Home Greek News Ζάκυνθος: Αποφυλακίζεται σήμερα με περιοριστικούς όρους ο πατροκτόνος

Ζάκυνθος: Αποφυλακίζεται σήμερα με περιοριστικούς όρους ο πατροκτόνος

by _
0 comment 159 views

Ζάκυνθος: Αποφυλακίζεται σήμερα με περιοριστικούς όρους ο πατροκτόνος

 

Ένοχος, αλλά εκτός φυλακής, με περιοριστικούς όρους (εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο), κρίθηκε το Σάββατο αργά το βράδυ, με απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Κακουργιοδικείου Πατρών, ο 27χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον πατέρα του στη Ζάκυνθο, τον Μάιο του 2018, αναγνωρίζοντας του, (το δικαστήριο) τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της συμπεριφοράς του θύματος απέναντι στον δράστη και το γεγονός ότι ομολόγησε την πράξη του κατά την απολογία του.

Ειδικότερα, ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς και για οπλοκατοχή και οπλοχρησία, έκρινε το δικαστήριο τον 27χρονο. Μάλιστα, το δικαστήριο τού επέβαλε συνολικά ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, επτά χρόνια για τη δολοφονία του πατέρα του που συγχωνεύονται με την ποινή για οπλοκατοχή και οπλοχρησία. Η δε, ποινή είναι χωρίς αναστολή και από αυτή αφαιρείται ο ένας χρόνος κράτησής του, που ήταν προφυλακισμένος. Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε τη δήμευση των αντικειμένων του εγκλήματος.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας, είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορουμένου, υποστηρίζοντας πως η δολοφονία δεν διαπράχθηκε εν βρασμώ ψυχής αλλά σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Όπως ήταν αναμενόμενο η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το ακροατήριο και με μεγάλη ανακούφιση από τα συγγενικά του πρόσωπα.

Να σημειωθεί ότι ο 27χρονος, ο οποίος στην απολογία του έκανε λόγο για αγανάκτηση για όσα βίωνε ο ίδιος, η μητέρα του και τα αδέλφια του, από τον πατέρα του, αναμένεται να αποφυλακιστεί σήμερα και να επιστρέψει στο σπίτι του, αναμένοντας την τελική ετυμηγορία της δικαιοσύνης.

Φωτο:ermis news.gr

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr