Home Greek News Bloomberg: Δένδιας: Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για γεωτρήσεις για φυσικούς πόρους. Θέλω να ξαναγίνουμε φίλοι. Θα τιμήσουμε την συμφωνία των Πρεσπών. 

Bloomberg: Δένδιας: Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για γεωτρήσεις για φυσικούς πόρους. Θέλω να ξαναγίνουμε φίλοι. Θα τιμήσουμε την συμφωνία των Πρεσπών. 

by _
0 comment 139 views

Bloomberg: Δένδιας: Θέλουμε να συνεργαστούμε με την Τουρκία για γεωτρήσεις για φυσικούς πόρους. Θέλω να ξαναγίνουμε φίλοι. Θα τιμήσουμε την συμφωνία των Πρεσπών. 

Αλήθεια κ Δένδια;;; Και ΠΟΤΕ -παρακαλώ!- είμασταν ποτέ “φίλοι” με τους Τούρκους;;; Ίσως εννοιτείτε κατά την…ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΝ, έτσι, οπότε είχαμε πολλούς…ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΥΣ, ετσι;;; Διαβάστε τώρα το παρακάτω άρθρο του Bloomberg που σας φέρνουμε αποκλειστικά από το GreekNewsOnDemand.com («ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ») και…ΦΡΙΞΤΕ…!!!….


Η Ελλάδα προσφέρει μια ευκαιρία στην Τουρκία, εάν λυθεί η διένεξη των γεωτρήσεων


Από τον Glen Carey | μετάφρασις του Ιωάννη Κουντούρη από το GreekNewsOnDemand.com

19 Ιουλίου 2019, 4:17 μμ GMT + 3


Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος δήλωσε ότι η χώρα του θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Τουρκία για να εκμεταλλευτεί φυσικούς πόρους προτρέποντας παράλληλα την Άγκυρα να διευθετήσει τη διαφωνία της με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις υπεράκτιες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο.

Ο Νικόλαος Δένδιας ανέφερε σε συνέντευξή του στην Ουάσινγκτον ότι υπάρχουν πολλά θέματα στα οποία η Ελλάδα θα μπορούσε να συνεργαστεί με την Τουρκία. Αυτές οι ευκαιρίες καθηστερούνται επί του παρόντος από μια διαφωνία σχετικά με τις επιχειρήσεις γεώτρησης της Τουρκίας στα ύδατα ανοικτά της Κύπρου.

“Πρέπει να βοηθήσουμε τις κοινωνίες μας να δημιουργήσουν ανάπτυξη, να δημιουργήσουν ευημερία, να δημιουργήσουν σταθερότητα στην περιοχή και επίσης στο τέλος της ημέρας να γίνουν φίλοι και πάλι”, δήλωσε ο Ντένιας. ” Υπάρχουν χιλιάδες συνέργιες από τον τουρισμό στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.Το ονομάζεις, είναι εκεί.

“Για εμάς, δεν πρόκειται για το ποσό των ποινών”, δήλωσε ο 59χρονος δικηγόρος και πρώην υπουργός Άμυνας σε συνέντευξη στην πρεσβεία του έθνους του την Τετάρτη. “Είναι να βοηθήσουμε την Τουρκία να καταλάβει ότι αυτό δεν είναι η μελλοντική πορεία είτε για εμάς είτε για αυτούς είτε για την Κύπρο ή για τη σταθερότητα στην περιοχή”.

Πομπέο, Μπόλτον

Ο Δένδιας συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών Μιχαήλ Πομπώ και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζον Μπόλτον κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ουάσιγκτον.

“Το να είμαστε σύμφωνοι” με τη διοίκηση του Τράμπ “είναι πολύ σημαντικό για εμάς”, δήλωσε ο Δένδιας.

Είπε επίσης ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να «τιμήσει οποιαδήποτε συμφωνία» που υπογράφηκε από προηγούμενες διοικήσεις, συμπεριλαμβανομένης της λεγόμενης συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα μπορούσε να γίνει «ακόμη καλύτερη με αλληλοκατανόηση» μεταξύ των δύο χωρών.

Οικονομική ανάπτυξη

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσει ότι μπορεί να προσελκύσει την επένδυση που χρειάζεται απεγνωσμένα και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, καθώς η χώρα βγαίνει από μια χρηματοοικονομική κρίση η οποία διήρκεσε πάνω από μια δεκαετία και έπληξε το βιοτικό επίπεδο των Ελλήων πολιτών. Παρόλο που ο Μιτσωτάκης κληρονόμησε μια οικονομία που αναρρώνει» και μια χρηματιστηριακή αγορά που αυξάνεται, ανακάμπτουν από συρρικνωμένες βάσεις.

“Η χώρα πάσχει από υπο-επενδύσεις”, δήλωσε ο Δένδιας. «Χρειαζόμαστε περισσότερες από 100 δισεκατομμύρια σε επενδύσεις» για να βοηθήσουμε στην αύξηση της τρέχουσας ανάπτυξης, η οποία «δεν επαρκεί καθόλου», είπε.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για το γεγονός ότι η Τουρκία μπορεί “να μη συμμορφωθεί με τους κανόνες” της συμφωνίας της με την ΕΕ αφήνοντας τους οικονομικούς μετανάστες “να διέρχονται από την Τουρκία” από τη Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές.Επέκρινε επίσης ορισμένα ευρωπαϊκά έθνη επειδή δεν έκαναν αρκετά για να συμμετάσχουν σε “όλα τα προβλήματα μετεγκατάστασης και επανεγκατάστασης” προσφύγων.

“Δεν μπορείς πραγματικά να θεωρηθείς ως ένας τόπος όπου όλοι οι οικονομικοί μετανάστες της Αφρικής, όλοι οι οικονομικοί μετανάστες της Ασίας, θα μπορούσαν να έρθουν”, είπε. ” Είμαστε πολύ μικροί, πολύ ευάλωτοι και μόλις βγήκαμε από μια κρίση.Και πάλι, ας είμαστε ειλικρινείς, πολύ λίγοι από τους ευρωπαίους φίλους μας βοηθούν. ”


Αρχικός σύνδεσμος της πηγής >> https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-07-19/greece-offers-opportunity-for-turkey-if-drilling-dispute-fixed

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr