Home Greek News Στιβ Τζομπς: Η συγγνώμη στην κόρη του πριν ξεψυχήσει

Στιβ Τζομπς: Η συγγνώμη στην κόρη του πριν ξεψυχήσει

by _
0 comment 127 views

Στιβ Τζομπς: Η συγγνώμη στην κόρη του πριν ξεψυχήσει

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 20.07.2019 | 05:05

NEWSIT NEWSROOM


Αφού την υπέβαλε σε απίστευτη σκληρότητα, λίγο πριν ξεψυχήσει ο Στιβ Τζομπς ζήτησε συγγνώμη από την κόρη του Lisa Brennan. Ο ιδρυτής της Apple έκλαιγε σαν μικρό μωρό ενώ ζητούσε συγγνώμη από την κόρη του Lisa Brennan. «Σου χρωστάω, σου χρωστάω» αποκαλύπτει πως της είπε πριν πεθάνει ο Στιβ Τζομπς.

«Δεν πέρασα πολύ χρόνο μαζί σου όταν ήσουν μικρή» της είπε μέρες πριν πεθάνει στα 56 του χρόνια. Της είπε γιατί τελικά αγνοούσε τα τηλεφωνήματα, τα emails και τα γενέθλιά της για 10 χρόνια. Δεν τον είχε καλέσει την πρώτη της μέρα στο Χάρβαρντ. Της το κράτησε για δέκα ολόκληρα χρόνια. Όταν τον ρώτησε γιατί δεν είπε κάτι, της είπε ότι δεν είναι πολύ καλός στην επικοινωνία.

Τα απομνημονεύματα της Lisa «Small Fry» προσφέρει μια ματιά στη ζωή του ανθρώπου που άλλαξε τις ζωές όλων μας. Σε κλάσματα δευτερολέπτων η συμπεριφορά του άλλαζε ανάμεσα στην ευγένεια και τη σκληρότητα.

Ήταν 9 χρονών όταν επέκρινε τη φίλη της Sarah επειδή παρήγγειλε ένα χάμπουργκερ. «Γιατί έχεις τέτοια φωνή. Δεν μπορείς να μιλήσεις, δεν μπορείς ούτε να φας. Τρως βλακείες. Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο απαίσια είναι η φωνή σου; Σε παρακαλώ σταμάτα να μιλάς με αυτή την απαίσια φωνή».

Η Sarah προσπαθούσε να μην κλάψει. Η μητέρα της Lisa, Chrisann Brennan, του ζήτησε να σταματήσει. «Μακάρι να μην ήμουν εδώ μαζί σου. Δεν θέλω να περάσω άλλο λεπτό της ζωής μου μαζί σου» της απάντησε.

Η Lisa αφηγείται με λεπτομέρειες στιγμές από τη ζωή της με τον πατέρα της Στιβ Τζομπς. Γεννήθηκε το 1978. Ο Στιβ Τζομπς είχε 5 χρόνια σχέση με τη μητέρα της Chrisann. Ζούσαν μαζί στο Cupertino, στην Καλιφόρνια, αλλά τη χώρισε όταν έμεινε έγκυος.

Όταν έμαθε ότι είναι έγκυος εξοργίστηκε. «Έμοιαζε έξαλλος. Έσφιξε το σαγόνι του και βγήκε έξω από το σπίτι. Έκλεισε με δύναμη την πόρτα πίσω του» της είχε πει η μητέρα της. Πιστεύει ότι πρέπει να πήγε να συμβουλευτεί δικηγόρο και πιθανότατα του πρότεινε να μην της μιλά. Μετά δεν της έλεγε λέξη.

Στιβ Τζομπς: Αρνιόταν την κόρη του και μετά το τεστ DNA

Η Lisa γεννήθηκε σε αγρόκτημα που ανήκε σε οικογενειακό φίλο στο Όρεγκον. Ο Στιβ Τζομπς πήγε μερικές μέρες αργότερα. «Δεν είναι παιδί μου» είπε σε όλους. Ακόμα και μετά τα αποτελέσματα του τεστ πατρότητας που ήταν θετικό, ο Στιβ Τζομπς εξακολουθούσε να αρνείται πως είναι κόρη του.

Η Lisa αναγκάστηκε να κάνει τεστ DNA τον Δεκέμβριο του 1980 και ο Στιβ Τζομπς αναγκάστηκε να πληρώνει 385 δολάρια τον μήνα για διατροφή. Το δικαστήριο είχε τραβήξει μήνες. Οι δικηγόροι του έσπευσαν να την επιλύσουν την τελευταία μέρα που είχαν διορία. Μετά από τέσσερις μέρες βγήκε η Apple και μέσα σε μια νύχτα κέρδισε πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια.

