Ποιοι θα έπαιρναν τις συντάξεις των 24.000 ευρώ; ΤΙΠΟΤΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ; ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ!


Ποιοι θα έπαιρναν τις συντάξεις των 24.000 ευρώ; ΤΙΠΟΤΑ ΦΤΩΧΑΔΑΚΙΑ; ΔΕΙΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΦΥΓΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ!

Από το πρωί πλανάται το ερώτημα: Ποιοι θα έπαιρναν τις συντάξεις των 24.000 ευρώ;


Ερώτημα το οποίο δημιουργήθηκε μετά τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ότι  υπολογίστηκαν και ήταν έτοιμες να εκδοθούν συνταξιοδοτικές αποφάσεις ύψους των 10.000 ευρώ, 12.000 ευρώ, 15.000 ευρώ, 18.000 μήνα, ακόμα και 24.000 το μήνα.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι προνομιούχοι, πόσοι είναι και γιατί δικαιούνται τόσο υψηλά ποσά;

Η απάντηση δίνεται από κάποια ΜΜΕ, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζεται η πηγή της πληροφόρησης τους, κάτι που την θέτει υπό αμφισβήτηση για το κατά πόσο είναι έγκυρη, ή ακόμα και πλήρης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Πρώτο Θέμα (γιατί άλλοι λένε λιγότερα) πρόκειται κυρίως για διπλοασφαλισμένους μηχανικούς του πρώην ΕΤΑΑ, δικηγόρους και συμβολαιογράφους του πρώην Ταμείου Νομικών, διευθυντές ΔΕΚΟ αλλά και δημοσιογράφους.

Υπολογίζεται ότι οι συντάξεις άνω των 5.000 ευρώ ανέρχονται σε 1.000, ενώ μετρημένες στα δάκτυλα είναι οι συντάξεις άνω των 7.000 ευρώ.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο εργαζόμενος έχει διανύσει ασφαλιστικό βίο τουλάχιστον 40 ετών, με υψηλές αποδοχές.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι έχουν καταργηθεί τα πλαφόν των 2.000 ευρώ για την κύρια σύνταξη και των 3.000 ευρώ για τις διπλές συντάξεις που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια.

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εργασίας είχε εντοπίσει την στρέβλωση και καθυστερούσε την έκδοση αυτών των «φουσκωμένων» συντάξεων μέχρι να δει πώς να χειριστεί το θέμα στα κρυφά.

Ωστόσο, συνταξιούχος του ταμείου νομικών που περίμενε να εκδοθεί η σύνταξή της, ύψους 15.000 ευρώ, προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να ξεπαγώσει η έκδοση της σύνταξης.

Για τις μετρημένες, λοιπόν, στα δάχτυλα υποθέσεις, όπως αναφέρουν, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είπε ότι «ήδη μια επιστημονική ομάδα εξετάζει αλλαγή νόμου», ενώ μέχρι τότε δόθηκε εντολή να παγώσει η έκδοση αυτών των συντάξεων.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γνώριζε το θέμα αυτό για πέντε μήνες και αδιαφόρησε, αυτή είναι η υπηρεσιακή πληροφόρηση» ενώ πρόσθεσε ότι «η πληροφόρηση που έχω είναι ότι ορισμένες έχουν δοθεί, δεν τις πρόλαβα».

Μένει, λοιπόν, να δούμε αν ο νόμος θα αλλάξει θέτοντας μόνο “πλαφόν” ή… θα χρειαστούν και πάλι οι συνταξιούχοι να πάρουν ντεπόν! Κι ελπίζουμε όλη αυτή η αλλαγή, να μην πάει πίσω τις δεκάδες χιλιάδες συντάξεις που είναι σε εκκρεμότητα και που υποσχέθηκαν ότι θα τακτοποιήσουν σύντομα.

ΔΕΙΤΕ (ΕΔΩ) ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!