Home Greek News Ολλανδία και Ισραήλ οι πρώτοι «μνηστήρες» για τα τουρκικά F-35

Ολλανδία και Ισραήλ οι πρώτοι «μνηστήρες» για τα τουρκικά F-35

by _
0 comment 99 views

Ολλανδία και Ισραήλ οι πρώτοι «μνηστήρες» για τα τουρκικά F-35


Σύμφωνα με τον Τούρκο αναλυτή Metin Gürcan, υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από αρκετές χώρες για να αγοράσουν τα τουρκικά F-35 τα οποία “έμειναν στο ράφι”, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να μην τα παραδώσουν στην Άγκυρα.

Την Τετάρτη, η Ουάσινγκτον απομάκρυνε την Τουρκία από το πρόγραμμα των F-35, ύστερα από την προμήθεια του ρωσικού συστήματος αντι-αεροπορικής άμυνας S-400, το οποίο σύμφωνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσε να συλλέξει στοιχεία για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και να υπονομεύσει την άμυνα της Συμμαχίας.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός εμφανίστηκε εντός της περασμένης εβδομάδας πρόθυμος να επιταχύνει τις εργασίες της Ολλανδίας προκειμένου να καλύψει τα όποια κενά στην εφοδιαστική αλυσίδα των F-35 που ενδέχεται να προκύψουν από την απομάκρυνση των τουρκικών εταιρειών από το εν λόγω πρόγραμμα.

Θυμίζουμε πως η Άγκυρα έχει επενδύσει 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο πρόγραμμα ενώ είχε παραγγείλει συνολικά 100 F-35. Οι τουρκικές εταιρείες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν υπεύθυνες για την παραγωγή συνολικά 937 τμημάτων του προηγμένου μαχητικού.

«Η Ολλανδία είναι απολύτως πρόθυμη, βέβαια οπουδήποτε μπορούμε, να βοηθήσουμε αν υπάρχει ένα κενό στο πρόγραμμα να καλυφθεί», δήλωσε στις 18 Ιουλίου ο Ολλανδός πρωθυπουργός στο Ατλαντικό Συμβούλιο στην Ουάσινγκτον.

Υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές χώρες για να καλύψουν το κενό που δημιούργησε η απουσία της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35, σύμφωνα με τον Metin Gürcan, πρώην Τούρκο στρατιωτικό σύμβουλο και αναλυτή, ο οποίος ανέφερε ότι αρκετές χώρες ενδιαφέρονται για την πρώτη παρτίδα 30 μαχητών αεροσκάφη που προορίζονταν αρχικά για την Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Στην πραγματικότητα, το Ισραήλ είναι πολύ ενεργό σε αυτό το θέμα, έχουν ήδη ζητήσει από τις Ηνωμένες Πολιτείες τα δύο αεροσκάφη που μας έχουν παραδοθεί (σ.σ. αναφέρεται σε αυτά που βρίσκονται επί αμερικανικού εδάφους και στα οποία μέχρι πρότινος εκπαιδεύονταν οι Τούρκοι πιλότοι)», είπε ο Gürcan.


https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/aeroporia/790533_ollandia-kai-israil-oi-protoi-mnistires-gia-ta-toyrkika-f-35

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr