Home Greek News Γιατί οι δανειστές εκβίαζαν κι απειλούσαν για να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ανδρέας Γεωργίου, για το φούσκωμα του ελλείμματος;

Γιατί οι δανειστές εκβίαζαν κι απειλούσαν για να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ανδρέας Γεωργίου, για το φούσκωμα του ελλείμματος;

by _
0 comment 138 views
Ο επί 21 χρόνια υπάλληλος του Δ.Ν.Τ. και πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ανδρέας Γεωργίου

Γιατί οι δανειστές εκβίαζαν κι απειλούσαν για να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ανδρέας Γεωργίου, για το φούσκωμα του ελλείμματος;


Γιατί οι δανειστές εκβίαζαν κι απειλούσαν για να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ανδρέας Γεωργίου, για το φούσκωμα του ελλείμματος;
Ρητορικό το ερώτημα. Ο αθώος δεν έχει κανένα πρόβλημα να αποδείξει την αθωότητά του με στοιχεία και δεν κρύβεται πίσω από εντολές προστασίας του.
 Το παιχνίδι πίσω από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την υπαγωγή της χώρας στα μνημόνια είναι πιο βρώμικο από όσο ενδεχομένως φαίνεται.
Το «σύστημα» που οργάνωσε όλο αυτό το θανατηφόρο σχέδιο για την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο, με τεχνική βάση το τεχνητό έλλειμμα βλέπει εφιάλτες κάθε φορά που επανέρχεται το θέμα.
Η απόφαση για τη μη παραπομπή σε νέα δίκη του πρώην Πρόεδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, με την κακουργηματική κατηγορία της παραποίησης στατιστικών στοιχείων, σε σχέση με το μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών, δεν φαίνεται να ησυχάζει και να εφησυχάζει το σύστημα που όχι μόνο έβαλε τη χώρα σε καθεστώς επιτήρησης, αλλά τίναξε στον αέρα την χρηματοοικονομική «αξιοπιστία» της Ελλάδας.
Και δεν είναι μόνον το δίδυμο ΓΑΠ – Παπακωνσταντίνου που ενέχεται στην απάτη αλλά και ο Ευ. Βενιζέλος ο οποίος «δούλεψε» για τη συγκάλυψη.
Ποιος μπορεί να λησμονήσει ότι ως υπουργός Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος, με πάθος εντεταλμένου, καρατόμησε με συνοπτικές και «δημοκρατικές» διαδικασίες τα πέντε από τα επτά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, αφήνοντας στη θέση του μόνο τον Ανδρέα Γεωργίου!
Ας μην ξεχνάμε ότι από τη δράση του Ανδρέα Γεωργίου, το «όλον ΠΑΣΟΚ» κατάφερε να εκτινάξει τα spreads σε δυσθεώρητα ύψη με αποτέλεσμα η χώρα να απολέσει και την οικονομική και την εθνική της αυτοτέλεια και κυριαρχία.
Παράλληλα βάση των τεχνητών ελλειμμάτων εφαρμόστηκε και το εγκληματικό PSI εμπνεύσεως Βαγγέλη Βενιζέλου προκειμένου να συντριβούν οι ομολογιούχοι και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και των δημοσίων οργανισμών της χώρας.
Η Κομισιόν προσπάθησε να καλύψει τον Γεωργίου και με τον πιο ωμό τρόπο να παρέμβει στα εσωτερικά της χώρας βάζοντας ως προαπαιτούμενο να μην οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες για το κακούργημα της παραποίησης των οικονομικών στοιχείων του 2009.
Η υπόθεση Γεωργίου βρωμάει…
Η ομερτά που έχει επιβληθεί στο μεγαλύτερο μέρος των μέσων ενημέρωσης, επίσης δεν είναι τυχαία.
Όποιος αναδεικνύει τις πτυχές αυτής της σκοτεινής υπόθεσης, αυτομάτως τίθεται στο περιθώριο με τον χαρακτηρισμό «γραφικός».
Η κ. Ζωή Γεωργαντά, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας ( ΕΛ.ΣΤΑΤ)
Να θυμίσουμε ότι αφορμή για τις έρευνες, είχαν σταθεί οι καταγγελίες της κυρίας Ζωής Γεωργαντά, η οποία και ήταν μέλος της ΕΛΣΤΑΤ κατά την περίοδο που ανέλαβε υπουργός Οικονομικών ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με τον ερχομό του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, το 2009.
Η κυρία Γεωργαντά είχε δημοσίως καταγγείλει πως ο κύριος Γεωργίου (στενός συνεργάτης του Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ανέλαβε πρόεδρος της Αρχής το 2009), είχε σκοπίμως διογκώσει το έλλειμμα, με σκοπό να σπρώξει ο πρώην πρωθυπουργός την Ελλάδα στα νύχια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου!
Στο πλαίσιο της συγκάλυψης του σκανδάλου όλα αυτά τα χρόνια χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι από το Κράτος και το παρακράτος , όπως η διάρρηξη του αυτοκινήτου της ανακρίτριας που χειριζόταν την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, από το οποίο είχαν πάρει όλη την δικογραφία, η ανακρίτρια είχε κρατήσει όμως στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της όλες τις καταθέσεις, με αποτέλεσμα να πηγαίνει προς τα πίσω χρονικά η διαδικασία, αφού ήταν υποχρεωμένη να βάλει τους μάρτυρες να τις ξαναϋπογράψουν.
Όπως ήταν φυσικό αυτό δημιούργησε αρκετή καθυστέρηση. Η δράση της παρακρατικής μαφίας όμως δεν σταμάτησε εκεί.
Δολοφονική επίθεση είχε καταγγείλει και η κ. Γεωργαντά, η οποία ενημέρωσε την αστυνομία για ένα μαύρο τζιπ, που την ακολουθούσε στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας και αφού την χτύπησε στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου της εξαφανίστηκε. Η ίδια η στατιστική επιστήμονας είχε τότε δηλώσει: «Κάποιοι απ’ έξω φαίνεται ότι έχουν ενοχληθεί από τις αποκαλύψεις και τα στοιχεία που έχω καταθέσει για το πώς αλλοίωσαν τα στοιχεία και θέλουν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους που κατηγορούνται για ηθική αυτουργία. Κάποιοι θέλουν να μου κλείσουν το στόμα. Από ότι έμαθα μέχρι και τον Αλμούνια επιστράτευσαν για να πουν ότι ο Καραμανλής φταίει και ο Παπανδρέου τα έκανε όλα καλά»!
Επίσης, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν το σπίτι του Νικόλαου Στρόμπλου, πρώην Διευθυντού Εθνικών Λογαριασμών της Στατιστικής Υπηρεσίας και βασικού μάρτυρα στην υπόθεση της αλλοίωσης των στοιχείων του ελλείμματος!
Για τον κ. Στρόμπλο να θυμίσουμε ότι ξηλώθηκε από τον κ. Γεωργίου επειδή αρνήθηκε να υπακούσει στις επιταγές της Eurostat η οποία επιθυμούσε να συμπεριληφθούν στο έλλειμμα και συγκεκριμένες ΔΕΚΟ από τον Μάιο του 2010.
Εκείνος αντιτάχθηκε με το επιχείρημα ότι οι επιχειρήσεις κατατάσσονται στους πέντε θεσμικούς τομείς της οικονομίας κάθε πέντε χρόνια και συνεπώς (για να υπάρχει αμεροληψία και αντικειμενικότητα) η αναταξινόμηση θα έπρεπε να γίνει βάσει των στοιχείων του 2005 και όχι μεσούσης της πενταετίας όπως ζητούσε η Eurostat!!!
«Ενδιαμέσως μπορούσαν να μεταβληθούν τα στοιχεία στις αρχές του 2011 που θα κοινοποιούσαμε στη Eurostat τα αποτελέσματα της αναθεώρησης του 2005», είχε επισημάνει ο κ. Στρόμπλος.
Μετά από αυτή την άρνησή του ο κ. Στρόμπλος με απόφαση του κ. Γεωργίου μετατέθηκε αιφνιδίως στις 10 Σεπτεμβρίου του 2010 σε άλλο τομέα.
Δικαιώθηκε εν μέρει από την καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου σε φυλάκιση ενός έτους για συκοφαντική δυσφήμηση με αφορμή Δελτίο Τύπου, που είχε αναρτηθεί στα ελληνικά και αγγλικά στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΣΤΑΤ στις 25 Ιουλίου 2014, όπου ο τότε επικεφαλής της υπηρεσίας καταφερόταν εις βάρος του αείμνηστου, πρώην γραμματέα της Στατιστικής υπηρεσίας, καθηγητή Μανώλη Κοντοπυράκη και του κ. Στρόμπλου
Πλέον όμως είναι κατανοητό και στον πλέον αδαή ότι η συγκάλυψη της υπόθεσης από την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δε σημαίνει ότι θα οδηγήσει στην παραγραφή το εθνικό έγκλημα.
Τουναντίον!
Παραμένει ανοιχτό και μια πατριωτική κυβέρνηση μπορεί να αφήσει τη Δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της.
Να κρίνει την υπόθεση με βάση τα στοιχεία και όχι τις απαιτήσεις των δανειστών!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr