Home Greek News Ζάεφ: Κλέβαμε την Ιστορία των γειτονικών χωρών

Ζάεφ: Κλέβαμε την Ιστορία των γειτονικών χωρών

by _
0 comment 129 views

Ζάεφ: Κλέβαμε την Ιστορία των γειτονικών χωρών


Στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο Ζόραν Ζάεφ κατηγόρησε τον προκάτοχό του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι «οικειοποιούνταν την ξένη ιστορία των Βαλκανίων» για λογαριασμό της χώρας του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Republika, ο Ζόραν Ζάεφ είπε πως θα είναι ο άνθρωπος που θα τον θυμούνται ως αυτόν που άλλαξε το όνομα της χώρας του και ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών.
«Στο παρελθόν, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε και να αποκλίνουμε από ολόκληρη την ιστορία μας, οικειοποιούμενοι στοιχεία της ιστορίας βαλκανικών και ξένων χωρών, ως δικά μας, ανεξάρτητα από το πώς θα επηρέαζε αυτό τους γείτονές μας και μας οδήγησε σε μια κατάσταση κυριολεκτικής αντιπαράθεσης με σχεδόν όλους τους γείτονές μας, ενώ η διαδικασία ολοκλήρωσης στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ παρέμενε κλειστή» είπε ο Ζόραν Ζάεφ.
Η Republika θεωρεί πως ο Ζάεφ κάνει ένα δώρο στις γειτονικές χώρες της «Μακεδονίας», που μόνο ο Θεός θα μπορούσε να κάνει, υποστηρίζοντας πως δίνονται αφορμές για να δικαιωθούν αυτοί που υποστηρίζουν ότι η «Μακεδονία» είναι ένα τεχνητό έθνος που δεν έχει δικιά της ιστορία.
Ο Ζόραν Ζάεφ άσκησε κριτική στον Νίκολα Γκρούεφσκι που επέμενε ότι η «Μακεδονία» είναι αυθεντική Ευρωπαϊκή χώρα, με δικιά της Ιστορία.
Ο Ζάεφ υπέγραψε συμφωνίες με την Ελλάδα και την Βουλγαρία που επιτρέπουν στις δύο αυτές χώρες να ξαναγράψουν την «Μακεδονική» Ιστορία στα σχολικά (και όχι μόνο) βιβλία και θέτουν τη χώρα σε διαρκή πίεση για να εγκαταλείψει διάφορα Ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα.
Σύμφωνα με την συνθήκη που υπέγραψε ο Ζάεφ, η Ιστορία της αρχαίας Μακεδονίας μεταφέρεται στην Ελλάδα, το «Μακεδονικό» έθνος ανακηρύσσεται ότι μιλά Σλαβικά και σύμφωνα με την συνθήκη με την Βουλγαρία, η προέλευση του ξεχωριστού «Μακεδονικού» έθνους τοποθετείται βαθιά στον εικοστό (20) αιώνα, υποστηρίζει η Republika.
Στο μήνυμά του προς τον Μητσοτάκη, ο Ζάεφ είπε πως θα εφαρμόσει τα πάντα από την Συμφωνία των Πρεσπών.
Η Republika αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιτίθεται στην Συμφωνία των Πρεσπών και αναπτύσσει τις δικές του θέσεις σε σχέση με την ένταξη της «Μακεδονίας» στην ΕΕ.
«Είμαι ο άνδρας που εδώ στη Βόρεια Μακεδονία θα τον θυμούνται ως αυτόν που υπό την ηγεσία του άλλαξε το όνομα της χώρας.
Όμως, όπως σε μία οικογένεια, κάποιες φορές και στη ζωή πρέπει να κάνεις κάποια βήματα, όχι τόσο τυχερά, όχι τόσο εκπλήρωσης προσδοκιών, αλλά για το καλό των παιδιών, το μέλλον της οικογένειας και των γειτόνων με τους οποίους κάνεις αυτά τα βήματα.
Τώρα, έχουμε μια νέα φίλη και στρατηγική εταίρο, την Ελλάδα.
Είναι μικρό το κέρδος μας;
Είναι μεγάλη υπόθεση για εμένα» είπε ο Ζόραν Ζάεφ στη συνέντευξή του.
Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό να δείξει πως είναι άνθρωπος που επιθυμεί το καλό για την χώρα του και τα Βαλκάνια και του ζήτησε να μην ακυρώσει τη συμφωνία.
Σημείωση CosmoStatus:
Στο δημοσίευμα της Republika είναι έκδηλη η απογοήτευση των Σκοπιανών (Ψευτομακεδόνων) για την Συμφωνία των Πρεσπών.
Είναι φανερό πως οι Σλαβικής καταγωγής κάτοικοι της χώρας συνεχίσουν να νομίζουν πως είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, συνεχίζουν να νομίζουν πως η γλώσσα τους είναι η γλώσσα που μιλούσε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Φίλιππος και ο Αριστοτέλης και αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, πως δεν είναι Μακεδόνες, ουδεμία σχέση έχουν με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία και τον πολιτισμό της και πως το κράτος τους είναι ένα δημιούργημα του εικοστού αιώνα, που αποτελείται από Σλάβους (Σέρβους και Βούλγαρους), Αλβανούς, Έλληνες και ίσως κάποιες ακόμη μικρές φυλές (αθίγγανοι).
Θυμίζουμε πως ο πρώτος Πρόεδρος της χώρας Κύρο Γκλιγκόροφ, είχε δηλώσει μπροστά στις κάμερες πως δεν είναι Μακεδόνες, είναι Σλάβοι και δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Ελληνική Μακεδονία και τον Μέγα Αλέξανδρο.
Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ.
Πηγή: Cosmostatus

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr