το έργο παροχής ιδιωτικής ασφάλειας στην αμερικανική πρεσβεία, στα αεροδρόμια κλπ.

Σε ότι αφορά τις λοιπές αποχωρήσεις και τοποθετήσεις:

Ο στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ. Βασίλης Γκρίζης (με μακρά θητεία στο ΚΕΜΕΑ) αναλαμβάνει υποδιοικητής στη θέση του ΝΥΝ υποδιοικητή της ΕΥΠ, επίσης απόστρατου της ΕΛ.ΑΣ., Αλέξανδρου Δενέκου. 

Και το μεγαλοστέλεχος της ΝΔ και στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη,  Διονύσης (Σάκης) Μελιτσιώτης αναλαμβάνει Υποδιοικητής στη θέση του απόστρατου της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννη Λιούκα. 

Ο κ. Μελιτσιώτης (έχει διατελέσει Διευθυντής στο γραφείο του κ. Μητσοτάκη όταν ήταν Υπουργός Διοικητικής Μεταρύθμισης και Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το 2018) θεωρείται ειδικός στην πολιτική διαχείριση… 

Μάλιστα δεν αποκλείεται στο ηγετικό σχήμα των μυστικών υπηρεσιών να συμμετάσχει και Πρέσβης με σημαντική παρουσία σε διπλωματικές αντιπροσωπείες της χώρας.

Το Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕΜΕΑ) διεξάγει -με βάση την εμπειρία των Ολυμπιακών αγώνων του 2004 – ερευνητικά προγράμματα και μελέτες για θέματα εσωτερικής ασφάλειας που αφορούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης το ΚΕΜΕΑ αναπτύσσει συνεργασία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο με οργανισμούς, εκπαιδευτικά κέντρα και ιδρύματα, κοινωνικούς, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς, δημόσιους και ιδιωτικούς, καθώς και με Μ.Κ.Ο, ενώ αξιολογεί τις εταιρείες ιδιωτικής ασφάλειας.

Στελέχη του Μαξίμου μιλούν για προσεκτική επιλογή μιας ηγετικής ομάδας στην ΕΥΠ που θα δώσει νέα πνοή στην υπηρεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι για την θέση  του άλλου υποδιοικητή της ΕΥΠ  φέρεται να  είχε επιλεγεί αρχικά ένας  πρώην οικονομικός επιθεωρητής  και υψηλόβαθμο στέλεχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων . Όμως τελικώς, υπήρξε αλλαγή πλεύσης, και φέρεται  να επελέγη ο κ. Μελιτσιώτης.


Πηγή >> https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/793569_allagi-froyras-entos-tis-imeras-stin-eyp-apohorei-o-g