Έβλεπε τον Στιβ Τζομπς κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μόνο στα περιοδικά. Η ζωή της είχε γίνει χαοτική. Η μητέρα της Chrisann έκανε τα πάντα για να τη συντηρήσει. Δούλευε ως καθαρίστρια, σερβιτόρα και babysitter σε εκκλησία. Όταν η Lisa ήταν 7 ετών είχε ήδη γυρίσει 13 φορές το Σαν Φρανσίσκο. Όταν έγινε 8 ετών, ο Στιβ Τζομπς άρχισε να την επισκέπτεται μία ή δύο φορές τον μήνα.

Ήταν η εποχή που τον είχαν διώξει από την Apple και ετοίμαζε την εταιρεία NeXT. Είχε επίσης ιδρύσει την εταιρεία Pixar. Κέρδισε 3 δισεκατομμύρια δολάρια όταν την πούλησε το 2006. Η Lisa περιγράφει τις στιγμές της μαζί του ως «ηλεκτρικές και μαγικές». Θα έβλεπαν μαζί κλασικές ταινίες. Την πήγε για skate στην Καλιφόρνια και διακοπές στη Χαβάη. Έπαιζαν μαζί πιάνο. Δέθηκε μαζί της με περίεργους τρόπους. Η Lisa θυμάται ότι ήταν και οι δύο πιο άνετα να μιλάνε για το σεξ. Συνήθιζε να φιλάει και να αγγίζει μια κοπέλα του μπροστά στη Lisa.

Ενώ όμως δένονταν με τον Στιβ Τζομπς, δεν έλειπαν ποτέ οι εντάσεις. Σε ένα πάρτι γενεθλίων της μικρότερης αδερφής της Eve, ένας φίλος ρώτησε ποια ήταν η Lisa. Η Eve απάντησε «το λάθος του μπαμπά». Σε άλλο πάρτι όπου σύστησε τη νέα του κοπέλα που έγινε αργότερα γυναίκα του, επιτέθηκε στη Lisa και την αδερφή του Mona επειδή δεν της μιλούσαν πολύ. «Είστε τόσο εγωιστές. Είπα στη Laurene ότι έχω τέλεια οικογένεια. Αλλά γιατί να θέλει να μείνει μαζί μου με μια τέτοια οικογένεια;».

Η σχέση της Lisa με τη μητέρα της άρχισε να γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Υπέφερε από κατάθλιψη και μάλωναν για 7 ώρες κάθε βράδυ. Η Chrisann μίλησε για αυτοκτονία και πέρασε μέρες στο δωμάτιό της. Χτυπούσε με δύναμη τα ντουλάπια της κουζίνας και της φώναζε ότι κανείς δεν δίνει σημασία. Η Lisa μετακόμισε με τον πατέρα της για έξι μήνες υπό τους όρους του. Δεν μπορούσε να μιλήσει στη μητέρα της. Και παρά την αμύθητη περιουσία του, η θέρμανση δεν λειτουργούσε στο τμήμα του σπιτιού που ήταν η κρεβατοκάμαρα της Lisa. Ο Στιβ Τζομπς αρνήθηκε να το φτιάξει μέχρι να ανακαινίσει την κουζίνα. «Και δεν θα το κάνουμε αυτό πολύ σύντομα» είπε στην κόρη του.

Η Lisa μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και το 2011 βρέθηκε στο πλευρό του ενώ πέθαινε. Έμοιαζε, όπως περιγράφει, με έναν σωρό από κίτρινα οστά. Ήταν όμως ακόμα απίστευτα επιλεκτικός. Μιλώντας για τις τελευταίες της μέρες μαζί του, η Lisa θυμάται να της λέει ότι είναι πολύ χαρούμενος που ήταν εκεί. Βρήκε τη ζεστασιά του αφοπλιστική. «Έτρεχαν δάκρυα από τα μάτια του. Πριν αρρωστήσει τον είχα δει να κλαίει μόνο δύο φορές. Στην κηδεία του πατέρα του και στο τέλος του «Cinema Paradiso».

«Δεν πέρασα αρκετό χρόνο μαζί σου όταν ήσουν μικρή. Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο… τώρα είναι πολύ αργά» είπε στην κόρη του ο Στιβ Τζομπς. «Σου χρωστάω, σου χρωστάω». Την επόμενη μέρα μίλησαν ξανά. Η Lisa νόμιζε ότι για χρόνια δεν της απαντούσε στα τηλέφωνα και τα emails και δεν θυμόταν τα γενέθλιά της επειδή ήταν απασχολημένος με την Apple. Της το είχε κρατήσει που δεν τον κάλεσε στην πρώτη μέρα της στο Χάρβαρντ. «Γιατί δεν μου το είπες;» και ο Στιβ Τζομπς της απάντησε ότι δεν είναι πολύ καλός στην επικοινωνία. «Δεν φταις εσύ. Λυπάμαι τόσο πολύ Lis. Μακάρι να μπορούσα να το αλλάξω αλλά είναι πολύ αργά».

Πηγή: Dailymail

Μέσω >> https://www.newsit.gr/kosmos/stiv-tzomps-i-syggnomi-stin-kori-tou-prin-ksepsyxisei-3/2610313/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr