Home Greek News Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

by _
0 comment 131 views

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη


Το επίκεντρο είναι  31 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου – Αισθητός σε όλη την Κρήτη και νησιά του νοτίου Αιγαίου – Περιφερειάρχης Κρήτης στον «Θέμα 104,6»: Δεν έχουν καταγραφεί ζημιές από τον σεισμό

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη σημειώθηκε στις 07:39 το πρωί.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το επίκεντρο του σεισμού είναι  31 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Ηρακλείου και το εστιακό βάθος στα 170 χιλιόμετρα.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», για τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη, ο περιφερειάρχης του νησιού Σταύρος Αρναουτάκης. 

Όπως είπε δεν έχουν καταγραφεί ζημιές. «Έχω μιλήσει και με τον δήμαρχο Ανωγείων, όπου ακούστηκε ότι ήταν το επίκεντρο και δεν υπάρχει κάποια ζημιά. Περισσότερο έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Ήταν μικρής διάρκειας, 5-6 δευτερόλεπτα. Έχω κάνει μια σειρά τηλεφωνημάτων. Δεν υπάρχει ανησυχία ούτε ζημιές», ανέφερε ο Σταύρος Αρναουτάκης.

«Θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχουν επιπτώσεις, έχουμε να κάνουμε με τη σεισμικότητα που υπάρχει στην Κρήτη και θέλουμε χρόνο να εκτιμήσουμε την κατάσταση», τόνισε ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

ασψασσ

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr