Home Greek News Χρυσό μετάλλιο για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-23

Χρυσό μετάλλιο για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-23

by _
0 comment 128 views

Χρυσό μετάλλιο για την ελληνική κωπηλασία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-23

Πρωτιά για τις Κυρίδου και Μπούρμπου – Χάλκινο για το ανδρικό «γαλανόλευκο» πλήρωμα


Μια σημαντική επιτυχία πανηγυρίζει η ελληνική κωπηλασία, καθώς σε ένα άθλημα που έχει προσφέρει πολλές μεγάλες στιγμές στη χώρα, η Μαρία Κυρίδου και η Χριστίνα Μπούρμπου στέφτηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες στη δίκωπο άνευ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ-23 που διεξάγεται στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Οι δυο αθλήτριες πέρασαν πρώτες τη γραμμή του τερματισμού σε χρόνο 7.11.67, αφήνοντας πίσω τους τις Μπέντλι-Σούνμπι από τη Νότια Αφρική (2η θέση) με 7.16.24, καθώς και τις Ντανίλιουκ-Γκλάζκοβα από τη Ρωσία (3η θέση) με 7.18.35.

Οι δύο κοπέλες από τη Θεσσαλονίκη έφτασαν τα τέσσερα χρυσά μέσα σε σχεδόν ένα χρόνο, έπειτα από αυτά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2018, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-23 του 2018, στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στο Μπουένος Άϊρες (ξανά το 2018), έχοντας το απόλυτο σε όσες διοργανώσεις έχουν λάβει μέρος.

Πλέον, απομένει να κατακτήσουν την κορυφή και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ-23 που θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Επίσης, στους Άνδρες και στην αντίστοιχη κούρσα, οι Γιάννης Καλανταρίδης του ΟΕΑ ΝΑ Βόλου και ο Θανάσης Παλαιοπάνος του ΝΟ Ιωαννίνων κατέκτησαν με τη σειρά τους μια θέση στο βάθρο, την τρίτη, που τους έδωσε και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6.33.09.

Το χρυσό πήγε στο ρουμάνικο πλήρωμα με 6.29.24 και το ασημένιο στο λιθουανικό, με 6.31.01.


https://www.newsbeast.gr/sports/arthro/5209632/chryso-metallio-gia-tin-elliniki-kopilasia-sto-pagkosmio-protathlima-k-23

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr