Home Greek News Ξεκινάει η επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων: Το Ζέπελιν θα πετάξει σήμερα στον ουρανό του Αιγαίου (φωτό)

Ξεκινάει η επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων: Το Ζέπελιν θα πετάξει σήμερα στον ουρανό του Αιγαίου (φωτό)

by _
0 comment 103 views

Ξεκινάει η επιτήρηση των θαλασσίων συνόρων: Το Ζέπελιν θα πετάξει σήμερα στον ουρανό του Αιγαίου (φωτό)


Σχολιάζουν “ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ” – Κι οι….θάλασες εχουν….ΣΥΝΟΡΑ;; Μα ΠΩΣ;; Εχουμε εμείς ένα…ΠΡΟΑΙΣΘΗΜΑ….

 


H νέα κυβέρνηση από την αρχή είχε προχωρήσει στην εξαγγελία της καλύτερης φύλαξης των θαλασσίων συνόρων (και γενικώς όλων των συνόρων) και στα πλαίσια της νέας πολιτικής ασφαλείας ξεκινά σήμερα η δοκιμαστική επιχειρησιακή εκμετάλλευση αερόστατου ζέπελιν στη Σάμο, το οποίο και θα επιτηρεί τα θαλάσσια σύνορα.

Το ζέπελιν, μήκους 35 μέτρων, φέρει ραντάρ, θερμική κάμερα, σύστημα AIS (Automatic Identification System) και δύναται να αναπτυχθεί σε ύψος έως 1.000 μ. από το σταθμό βάσης.

Στόχος η αδιάλειπτη επιτήρηση του θαλασσίου πεδίου σε πραγματικό χρόνο και επί 24ώρου βάσεως. Στη Σάμο έχει αναπτυχθεί ένας κινητός σταθμός αισθητήρων, σε φορτηγό, με αντίστοιχο εξοπλισμό από το σύστημα θαλάσσιας επιτήρησης της Πορτογαλικής Εθνοφρουράς (Guarda Nacional Republicana – GNR) ώστε να υπάρχει σύγκριση σε πραγματικό χρόνο των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της ικανότητας διακρίβωσης της επίγειας και της εναέριας τεχνικής λύσης.


«Μέσω αυτού του εγχειρήματος, το Λιμενικό Σώμα γίνεται η πρώτη ακτοφυλακή Κράτους Μέλους της Ευρ. Ένωσης, που χρησιμοποιεί δέσμιο αερόστατο για την αστυνόμευση του θαλασσίου πεδίου και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος, μόλις δέκα μήνες μετά την πρώτη πανευρωπαϊκή χρήση για αντίστοιχους σκοπούς Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΜΕΑ) μεσαίου ύψους μακράς εμβέλειας (MALE), το Σεπτέμβριο του 2018» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ξεκινά η δοκιμαστική επιχειρησιακή εκμετάλλευση αερόστατου Ζέπελιν / Φωτογραφία: Λιμενικό Σώμα
«Αυτό καταδεικνύει την ισχυρή και ξεκάθαρη βούληση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας τη διαθέσιμη τεχνολογία αιχμής, για την αποτελεσματική φύλαξη των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της Ευρ. Ένωσης, την πάταξη κάθε μορφής εγκληματικότητας καθώς και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα», επισημαίνεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πιλοτική δραστηριότητα εντάσσεται στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ», η οποία διεξάγεται σε συνεχή βάση από το Μάιο του 2008 υπό το συντονισμό των Αρχηγείων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ και ΕΛ.ΑΣ, και υπό την εποπτεία του Οργανισμού


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/793031_xekinaei-i-epitirisi-ton-thalassion-synoron-zepelin-tha?fbclid=IwAR2eRNUFY2IBPouKa2RGgLgxc43ZnVa0mWoCgZVyRNxB98Wtw1-iU1Pnsfs

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr